Campaigns

Oct 6, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #7

Assalamualaikum semua
Selamat Pagi
Ok setelah penat kami berjalan sekitar Tangkuban Parahu
So kami bergerak ke next place...
 Destinasi seterusnya adalah Lembang Floating Market.. 
Harga entrance adalah IDR10ribu/person, 
baby tak kena bayar dan kereta IDR5ribu.. 
 Tiket masuk tu boleh tukar untuk dapatkan air minuman di pintu masuk.. 
 Konsep floating market ini seperti pasar di atas air.. 
 Basically tempat ni untuk kita rasa makanan/ kulinari Bandung je. Nak kata WAJIB pergi tu tidaklah, tapi kalau saja nak buang masa lepas balik dari Tangkuban boleh la singgah. -__-. 
 So kalau nak rasa pancake, pisang cheese sangkurian, nak minum es jelly, 
nak rasa tauhu batagor etc. Boleh la suruh Supir bawa sini. 
 kalau ikutkan dia bawah sikit dari Tangkuban Perahu. 
 Jujur Anum katakan kawasan dekat sini sangat terjaga dan indah
 Cantik sangat kawasan sekitar sini
 Zai dah kenapa nie comfirm silau matahari hehe :(
 Cantik sangat kan....
 Tengok la sangat kreatif diaorang nie
 Penat berjalan sampai Arissa dah lena
 Angin plak sejuk2.. bertambah syok la Arissa tido kan
 Suka sangat bila sampai ke sini
 Puas amik gambar sebab sangat cantik (rasanya dah banyak kali bg tau tmpt nie cantik kan) hahaha
 Setiap tempat kami snap
 Perjalanan nak ke floating market singgah di beberapa gerai
 Sangat tradisional 
 Cafe pun ada kat dalam nie (kalau korang x nak makan kat floating market leh la lepak cafe dekat luar2 kawasan sini)
 Rock yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
 hehehe masa snap pict nie Anum masih dibelakang.. 
Suka sangat dengan Ball nie. Diperbuat daripada kayu ok....
Ada banyak gambar2 kami di sini esok Anum sambung ya
Nak Anum sertakan alamat utk rujukan semua


Floating Market Lembang Bandung  
Jl. Grand Hotel No. 33 E,
Lembang,
Bandung Barat,
Jawa Barat, Indonesia
Phone: +62 22 2787766
Open : 9:00 am – 8:00 pm
Share:

20 comments:

  1. Salam singgah pagi...
    menariklah ball kayu tu...agak unik kat situ...

    ReplyDelete
  2. Best ye pi bandung teringin lahaiii

    ReplyDelete
  3. Bestnya pergi Bandung...Bulan 3 nanti MYiDEAKiNi 1st time dalam hidup nak pergi jalan-jalan bercuti ke Indonesia...Takut plak nak pergi ke tempat orang ni....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la memula kan banyakkan membaca utk tahu lebih lanjut
      inshaallah

      Delete
  4. Teringin nak ke bAndung juga suatu hari nti...:)

    ReplyDelete
  5. Lawanyaaaaaa...knapa masa Wa gi dulu tak de tempat ni..heheheheh

    ReplyDelete
  6. unik dia punya dekorasi bangunan dan landskap tu

    ReplyDelete
  7. cantik tempat ni.. kalo ke Bandung CT target tempat ni jugak..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels