Campaigns

Jun 25, 2015

IFTAR

Assalamualaikum semua
Selamat petang semua :)
Petang nie up gambar2 semalam IFTAR bersama my lovely sister
Kami gerak dr office pukul 5pm
Nasib baik gerak awal, sampai TTDI around jam 6.30pm.
Biasa la bila bulan puasa semua jalan sesak kan..
Ok kali ini kami berbuka di 38thirtyeight Cafe @ TTDI
Jom kita terjah apa yang best disini :)
 Ok bila dah tengok menu terdetik kat dalam hati macam best je nie.. 
Oh ya lupa nak kasi tahu kali ini IFTAR dengan my lovely sister sahaja.. 
Kak Mon dah book meja so kami just datang order apa kami nak makan je.. 
 Cafe ini mempunya ruang bacaan, cantik konsep yang digunakan
 Untuk Ramadhan Cafe menyediakan pakej makanan, 
hubby tengah pilih kuih mengikut citarasanya. 
Setiap satu set akan di sajikan dengan 4 jenis kuih
 Ruangan dessert pun ada, nampak menarik gak
 Cafe juga menyediakan makanan ringan yang boleh di beli 
(kerepek2) kudap2 depan tv best nie..
 Kuih pilihan my hubby, Anum x kisah pun makan je
 Slide of lemon fav air Kak Mon
 Ok my set didatangkan dengan Nasi Kerabu
 Air pilihan my hubby & my :)
 Kak mon memilih utk amik set Mee Kari 
 Dah nama hantu bergambar wajib la selfie sementara tunggu waktu berbuka
 Yang nie plak mintak tlg staff cafe amikkan
 Kak Mon memang dah biasa dengan Cafe ini, tempat fav dia ngopi :)
 My Hubby pun pilih set Mee Kari
 Puding mango
 Cakap kat korang pengat pisang dia memang terbaik 
 Nampak x apa nie.. kalau x sedap x kan sampai bungkus lagi kan haha
Ok for me Cafe ini makanan dia sangat sedap dan murah, 
design yang sangat cantik, 
dan memang sesuai utk lepak2 ngan kawan2. hehe, 
ok sesiapa nak terjah cafe nak Anum kasi alamat ya;

38thirtyeight Cafe
No. 9, Jalan Tun Mohd Fuad 3, 
Kuala Lumpur, 
60000
Taman Tun Dr Ismail, 
03-7732 6951

Apa lagi cuba la, sangat berbaloi dan sedap :)
Hari ini macam biasa balik masak juadah berbuka.. apa nak masak ek.. any idea?

24 comments:

  1. Lambatnya berbuka... urggghhhhh....

    admin
    BANkami Blog

    ReplyDelete
  2. berbuka di rumah j buat masa skrg. ada bby kan. agak renyah nak berbuka di luar.lagipon waktu maghrib.

    menarik kn.
    nasi kerabu tu..
    mee kari pon

    ReplyDelete
  3. bestnyer..kak mon maintain je dulu kini selamanya.. ;-)

    ReplyDelete
  4. aduhh..terus lapar tengok gambar anum

    ReplyDelete
  5. kalau sdg lapar mmg tk cukup tu anum semua nya

    ReplyDelete
  6. sedapnye puding manggo tu anum..telan air liur tengok
    hari ni yumida buat dadih..cun sgt berbuka masa panas2 gini
    beznye berbuka kat luar, yumida sabtu ni baru dpt keluar..yey dpt la beli lauk tunjuk2...x perlu masak

    ReplyDelete
  7. siap bungkus2 tu,..mesti sedap sanagt...

    ReplyDelete
  8. nasi kerabu tu kak. sedapnyeee. hehe

    ReplyDelete
  9. Salam kenal.. :D
    Wahh xpernah dgr lagi pasal cafe ni..tp nampak konsep cantik dan kemas, siap ada sediakan bahan bacaan tu yg best..hihi..btw, sedapnyeeee la hai mi kari dgn puding mango tu..nyum2

    ReplyDelete
  10. jauh kalau nak p
    tapi tengok gambar pun nampak sedap dah =)

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Google+ Badge

Member of

Member of