Campaigns

Jun 4, 2015

Taman Botani Negara Shah Alam Part 2

Assalamualaikum semua, hari ini masih lagi di entry TBSA, Jom sambung
Taman Botani Negara ini sememangnya terkenal satu masa dahulu. Tetapi apabila membangunnya pelbagai lokasi rekreasi baru, ia agak sedikit ketinggalan walaupun diselenggara dengan baik. Apa pun, tempat ini sesuai untuk rekreasi secara berkumpulan memenuhi aktiviti atau program-program motivasi seperti summer camp dan yang sealiran dengannya. Terdapat juga lokasi 'skytrek' yang sesuai untuk acara seperti itu. Selain itu, bagi yang minat mengkaji hutan juga amatlah sesuai bertandang ke Taman Botani Negara ini.
Bergambar ngan rumah kecik.. Terbayang plak cerita ALICE IN WONDERLAND masa ni. 
Rasa macam nak masuk rumah tu tengok apa ada.. Hahaha..
Jom jenguk rumah comel nie
Berehat setelah penat berjalan
Kalau yang x larat nak jalan kaki, boleh la sewa basikal 
TBSA... we are here :)
Peta utk melawat kawasan TBSA
hehe, kaki bergambar kan memang nak jugak
Yang nie kalau anda nak tengok video mengenai TBSA, boleh masuk dalam ini ok
Kat sini banyak model2 rumah kampung dibina,, Dalam gambar nampak cantik tapi kalau real, nampak kusam.. Pihak taman rasanya patut cat atau sapu syelek betul ke Anum eje syelek?? bantai la labu.. kot bagi kilat.. 
Gigih laki aku duk touch up rumah dia.. Hahaha nampak real kan.. 
Berangan dapat masuk dalam rumah comel nie.. hehe
Sayangnya x dapat nak masuk Taman Iklim 4 musim nie
Habis pusing2 kami terus bergerak , utk menunaikan hajat hubby teringin makan laksa sedap..
Ok untuk sesiapa yang nak berkunjung ke sini Anum kasi Details ya

Waktu Operasi
​Selasa - Ahad ​:​0​8.30 pagi - 05.00 petang
(Taman akan ditutup pada hari Isnin kecuali cuti sekolah atau kelepasan awam)

​Alamat

Taman Botani Negara Shah Alam,
40000 Shah Alam, Selangor.​
​Telefon  : 03-5510 6922 

​Faks       ​: 03-5510 0922
Share:

30 comments:

  1. anum.. nape x masuk 4 musim tu.. huhu

    ReplyDelete
  2. even meru dgn shah alam ni tak jauh mana
    akak seumur hidup tak pnh masuk sini
    ahahaa
    sengal tak dik oii?
    mesti bestkan

    ReplyDelete
  3. singgah pagi..
    anum boleh lagi duduk kat umah comey tu..
    klu nieyl duduk...haha..roboh..hahaha

    ReplyDelete
  4. Seronok dapat pergi sini. Kena bayar ker nak masuk tempat ni akak?

    ReplyDelete
  5. Tak de air terjun ke kat dalam tu?kalau ada air terjun lagi best..kan?/heheh

    ReplyDelete
  6. Bestnya.. Bila Ros nak sampai ni..

    ReplyDelete
  7. Dulu byk kali gak masuk sini... byk kenangan taman ni masa muda2...
    Tapi sekarang dah banyak berubah...

    ReplyDelete
  8. selalu budak sekolah akan buat lawatan ke sana..menariknyerr:)

    ReplyDelete
  9. rasanya rumah kecik tu baru buat..sb pergi dulu takde pun.,ke tak perasan..hahaa

    ReplyDelete
  10. boleh la nti bawa anak ke sana
    jalan jalan
    cntik benor umhnya kak
    alahai..

    kakk, nape 4 musim tu tutup erk?

    ReplyDelete
  11. taman botani ni bukit cerakah ker kak hanum? ke taman lain?

    ReplyDelete
  12. tak pernah terfikir lagi pasal taman botani shah alam ni..Teringin gak nak p.husband mesti suka..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels