Campaigns

May 29, 2015

1st Wedding Anniversary Part 7

Assalamualaikum semua
Selamat hari jumaat
Hari ini masih lagi entry anniversary ya
Sebelum keluar kami sarapan di Hotel
Muka Hubby di pagi hari
Dia punya sejuk bila pagi perggggggggg sampai ke tulang
Bergambar sebelum keluar
Sementara tunggu Hubby settlekan urusan Check Out
Settle je kami sempat bergambar utk kali terakhir di hotel
Lupa nak kasi tahu kan percutian Anum selama 3 hari 2 malam, so hari ini hari terakhir kami di sini.
Di sebabkan semalam x sempat kami nak jalan2 so hari ini kami memulakan xtvt kami
Nama tempat: KEA FARM 
Lokasi: Di Kea Farm ler....mana lagi!. Kea Farm adalah salah satu dari 7 mukim di Cameron Highlands. Hanya bersebelahan Hotel EQuatorial. Apa yang menarik: Boleh dikatakan semua produk Cameron Highlands ada di sini. Kalau pengunjung mempunyai masa yang amat suntuk di CH, pastikan ke Kea Farm kerana anda boleh dapat segalanya disini. 
Kalau sampai ke sini mesti la nak memborong strawberry kan
Sengaja kami pilih utk shopping di hari last supaya buah strawberry x kejut sangat bila sampai ke bawah kan. Nampak x kat tangan hubby apa, hehe kalau dah ke cameron mestilah memborong pokok kan, kami beli 4 bunga ros (lain2 colour lagi)
Jagung madu memang top kat cameron nie, yang nie pun kami borong
byk kedai / gerai jual sayur-sayuran...
6 pek RM10...
8 pek RM10...
kebetulan mr.hubby ajak jalan pasar pagi tu sampai ke hujung!
alhamdulillah ~ dpt beli sayur 12 pek RM10 :-)
tu paling murah la kami survey...
beli la beberapa plastik, nak bagi saudara mara

selesai shopping kami meneruskan perjalanan ke Bee Farm
Selain melawat ladang teh, kami melawat ke tempat ternakan lebah dipanggil Bee Farm. 
Yang nie memang wajib bergambar la kan 
Untuk makluman masuk percuma sahaja, oh ya lupa nak kasi tahu kat cameron ini ada banyak sangat bee farm, so korang boleh pilih mana satu korang nak pergi ya
Anum pilih Bee Farm yang nie sebba utama dia tepi jalan, nak masuk ke farm x jauh sangat berjalan
Pada hari kami pergi ke sana memang banyak lebah kelihatan .
Tengok dekat2 naik seram plak.. tapi yang bestnya lebah2 ini memnag x gigit kami
Suasana di dalam farm 
Kalau dah nama bee farm mesti la ada bunga kan
banyak jugak jenis bunga di tanam utk santapan lebah2
Kotak yang disediakan khas untuk lebah-lebah tersebut. 
Cantik kan kawasan kotak2 lebah ni :)
nak tengok secara dekat anda semua perlu turun melalui tangga yang disediakan
Big lebah, kalau lebah betul2 besar nie dah lama Anum lari
Habis melawat farm kami naik ke shop plak
Di sini juga terdapat kedai yang menjual produk-produk berasaskan madu lebah asli. so kami beli dalam 3 empat botol gak madu lebah dan perkara wajib kalau travel fridge magnet la kan..
Habis di bee farm kami terus menuju ke tempat terakhir yang memang kami nantikan utk pergi.. nak tahu ke mana sambung minggu depan ok..
Share:

24 comments:

  1. woow keren mba ..
    di tunggu wedding anniversary part 8 nya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe baiklah terima kasih sudi membaca blog ku

      Delete
  2. Singgah pagi...
    Tempat² yg anum pegi ni..
    mengimbau kenangan first anniversary nieyl kat sana :)
    rinduuuunyerrr...

    ReplyDelete
  3. tempat yang paling suka untuk pergi
    dulu - dulu masa kecil takdelah komersil sangat and byk lagi nature sighseeing kat CH
    tpi bila dah komersil mcm ni..
    duit nk masuk pun banyak jugak
    hmmm..
    Happy 1st Anniversay , Anum

    ReplyDelete
  4. wah macam2 rupanya produk dijual kat sana? ok x harga barang kat situ?
    mesti sejuuuuk...

    ReplyDelete
  5. Barakallahu Lakuma Fii Khair Anum..
    Dah setahun ye usia perkahwinan anum..
    Semoga kekal hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  6. syioknyr... akakni entah bila nak pergi lagi.. maalumler husband kata malas dah nak naik CH... CH tetap bestkan..

    ReplyDelete
  7. nanti nak pergi cameron nak singgah bee farm pulak lah..dah 2 kali pergi tak sempat singgah..huhu

    ReplyDelete
  8. Happy Anniversary Anum....lama tak naik Cameron Highland....Jem tak?

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah, kejap je rasa dah setahun kan.... Tp akk mmg suka CH.

    ReplyDelete
  10. Nampak seronok sangat! Bestnya cameron. lama tak pegi.

    ReplyDelete
  11. happy anniversary anum & husband

    ReplyDelete
  12. bestnyer..dah bertahun teringin nak p cameron tapi tak sampai2 lagi.Husband cakap tunggu keta betu2 stabil..yerlah nak naik bukit..pickup kete kena kuat..hukhuk

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels