Campaigns

Aug 19, 2015

Wordless Wednesday #136

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
Glurp! Banyak betul makanan yang diolah balik jadi lebih sedap, contohnya macam makanan yang Anum nak kongsikan ni iaitu pisang goreng cheese. Sebenarnya pisang goreng cheese ini asalnya daripada Indonesia, namun resepi ini diperluaskan ke Malaysia. Macam nasi ayam penyetlah.


Anum sendiri telan air liur bila sebut pasal pisang goreng cheese, bayangkan dengan kerangupan pisang goreng yang manis lepastu topping pula dengan keju, coklat  fuh! sedapnya!
Jadi, hari ini Anum akan kongsikan beberapa spot kedai yang pisang goreng cheese terbaik di kawasan KL dan Lembang Klang, bolehlah korang keluar kejap pergi beli. Hehe!

1. The Pisang Cheese, Kelana Jaya 
 Selain cheese biasa, terdapat beberapa perisa disediakan seperti  coklat, coklat putih, karamel, kayu manis, dan rasa kopi malah membenarkan campuran 4 perisa yang berbeza. Sedapnya!
Biasanya habis dijual sampai jam 5 atau 6 petang. Harga pun berpatutan dalam RM5 hingga RM7. Lokasinya di  Restoran Jamal Mohammed, 24, Jalan SS5A / 9, Kelana Jaya, Selangor.

2. Banana Paradise, Wangsa Maju
Pisang yang digunakan  khusus diperolehi dari Gua Musang, Kelantan. Kedai itu hanya menggunakan dua jenis pisang iaitu pisang abu dan pisang nangka. 
Harganya cuma RM5 bagi setiap set.
Lokasi kedai ini terletak di  Jalan 3 / 27A, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur

3. Pisang Cheese Jakarta, Seksyen 7, Shah Alam 
Apa yang menarik ini kedai ini, sedikit ramuan pelik resepi pisang goreng termasuk Mandarin Melted Cheese yang dihidangkan dengan hirisan nipis limau mandarin. Selain itu kedai ini mempunyai Oreo dan kegemaran orang ramai iaitu Chocolate Messy.

Pisang Cheese Jakarta ini mempunyai lebih daripada 5 cawangan di seluruh Lembah Klang. Dijual dengan harga RM6 hingga RM8. Lokasinya di Restoran Lawangsari, Seksyen 7, Shah Alam

4.  Din Pisang Goreng Cheese 
Cheese bersama gula merah dan susu pekat di atas pisang goreng adalah salah satu yang paling laris di sini. Difahamkan, hampir 140kg pisang habis dijual setiap hari. Hanya RM 5 sekotak!

Lokasinya di Sepanjang Jalan 1 / 23E, Danau Kota, 53100 Kuala Lumpur.
apa lagi cepat2 terjah ek
Share:

24 comments:

  1. Selamat Pagi...
    Singgah sini...
    ari jumaat lepas baru makan..hihihi...
    tak puas...haha

    ReplyDelete
  2. pergghhh..mmg meleleh2 melihat keenakan pisang cheese ni..apapun, sue paling suka pisang goreng cicah cili kicap..hehehehe

    ReplyDelete
  3. perghhhh sedapnyer tu... kalau letak chocolate lagi sedap. hehehhe

    ReplyDelete
  4. aku pernah makan yg kat kelana jaya punya...sumpah mmg sedap!

    ReplyDelete
  5. Sedapnya...pisang cheese coklat..nyummmy!!!

    ReplyDelete
  6. Dulu pernah demam pisang goreng cheese. Hari-hari wajib beli. Sedapppp! Tapi sekarang dah tak terbeli dah. Puas merasa.

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

    ReplyDelete
  7. wah.... sedapnya... tengok gambar pun dah terliur....

    ReplyDelete
  8. Ya Allah.. godaan di pagi hari.. neeeeeehi hahha..
    nak kena pegi carilah.. tapi kat kawasan rumah tak gempak cem dalam gambar..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels