Campaigns

Jul 6, 2015

IFTAR @ Ana Patin House

Assalamualaikum semua
Hari ini lambat skit up entry
Sebab nak selesaikan keja yang banyak
hehe, ok hari ini nak share gambar2 semalam
 Kami sepakat IFTAR dekat Ana Patin House
 Dengar2 tempat nie memang terbaik ikan patinnya 
 Ye la kami pun memang orang Temerloh, Jom kita try tgk 
 Antara menu berbuka kami
 Dah nama kedai Ikan patin so comfirm la kena order patin kan..  my fav kepala la sebab lemak2
 Arissa with my hubby :)
 Susahnya dia nak bergambar 
 Tomeinya saya.. masa ini dah settle IFTAR
 Kak Mon pun teruja ek
 Tomei2nya la dia nie 
  Kalau ngan Hubby baik je dia.. amboi2
 Dah malu plak.. baru puji :)
 Tandanya makanan dekat sini sangat sedap dan berpuas hati 
  Zai pun lega la sebab Arissa baik x buat perangai malam nie 
 Argggggggg nie la abah arissa, jarang2 join apa2 xtvt kami sebab keja .. kali ini alhamdullilah dapat join utk IFTAR sebelum balik beraya :)

Sepupu Anum namanya Epo , dia ni orang kuat Astro.. nie geng sosial ke apa nie.. 

Last pict tgk la muka si baby nie.. hahaha dah pandai buat memek muka la plak.. Ok Anum nak komen sedikit tentang kedai ini, makanan memang terbaik, semua sedap dan harga berpatutan, tetapi service yang diberikan sangat teruk... Anum dah book utk IFTAR 2 hari sebelum, utk makanan plak semalam awal2 pagi dah book makan & minum.. Kami sampai dekat kedai dalam jam 6.40pm meja kami masih belum di set up, makanan x sampai lagi, sedangkan meja2 lain dah terhidang semua makanan dan minuman.. Nak mintak baby chairs punya lama, sampai adik ipar aku amik sendiri.. masa book dah bg tau awal2 ada baby boleh plak letak table dekat luar betul2 depan pintu nak masuk kedai, ada beberapa kali pekerja dan customer terlanggar baby chair nasib la anak buah aku x jatuh.. 

Bila tiba nak berbuka air di meja kami x sampai2 lagi.. dah la air sampai lambat kemudian sampai plak air lain, order air lain sampai air lain.. betul2 menguji kesabaran semalam.. ini semua sebelum berbuka.. cerita lepas berbuka plak ada beberapa hidangan x habis kami mintak bungkus, pekerja buat x layan, kemudian adik beradik lelaki anum pergi masjid solat sekejap, air atas meja semua dia angkut, ko fikir la kalau air dah habis ok la ko amik, nie air banyak lagi ko main angkat je, tanya pun x kan.. sekali pandang dan kosong meja.. 

Anum perhatikan pekerja2 macam nak cepat2 clearkan meja .. betul2 bad service.. for me sebagai pelanggan kami memang x patut dapat layanan yang teruk macam nie.. dah la kami semua ini org jati temerloh.. datang ingat nak bagi sokongan la sebab org kampung niaga kan, sekali ini layanan yang kami dapat, memang sekali je la seumur hidup pergi kedai ko kan... akak, adik Anum sangat2 kecewa, last2 kami bayar dan blah...
Tapi x pe la dalam hati kami semua memaafkan mereka mybe sebab bulan puasa keadaan kelam kabut, kan.. x pe la .. cuma kami semua dapat pengalaman yang x best la.. ok kepada sesiapa nak cuba try la datang ya.. Anum kasi details ok

Ana Patin House
No 50-1, Jalan PJU 7/16, 
Mutiara Damansara, 
47800 PJ.
Selangor Darul Ehsan
Tel: 03-7733 7377

Selamat mencuba semua.
Share:

26 comments:

  1. Ikan patin tu mmg nampak sangat menyelerakan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mia x di nafikan makanan dia memang sedap2 dan agak segar

      Delete
  2. ikan patin mask tempoyakkkkkkkkk.........my fav 4everrrrr

    ReplyDelete
  3. amboii sedapnya.. dah boleh ada baby tu anum.. gaya khairil pun dah ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang nak sangat tp apakan daya kita hanya merancang

      Delete
  4. agak menguji kesabaran jugak tu.. hihi

    selamat menjamu selera kak..")

    ReplyDelete
  5. makanan dah ok service aout pun xbest jugak....dah book pulak tu..kalau walk in lain cerita lambat hntr..lmbt prepare kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmmmm tue la tp x pe la anum maafkan mereka sempena bulan ramadahan

      Delete
  6. sedapnye...aritu p Temerloh tak sempat singgah merasa pure masakan Ikan Patin anak jati Temerloh.. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala sayangnya tp x pe kat kl dah banyak ikan patin temerloh

      Delete
  7. Sedapnya... tahun ni makan luar ... kena jimat ikut saranan Syed Aziz...

    ReplyDelete
  8. kalau service hampeh sedap mcm mana pun, mmg gagal lah...

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah dapat berbuka beramai² adik beradik :)

    ReplyDelete
  10. alaaa..mkn dah sedap, servis plak kureng..

    ReplyDelete
  11. wuuu, ikan patin. nmpk sedap. hikhik. tapi kite tak makan ikan patin

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels