Campaigns

Apr 20, 2015

Santai Weekend

Assalamualaikum semua
Hari ini nak share gambar2 on weekend  
 Ok minggu nie anum & hubby balik kampung kuantan (Kuala Selangor)
 So hari minggu my mom & adik datang kuala jalan2
 Tempat menarik dekat sini apa lagi makan2 je la
 Adik anum kata nak jalan2 cari makan so kami bawak mereka ke Sekinchan 
 Jagung pun banyak dijual

Banyak buah mangga dijual di sepanjang jalan Sekinchan.
Jom kita beli mangga .. hehe
 Baby Arissa sangat baik hari ini, ye la mood nak jalan 
 Habis makan kami nak cari mentarang tapi sayangnya bukan musim
 so kami buat keputusan singgah di cendol borhan, dengar2 lagi sedap pada cendol bakar
 ok sementara tunggu makanan sampai kita bergambar lu
 my mom makan laksa, zai try mee kari
 ha ini la rupa laksa dia, komen utk laksa nie sedap... 
 mee kari plak so2 je.. tapi disebabkan lapar so makan je la
  hubby pun makan laksa, hati2 dalam laksa nie banyak cili potong....
 ok sampai sudah cendol pulut durian.. yang nie cendol paling famous dekat sini
Ada pelbagai variasi cendol dengan harga yang berpatutan sedia untuk dinikmati. Antaranya; 
Cendol Pulut RM 2.00 
Cendol Labu RM 2.00 
Cendol Keladi RM 2.00 
Cendol Durian + Pulut RM 2.50 
Cendol Durian + Jagung RM 2.50 
Cendol Durian + Labu RM 2.50 

Cendol Durian + Keladi RM 2.50
 nak zoom skit gambar
 untuk anum makan rojak ayam borhan.. nie sangat sedap... 
 Cantik kan deco kedai nie.. rare nie  
Tempat makan kedai ini sangat selesa
Selain Mentarang, Cendol Durian Borhan juga mampu menjadi daya tarikan pelancongan ke Kuala Selangor, Tanjung Karang dan Sekinchan. Kesimpulannya, Anum masih menyimpan hasrat untuk singgah juga ke gerai Cendol itu suatu hari nanti. Harus hendak cuba...!
Kalau korang teringin nak pergi sini senang je, alamat dia;
Batu 2, Pasir Penambang, 
Kuala Selangor. 
Kalau dari arah Kuala Lumpur kedai ni sebelah kanan lepas pekan Kuala Selangor dan kalau korang sesat, kol je kat nombor ni ye: 
017-657 3096 atau 017-291 4630 atau 010-439 5403

jangan kol Anum pulak eik ;) 
Share:

31 comments:

  1. Seronoknya weekend anum... buah mangga tu buat kecur liur.. hehe

    ReplyDelete
  2. happy family during happy weekend.... so sweet.......

    ReplyDelete
  3. sedap kan dulu PJJ 2thn weekend sorang2 kl - lumut, pun jadi la singgah mkn kat cendol borhan ni..

    ReplyDelete
  4. harus nak pegi....sedapnya rojak tu

    ReplyDelete
  5. belum pernah denger & belum pernah nyobain laksa, gmna rasanya mba? *pensaran

    ReplyDelete
  6. jagung tu selonggok berapa??pm harga..

    ekekekekk

    ReplyDelete
  7. Sedapnya Mentarang Num... lama tak makan

    ReplyDelete
  8. sekinchan.. kampung saya tu..hehe.. saya kalau hala nak balik kl, mesti singgah gerai tu nak beli air mangga sejuk.. sedap, pekat. cendol borhan tu mak aih..selalu ramai ajeee.. dari kedai kecik dah jadi besauu dah kan..

    ReplyDelete
  9. lama x jenguk blog anum..aduuh lapar terus tgk makanan tu

    ReplyDelete
  10. kalau ke kuala selangor memang kena rasa menu ni kan

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum