Campaigns

Oct 20, 2015

# Bandung # Holiday 2015#4

Travel @ Bandung Sept 2015 #16

Assalamualaikum semua
Hari ini nak sambung lagi entry Bandung ya
Ok selepas penat bershopping kami terus ke Trans studio
 Trans Studio Bandung merupakan indoor theme park kedua terbesar di Indonesia selepas Makassar. Anum belum pernah ke Makassar jadi Anum tidak dapat membuat perbandingan dengan theme park di sana. 
 Tetapi Anum yakin, permainan di sini lebih hebat dari di Makassar. 
 Macam budak-budak kan pergi Bandung lepas itu ke sini. 
Peduli apa Anum. Yang penting Anum dapat bersukaria dengan senang hati.
 Kak Mon pun sama perangai dengan Anum
 Bergambar semua sebelum masuk
 x sabar nak bersuka ria nie
 Wajib kena ukur dulu :)
 Harga tiket tidak mahal pun. Isnin hingga Jumaat Rp. 170.000 manakala hujung minggu dan cuti umum Rp. 270.000. Lebih kurang RM50 (hari biasa) dan RM80 (hujung minggu). Macam harga masuk Sunway Lagoon sahaja kan. 
 Tetapi di sini permainannya berbeza dengan Sunway Lagoon. 
 Permainan di sini seperti di Universal Studio Singapore (USS) tetapi USS lebih mahal berganda-ganda dari Trans Studio Bandung ini. 
 Pastinya USS lebih seronok tetapi di sini juga tidak kurang seronoknya.
Nak tau best ke jom kita terjah..
Disini Anum sertakan details utk rujukan korang ya

Trans Studio Bandung  
Theme park in Bandung, Indonesia
Jl. Gatot Subroto
No. 289, Jawa Barat 40273,
Indonesia
Province: West Java

22 comments:

  1. kalau nak ke Bandung ini memang tempat wajib nak pergi kan Anum... rugi klu tak masuk Trans Studio ni .

    ReplyDelete
  2. Macam best jea...kena planning nie.. ^_^

    ReplyDelete
  3. syok tgk anum berjalan je...julia tak pernah sampai bandung lg...hope lepas jerebu leh pi bandung

    ReplyDelete
  4. singgah pg cni..antara tempat yg wajib pegi klu ke bandung..klu nk mahal berganda dr uss..baik gi cni je..

    ReplyDelete
  5. jika ada rezeki ke bandunhg boleh lah singgah
    uss pon x pnh pergi lagi

    ReplyDelete
  6. tempat paling seronok bersuka ria ni

    ReplyDelete
  7. boleh tahan juga harga entrance fees sini

    ReplyDelete
  8. harga tiket berpatutan..yg penting indoor games tu..mesti excited nak main

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/