Campaigns

Oct 12, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #11

Assalamualaikum semua
Happy Monday
Selalu monday mesti x de mood nak kerja kan
So meh layan gambar2 Anum dulu
Maka perjalanan di teruskan.. Agak jauh dari Floating Market ke Kg. Daun ni, Dalam 45 minit lebih kurang.. Jalan pun agak sempit dan menakutkan, curam pulak tu.. Kebetulan masa kami lalu tu,ada sebuah kereta baru je jatuh gaung, ramai orang dok melihat kejadian tersebut.. Lagi la menakutkan.. Tapi sebab  teringin sangat nak mkn kat situ, perjalanan di teruskan..
Dari Floating Market,kami terus pergi makan kat Kampung Daun.. 
Katanya, kalau datang Bandung, memang wajib singgah makan kat sini.. 
Sampai je sini, pak supir tolong kami daftarkan nama, 
dan perlu menunggu pondok makan kosong dulu sebab semua pondok makan penuh.
sementara tunggu meja kami bergambar la
Gift shop yang ada dalam ni :)
Ha ini la gambar supir kami cukup bergaya kan
Sebab famous bukan main lagi kan.. 
Tambah pulak perut tengah kelaparan,memang sesuai sangatlah..
Welfie tetap ada kan, Kak Mon melayankan kerenah adik2
Cukup excited kan
Ramai sangat orang makan kat sini, dan kebanyakan yang makan kat sini adalah orang Malaysia.. 
Pusing kanan,pusing kiri orang Malaysia aje..Heee... 
Cantik sangat-sangat tempat ni.. Sejuk n Nyaman sungguh.. 
Kami dah x sabar menunggu nama kami di panggil
Wajib la bergambar dekat sini (Bukti katanya)
x de la sebagai kenangan kami sudah sampai kan
hehehe berdua wajib la kan
 Ok kami pusing2 sekitar kawasan restoran
Sangat luas tempat nie
Ok pada sesiapa yang akan ke Bandung wajib datang ke sini ok
Anum sertakan Details ya

Restoran Kampung Daun  
Jalan Sersan Bajuri KM.
4,7, Villa Triniti,
Desa Lembang,
Lembang,
Jawa Barat 40154,
Indonesia
Phone:+62 22 2784573
Hours:  11:00 am – 11:00 pm


Share:

20 comments:

  1. salam Isnin Anum...
    cantik nya kg daun ni ... :)

    ReplyDelete
  2. tak penahs ue sampai sini...bestnya

    ReplyDelete
  3. singgah pagi isnin....
    bagus ar anum nie...
    bagi detail terus...so,klu sampai sana...sanang nak carik...:)

    ReplyDelete
  4. Seronoknya kak anum gi bercuti.. ")

    ReplyDelete
  5. selamat malam anum besttt nyee jenjalan
    akak belum sampai lagi ketempat sini macam syok je kan

    ReplyDelete
  6. memang wajib singgah ni..tempatnya cantik

    ReplyDelete
  7. tudiaaaa Anum.. nak pegi makan macam pegi jihad..
    seramnya..

    ReplyDelete
  8. wah hebat sampai kena register nama dulu yer baru boleh dapat table..=D

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels