Campaigns

Jul 3, 2015

Best Sangat Ke Drama ‘Dia Isteri Luar Biasa (DILB)’ Tu?

Assalamualaikum semua
Horeyyyyyyyyyyy Today is Friday :)
 Kalau drama tu best pada Anum, maka tanpa banyak soal Anum bagi A class. Kalau sebaliknya, erm.. faham-faham jelah.

Artikel Berkaitan:


Yes. Drama ‘Hati Perempuan’ yang pada Anum biasa-biasa (tapi ada juga followers setia) itu telahpun  tamat. Maka, last month penonton mula disajikan dengan drama slot Akasia terbaru berjudul ‘Dia Isteri Luar Biasa’.
Menerusi pemerhatian Anum, walaupun baru drama ini ditayangkan, DILB sudah menambat hati penonton. Erm, best sangat ke?
1. Barisan Pelakon Yang ‘Not Bad’ 
 Well, rasanya semua orang dah sedia maklum bahawa DILB menampilkan pelakon yang boleh dikatakan top juga seperti Fathia Latiff, Shukri Yahya, Keith Foo &  Siti Elizad. Mungkin ini adalah faktor utama drama ini jadi sebutan. Ye tak?

2. Keith Foo Jadi Pondan 
 Yeah. Si sado kegemaran ramai ini melakonkan watak lelaki lembut. Boleh lawan Sharnaaz Ahmad tak agaknya?

3. Suntikan Elemen Kekeluargaaan
 Bukan 100% hal cinta. Buat korang yang masih belum berkesempatan menonton DILB, drama ni bukan fokus cintan-cintun semata-mata. Ada elemen kekeluargaan jugak.
Paling jelas sekali bila watak Fathia (Dewi) beri-iya mahu anak untuk mewariskan perniagaan Nasi Ayam Bonda.Malah, drama ini juga memberi pendedahan mengenai isu keganasan rumahtangga.
 4. Drama Melayu & Kebetulan Berpisah Tiada…
Apapun, dalam drama Melayu mesti banyak kebetulan 
yang kadang-kadang logik dan tak logik.
Bermula dengan pertemuan tidak rasmi antara Raden dan Dewi di traffic light semasa Dewi sedang pukul suami kepada kawan baiknya, Eda, sehinggalah ke restoran Nasi Ayam Bonda dan selepas itu duduk pula sebelah menyebelah di dalam kapal terbang.
Sound klise right? Okaylah kan. Kata drama. Kalau nak tahu best ke tidak secara keseluruhannya, kena tengok sendiri la kan.. 
For me like n cuma biasa la ada benda kadang2 x logik kan, dah nama pun drama melayu kan. Cuma bab Dr Raden tue rasanya ada lagi ke lelaki cm nie zaman skrg nie.. hahaha
Apa yang membuatkan Anum nak tengok hari2 Drama ini adalah mengenai Kak Long Dr Raden yang memang menjadi watak dia.. haha naik geram plak Anum rasa.. Kalau la ada org cm nie di sekeliling Anum jawabnya memang larikan diri la .. Mulut x leh nak diam...  rimasnya dapat perempuan atau kawan cm nie kan.
so korang suka ke tidak?
Share:

27 comments:

  1. Seronok agaknya cerita ni. Ramai yang tengok.

    ReplyDelete
  2. kadang tgk kadang tak..klu ter'miss' pun xde la spi nk tgk blk kt tonton mcm citer teman lelaki upahan dulu tu..hati perempuan plak naik muak tgk..hikhikhik..sorii terlebih pendapat plak..hihi peace..

    ReplyDelete
  3. DILB x masuk ngan jiwa sgt...so,kdg tgk..kdg tak.. :)

    ReplyDelete
  4. ada juga tgk skali dua.
    mulut kak ling dia mmg blh tahan
    kaau real life haaaa mmg melingkup

    ReplyDelete
  5. Baca novel dia je.. drama tak tengok pun.. saya kurang minat dengan drama melayu..

    ReplyDelete
  6. bg yui biasa je.. tp ok lg la dari hati perempuan yg asyik gduh mjuk itu jeee..

    ReplyDelete
  7. ye kak long dr raden mmg jadi...siap en asbeen kata...kalo sue buat macam kak long, sama je..hahahhaha...sengalkan...so far cite dia mmg best la kan...tgk jugak hari2...mmg banyak elemen yang di terapkan..yang paling win keith foo..watak dia tak da satu hari, buat org rindu..hahahhaha..yg penting lakonan dia lagi jadi N kalah sharnaz ahmad..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha betul2 kak long memang mulut jahat kan.. hehe keith foo plak bg anum x sesuai watak cm tue x jd abg sado la dia hehe

      Delete
  8. best gak cite DILB ni,,hari2 rekod,,,hehehe

    ReplyDelete
  9. Sha pun xmiss cite ni..sebb suami tgk Fathia..ahaha...tp dlm duk org ckp xelok psl drama ni..byk yg positif kita bleh amik iktibarkan...

    ReplyDelete
  10. tak tau nak komen apa.. tak tengok..

    ReplyDelete
  11. Tak layanlah Num....tengok sesekali jer

    ReplyDelete
  12. best? kite tengok episod 1 sampai 5 je. lepas tu tak layan dah. hehe

    ReplyDelete
  13. best.Walaupun pada pandangan mata kasar nampak mcm love sangat.tapi ada terselit sikit bab perihal rumah tangga.Suami yang penyayang.baik ..layanan suami dekat isteri.tanggungjawab isteri pada suami,pada mak mentua..banyak yg boleh kita belajar.cuma kena think + kan..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum