Campaigns

May 27, 2015

1st Wedding Anniversary Part 5

Assalamualaikum semua
Sepatutnya hari ini entry tanpa word kan..
Anum up gambar2 ok
Alhamdullilah sebelum keluar kami bersarapan di hotel dulu ya, makanan dekat sini so2 je
Bergambar di sekeliling hotel
View sangat cantik
Bagi mereka yang sukakan kehijauan memang sesuai la 
Selepas bergambar kami memulakan xtvt untuk hari ini 
Tea Plantation is a must visit place at Cameron kot! Haruslah sampai ke sini. Walaupun dah familiar dengan scenery ladang teh yang hijau di kaki bukit tapi memang tak pernah sampai lagi kat real tea plantations. Haiyaa! Di cameron ni terdapat 2 ladang terbesar yang terbesar, satu di Boh Sungei Palas terletak di Brinchang dan Bharat Tea Plantations di Tanah Ratah ke Ringlet.
Kami memilih untuk ke Bharat Tea Plantation di Tanah Rata
Di sini, visitors dibenarkan menyusuri ladang teh sampai ke dataran bawah ladang teh. Kalau tengok dari House Tea dari atas manusia-manusia kat ladang teh dah macam semut je. Huhu... 
Kerdilnya kita sebagai manusia kalau nak bandingkan ciptaan Allah. SubhanAllah.
Bharat tea plantation ni merupakan ladang teh yang kedua terbesar di Cameron Highland. Asalnya Bharat Tea Plantations ni dari seorang saudagar India yang membeli 50 acres tanah Cameron pada tahun 1933. Kini Bharat Tea Plantation mempunyai 3 ladang di sekitar Tanah Rata dan di Kuala Terla dengan signature Cameron Valley. 
Bharat Tea Plantation yang terletak lebih kurang 3km dari Tanah Rata. Excited gila masa sampai di Cameron Valley Tea House. 

Kami sempat pekena Teh Tarik Float & Donut di cafe sebelah atas
Ladang teh ni besar dari ladang teh di Kuala Terla. 

Pemandangan ladang teh di sini lebih cantik. 
SubhanAllah, agungNya ciptaanMu.
Setelah penat bergambar kami menuju ke tempat lain pula.. nak tahu ke mana sambung esok ok

Alamat Ladang Teh Bharat ialah :-

Cameron Bharat Plantations Sdn. Bhd.
15-16 Main Road, P.O. Box 25
39007 Tanah Rata
Cameron Highlands, Pahang
Malaysia

No. Telefon : [05] 4911133
No. Faks : [05] 4911154


Emel : inquiry@bharattea.com.my
Share:

34 comments:

  1. luas n besar ladang teh tu anum
    mesti sejuk..best2
    sedap pulak donut tu sampai menggoda tekak ni..

    ReplyDelete
  2. bila dapat gi sana ni..mesti best menghirup udara segar kat sini kan anum

    ReplyDelete
  3. singgah pagi...
    ala..terasa rindu pulak...dgn cameron...
    bila lah nak pergi lagi bercuti kat sana nie...

    ReplyDelete
  4. syoknya anum ya gi CH
    tak tau bila kaknoor nk sampai

    ReplyDelete
  5. Happy couple! Nurul kalau ke CH, mesti singgah kat Bharat Tea.. best!

    ReplyDelete
  6. happy anniversarry ayu..suka acik tengok gambar2 dari part 1 lagi..

    ReplyDelete
  7. sejukk je tgok kehijaun ladang teh ni

    ReplyDelete
  8. wahhhhha anummm, sejuk2 yewww.aummm~ eheehehehe.tahniah anum,happy annibersary!

    ReplyDelete
  9. Gi cameron, coti2 bestnya.. lamenya x gi bercoti..jeles jap taw huhu! apa pun happy aniversary anum..

    ReplyDelete
  10. bestnya dpt pergi kebun teh. kite tak pernah pergi lagi :(

    ReplyDelete
  11. bestnya.. dah lama tak p celebrate anniversary kt luar...tahun ni akan diusahakan jugak la..hehe

    ReplyDelete
  12. Best pergi sini..cantik sangat tengok permandangan ladang teh ni

    ReplyDelete
  13. Bestnya dapat minum fresh tea dengan udara yg nyaman tu anum :)

    ReplyDelete
  14. Kalau dah ke CH...mmg wajib ambik gambo kat Ladang Teh...hihi...sweetnya gambo anum ngan hubby tu

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum