Sep 1, 2015

7 Lokasi Romantis Buat Pasangan Kekasih Untuk Makan Malam.. Romantik Habis!

Assalamualaikum semua
Bestnya bila dapat cuti kan
So apa korang buat cuti merdeka yang lepas..
Bagi Anum x pergi kemana-mana just rest dekat rumah je.
Ok hari ini nak share pada semua 7 lokasi utk dinner
Bagi yang ada pasangan tu mesti kadang-kadang tu nak bawak pergi makan best-best atau tempat pemandangan dan suasana yang romantik kan? Alaa.. Bukannya selalu. Apa salahnya kumpul duit buat belanja orang yang tersayang.
Jom kita layan lokasi tempat makan menarik pilihan Anum yang korang dan pasangan korang boleh enjoy. Memang romantik habis la! Confirm pasangan korang sayang korang lebih.. Hehe

1) Tamarind Hill Kuala Lumpur By Samadhi
 
 
Suasana yang sangat romantis! Itu sahaja yang Anum boleh bagitau korang. Harga makanan memang agak mahal tapi suasana di tempat makan ni memang sesuai buat pasangan yang sedang bercinta. Gituuu
Alamat: 19 Jalan Sultan Ismail, Kuala Lumpur City Center, Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

2)  Gobo Upstairs Lounge & Grill
Haa ini lagi satu lokasi pilihan buat pasangan yang bercinta. Tempat ni memang cantik gila tau. Boleh nampak pemandangan KLCC dan pemandangan bangunan-bangunan di Kuala Lumpur. Orang kata servis dan layanan di restoran ini juga amat bagus. Haa apa lagi?
Alamat: Traders Hotel, Kuala Lumpur (Kuala Lumpur City Centre), Kuala Lumpur City Center, 50088 Kuala Lumpur, Wilayah Perseketuan, Malaysia

3) Cafe Cafe
 
Fuhh rasa-rasa macam kat dinner kat luar negara pula. Suasana yang amat romantik!
Alamat: 175, Jalan Maharajalela, 50150 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

4) Villa Danieli
 
Haa korang tengok la sendiri, unik dan vintage bukan tempat makan di sini?
Alamat: Sheraton Imperial Kuala Lumpur, 50250 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

5) Ciao Ristorante
 
 
Lokasi ni terkenal dengan makanan Itali. Kalau korang nak tahu, pizza dan cake tiramisu di kedai ni memang jadi pilihan orang ramai tahu!
Alamat: 20A, Jalan Kampung Pandan (off Jln. Tun Razak), 55100 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

6) Subak Restaurant
 
Kalau nak kelainan sikit, Subak mungkin jadi pilihan romantis buat pasangan kekasih. Bertemakan alam semula jadi buat suasana jadi sangat tenang. Memang terbaik!
Alamat: Lot 3213 Jalan Penchala Indah, Bukit Lanjan, 60000 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia

7) Bora Ombak Cafe & Restaurant
 
Restoran yang terletak di Ampang ni juga jadi pilihan buat kekasih yang ingin bawak girlfriend atau boyfriend diorang. Haihh.. untung la siapa yang dah ada orang yang sayang. Huhuuu
Alamat: 75 Jalan Mamanda 3, 68000 Ampang, Selangor, Malaysia

So apa tunggu lain bleh la start kumpul duit for dinner with orang tersayang kan

* Sory sangat2 minggu nie Anum betul2 bz x sempat nak BW*
Share:

26 comments:

  1. wah..bestnya...boleh dating ni...

    ReplyDelete
  2. Bora Ombak Cafe tu mcm nice je..")

    ReplyDelete
  3. Salam Merdeka...
    Selamat Pagi :)
    Bora Ombak cafe tu...hmm....bestnyer...

    ReplyDelete
  4. tempat makan yg ekslusif..harganya pn tentu ekslusif jugak,kan

    ReplyDelete
  5. hahahaha puas ajak cik abg makan tempat best, mamak jugak menjadi pilihan..hehehe

    ReplyDelete
  6. uhuks..dah ade anak ni takde masa nak dating...jelesn nyer..hehehe...

    ReplyDelete
  7. perghhh.. memang romantik tempat ni. hehe

    Entry terkini
    1. "Baby Comel"
    2. "Job hujung minggu lepas"




    ReplyDelete
  8. tamarind tu penah pegi skali.. tp time tu mcm baru2 so biasa2 je nmpak..
    bora ombak latest la bukak puasa.. mmg cantik situ =)

    ReplyDelete
  9. wahhh..bestnye anum..jom blanje sy..hihi

    ReplyDelete
  10. thanks anum berkongsi info..ada masa, ada rezeki bolehlah ke sini beromantika dinner kat sini ke kan :)

    ReplyDelete
  11. Bpe eh total selalu makan kt tempat2 tu?

    ReplyDelete
  12. Wah, bleh buat proposal kat hubby nie... hihihi

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts