Campaigns

Sep 28, 2015

Travel @ Bandung Sept 2015 #1

Assalamualaikum semua
Apa khabar semua? Banyak makan daging x raya nie
Ok hari ini Anum nak up entry percutian my family
 Ok kali ini trip my family untuk 4hr 3 mlm
 Jom kita naik flight
 Masuk je hubby terus tido, katanya sakit kepala 
(masa kami nak naik flight nie cuaca sangat teruk 
dengan jerebu, nasib baik flight x delay)
 My mom bz melayan si kecik nie, x nak duduk diam dia
 tengok la tue siap jumpa kawan baru dalam flight
 Alhamdullilah kami selamat sampai di Bandung
 Gambar kenangan sementara tunggu supir amik
  Anum memang dah book siap2 supir 
 Ala lupa nak sanp gambar supir kami.. nanti ek.. Alhamdullilah selamat sampai di Hotel
 Kami menginap di Hotel Progo. Lokasinya sebelah sekolah Kristen Yahya. Dan sebelah itu juga ada tempat yang boleh diaturkan sesi fotografi. Tinggal di Progo, kami boleh berjalan kaki saja ke Factory Outlet yang disekitarnya seperti Heritage, Cascade, Summit, Secret, Banda Outlet, dan banyak lagi. Nak khidmat tukang urut pun boleh diurus oleh hotel. Tp hati2 ye..kekadang cowok yang diminta, cewek yang dating. Iman harus kuat dong!
 Selfie memang wajib la buat my hubby
 Jom terjah masuk tgk bilik
 keadaan bilik air, for me semua ok cuma kain tue la dah macam berkulat ... 
 Rack yang disediakan dalam bilik
Masa mula2 sampai terus kemas baju, lupa x snap gambar lagi.. 
so terima je la gambar dah berkemas
 safety pintu bilik hotel
Almari utk susun baju2.. hehe ok kami selamat sampai 
dalam jam 2pm waktu di Bandung
Cuaca di bandung sangat la best, 
 x kena jerebu, mengikut kata supir kami bandung jauh 
dengan kawasan pembakaran. 
Kami rasa best sangat ye la sebab kebetulan 
masa nak pergi memang cuaca dekat malaysia sangat teruk , 
kira macam kami lari ke Bandung la nie...hehe
Kami berehat sekejap di hotel dalam sejam kemudian semua bersiap2 nak keluar.. 
Nak tau ke mana tunggu entry next ya
Oh ya Anum sertakan details Hotel Progo ya...

Hotel Progo 
Jl. Progo no. 6, 
Riau, Bandung, 
Indonesia
Phone: +62 22 4206249

Share:

32 comments:

  1. nasib tak jerebu.. Kalau jerebu spoil mood nak bercuti ja kan?

    ReplyDelete
  2. semalam brape RM hotel nie kak?
    booking online siap2 ke?

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah seronok nyer berjalan ;)

    ReplyDelete
  4. seronok dapat bawa family kan.. ;)

    ReplyDelete
  5. bestnyer bercuti lagi....rajin la anum nie berjalan²...
    suka baca pasal travel anum..ok tggu next entry... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe alhamdullilah ada masa dan budget kami memang suka travel

      Delete
  6. Bukan macam berkulat tu anum.. tapi memang dah berkulat..heheheh

    ReplyDelete
  7. sonoknyer gi bandung., pasti untung ;p

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ala x ingat tp murah je.. boleh cuba tgk agoda

      Delete
  9. alamak they need to change la langsir toilet tu.. isk isk kenot laaa..
    CT penah dpt gitu then sendiri cabut letak depan pintu.. pandai la ko kutip..

    ReplyDelete
  10. meriahnya sefamily melancong....

    ReplyDelete
  11. boleh tahan juga hotelnya..jadilah kan :)

    ReplyDelete
  12. hotel bajet ke ni Sis Anum..boleh jugak book hotel ni next year..

    ReplyDelete
  13. Bismillah ..
    Assalam / salam sejahtera Tuan,puan,abang & akak.
    Perkenalkan kami team kusuka bandoeng, kami ada menyediakan perkhidmatan supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)
    Pakej 2 = supir,hotel & makan (per pax)
    Pakej 3 = supir & hotel (per pax)
    Pakej 4 = khidmat supir sahaja (per day)
    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115
    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160
    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185
    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245
    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta.
    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. Harga yg kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat & berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Whatsapp : +6282115111550
    Fb syarikat : kusuka bandoeng
    Fanspage syarikat : kusuka bandoeng
    Email syarikat : kusukabandung@gmail..com
    Website syarikat : www.kusukabandung.com
    Nb : walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung. Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga inform yg saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezaaaaaaaaaaaaa ini la supir saya.. kim salam sama yuda ya..

      Delete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum