Campaigns

May 11, 2015

Santai Cuti 4 Hari Part 1

Assalamualaikum semua
Selamat pagi Isnin
Hari ini Anum nak up gambar2 
my family bercuti ke rumah Anum selama 4 Hari
 Ok semua sedia maklum kan, kita akan bercuti selama 4 hari iaitu sempena dengan hari pekerja & wesak. So Abang Anum dr Kajang, Akak dr Shah Alam, Adik dr Sungai Buloh, Abg dr Kuantan semua decide nak lepak rumah Anum... nak tau kenapa sebabnya My Mom ada dengan Anum.. haha ini la sebabnya kalau x cuti panjang macam nie dah comfirm balik kampung kan.. Ok bermula dengan pagi sabtu, Anum buatkan sarapan lemping utk Hubby & My Mom, sementara nak menunggu adik beradik Anum sampai.
 Tepat Jam 11.30 pagi Anum start masak2, menu utk lunch hari ini Asam pedas ikan merah
 Sup Ayam Power
 Ulam Bendi 
  Sambal Belacan 
 Tepat Jam 1.40pm Abang Anum dr Kajang sampai, abg Anum 4 beranak termasuk wife dan 2 anak. Abg Anum ini memang suka naik motor so dia malas nak bawak kereta, apa lagi seorang satu motor la jawabnya.. haha katanya malas nanti sesak2 kan

Ha ini la My Brother &  Nephew, gambar setelah selesai makan tengahari... berehat sementara menanti yang lain plak sampai.
 Minum petang plak di sajikan dengan goreng2 dari Akak Anum, Kak Mon, Zai & Yusri sampai jam 4pm so kita sajikan dengan kuih2 je la kan...
  Jom minum petang reramai, apa lagi selera my mom bertambah la kan
  Hubby dengan Arissa memang x nak lepas, suka benar Arissa dekat P.Uteh
 Pandai plak buat muka comel dia
 Hehe layan je pict Arissa nie
 Alhamdullilah Jam 7pm Abg Anum dr Kuantan selamat sampai, Abg datang dengan 2 anak dia, wife dan lagi 2 anak tinggal sebab sebelah akak ipar ada kenduri saudara mara..
 Ok malam plak kami decide dinner dekat kedai depan rumah Anum
 Makan beramai memang seronok nak2 kita buat mak kita bahagia kan
 Sementara menunggu makanan sampai
Ok kami makan lu. nanti Anum sambung xtvt esok plak ya...
*Sory hari ini bz sangat2, x sempat nak BW..
Inshaallah kalau sempat Anum singgah ptg atau esok ya*

Share:

34 comments:

  1. Salam isnin anum .. makan beramai2 dgn adik beradik mmg seronok. :)

    ReplyDelete
  2. bestnya..cukup ke sambal lacan tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue la sebab family anum x ramai mkn sambal belacan

      Delete
  3. Singgah pagi..
    mengantok gler mata pagi nie..
    mcm ade batu kat mata nie...
    wah!seronok berkumpul...:)

    ReplyDelete
  4. makan gether2 macam ni nmpk macam sikit je makanan nya tu hehe

    ReplyDelete
  5. WAHH memang seronok lah anum berkumpul ramai2 mcm ni anum... best.. makan2..:)

    ReplyDelete
  6. wahhh..seronoknye kumpul ramai2, baru meriah kan... sedap plak menengok asam pedas itu, terliur sudaaaa... hehhee...

    ReplyDelete
  7. bestnya kumpul family ramai-ramai ni..meriah..!!
    by the way, asam pedas mengancam gilosssss

    ReplyDelete
  8. seronoknya cuti, lagi-lagi bila ada dengan family ^^

    ReplyDelete
  9. lempeng makan dgn kuah kari sedap ni. hehe

    ReplyDelete
  10. bestnyaa family besaq bleh gather..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum