Campaigns

Jun 23, 2015

Kafe Berkonsep Yang ‘Patut Singgah’ Bersama Kekasih. Bajet Hipster Sungguh!

Assalamualaikum semua
Asyik nak dinner je bawak girlfriend pergi tempat mahal sampai bil pun beratus-ratus. Tak semestinya kalau tak bawak girlfriend makan kat hotel, kita tak sayang dia kan? Kadang-kadang kita nak bawa kekasih explore dengan benda baru.
Haa, apa kata korang bawa kekasih/ Wife/ Husband tempat yang cantik tapi tak over budget sangat. Alaaa, kalau tempat cantik mesti korang tak kisah la kalau nak berbelanja sikit. Bukannya selalu kan? Jom kita usha tempat-tempat berkonsep yang korang boleh bawa kekasih untuk pergi date!

1) LOKL
Kedai ini bertempat di pusat bandaraya Kuala Lumpur dan tempat ini memang best kalau nak lepak sebab decoration kat tempat ni membuatkan kita selesa untuk lepak berjam-jam!
Alamat: 30 Jalan Tun H.S. Lee, 50000 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia
2) VCR
Tak dinafikan lagi VCR ni antara salah satu tempat kafe berkonsep yang memang cun. Maybe kawasan kat sana tak cantik, tapi bila korang masuk je kedai ni korang akan rasa macam kat tempat lain. Lepas tu, korang tangkap lah gambar puas-puas kat sini.
Alamat: 2, Jalan Galloway, off Jalan Pudu (off Jalan Pudu), 50150 Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia
3) BEAM, Bandar Sri Damansara
Kafe BEAM ni bukan je korang boleh bawa girlfriend/ wife/ husband tapi boleh bawa juga satu family sebab kedai ni agak luas. Selain menyediakan tempat dan decoration yang cun, rasa coffee kat sini pun padu!
Alamat: Jalan SD5/3B, 52200 Bandar Sri Damansara, Kuala Lumpur, Malaysia
4) The Morning After, Bandar Sri Damansara
Kalau stress dan tak boleh buat kerja kat rumah ke korang kena datang kafe The Morning After ni, sebab environment kat kedai ni memang chill dan tenang. Pilihan coffee kat kafe ni pun banyak. Korang kena try Salted Caramel Macchiato! Perhh meleleh beb!
Alamat: A-G-3 Ativo Plaza, Bandar Sri Damansara, Malaysia
5) Grey Sky Morning, Subang Jaya
Kafe ni best sebab ia menyediakan tempat duduk yang best dan memang selesa habis la kalau korang nak layan coffee petang-petang kat sini.
Alamat: Bangunan EX8 (Jalan SS13/4), 47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
6) Artisan, Petaling Jaya
Kafe Artisan memang tidak asing lagi dengan peminat coffee. Coffee kat sini memang orang kata pure, original. Tempat kat sini memang best untuk kawan-kawan lepak atau nak buat discussion kat sini pun memang takde hal!
Alamat: Lot 19, Jalan 13/2, Seksyen 13, 46200 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia
7) Wood & Steel, TTDI
Kafe Wood & Steel ni memang vintage habis! Korang kena datang kat sini sebab decoration kat sini memang style habis. Feeling dia macam korang tengah lepak kat rumah sendiri.
Alamat: No. 52, Jalan Datuk Sulaiman, Taman Tun Dr. Ismail, 60000 Kuala Lumpur,Kuala Lumpur, Malaysia. So apa tunggu lagi boleh sesi ngeteh ke ngopi ke after terawih kan
Share:

42 comments:

  1. Memang menarik tempatnya. Boleh singgah nanti.

    ReplyDelete
  2. ala lalinggggg thansk la sb share kan lokasi ni...akak nak pegi la nanti dgn husband & anak-anak! akak suka kedai-kedai mcm nie!

    ReplyDelete
  3. Santeknya tempatttttt....pndai betul diorg buat deco deco....kreatif!

    ReplyDelete
  4. salam Anum..
    wahh memang menarik lah tempat2 ni untuk makan2 sambil santai kan.. teringin nak pergi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la anum pun suka tmpt cm nie leh santai2

      Delete
  5. serius mmg cantik
    tp png mcm x dak jerr huhuu

    ReplyDelete
  6. cntik tmptnya.. xrupa mcm malaysia je rupanya..

    ReplyDelete
  7. hanum, suke2... tapi tak biasa area2 sana... dok dlm kepompong Putrajaya jew uhuks! lagi pun, anak2 kecil ni tgh manyak ragam..InShaAllah...sampai nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kalau dah ada tanggungjawab x leh wat apa da

      Delete
  8. cantiknya....tq anum..good sharing..bebila ke area sana..lehlah menyinggah.. ;-)

    ReplyDelete
  9. selamat menjalani ibadah puasa buat Anum..

    ReplyDelete
  10. salam ramadhan utk anum dan qudut

    ReplyDelete
  11. bestnyeee tempat2 ni,,,
    tak pernah dapat pergi lagi

    ReplyDelete
  12. Nice place..... teringin nak ke sana... thanks for sharing....

    ReplyDelete
  13. wahh..bestnye..mcm menarik jgk dpt datimmm tmpt cmni skali skala..

    ReplyDelete
  14. kalau berdating sesuai kerana bukan makanan yang diambil kira tapi tempat dan suasannyer...
    tapi kalau dah ada keluarga rasanya tak best langsung sebab selalu kedai cam gini makanan dia tak menepati selera satu keluarga.. akak selallu failed dengan kedai berkonsep gini.. bunyi gah tapi entahler....

    ReplyDelete
  15. wah, bestnya. romantik pun romantik. hehe

    ReplyDelete
  16. nampak ekslusif jugak tempat ni.

    ReplyDelete
  17. semuanya menarik..paling suka tgok corak kafe artisan tu

    ReplyDelete
  18. Salam, whoa!! Skang mmg tgh membangun sgt cafe2 hipster camnikan...sedih betul time sy study sana dulu cafe2 ni belum wujud sangat..isk3..nantilah dah kahwin, duk KL boleh lah bajet hipster habis-habisan! Hahah..nice sharing :D

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels