Campaigns

Apr 29, 2015

# Convocation # Sharing

My Convocation Day Part 1

Assalamualaikum & Very Good Morning All..
Im here is to show some of the convocation pictures that was taken during "UTM Convocation Day" which were held on 25 - 26 April 2015. Oho, but my faculty convocation is on 26th, which means last sunday la kot. Hua2... Enough with the words-talking, cuma nak tunjuk la skit2 gambar convocation yang agak comot. wahahaha(gelak jahat).
 Anum bertolak dari KL hari Jumaat on 24 Apr 2015
 Tempat penginapan kami  selama 3 Hari 2 Malam di Scholar's Inn
Meh Anum terangkan sedikit mengenai Scholar's Inn
The Scholar’s Inn began as a Guest House Unit with 7 units of 2 bedroom houses in 1989 which were scateredly located in a residential college to accommodate UTM visitors. In 1992, to fulfill the growing demand, we renovated 88 units of single rooms as part of our serviced rooms. As part of UTM transformation, in 2004 we have moved to the current building and continue our services as a non-profit public entity that provides on-campus lodging for visiting scholars, guest speakers, parents of UTM students, and other visitors to the campus. Gradually, we improve ourselves to give our guests a memorable stay.

Scholar’s Inn is managed by UTM students as part of the University’s student engagement programme. The programme enhances students’ leadership and decision making skills and forges a sense of community by providing opportunities for students to participate in campus and community life. Nevertheless, we do not compromise on the quality of our service. We aim to make your stay with us as comfortable and pleasant as possible. Please do not hesitate to inform us if our service is not up to your expectations so that we can make it right.
Untuk maklumat lanjut sila ke laman web ni :
 Alhamdullilah perjalanan dari KL ke Skudai memakan masa 4 jam, setibanya kami di Scholar's Inn kami terus menuju ke cafe untuk lunch sementara menunggu waktu check -in jam 3pm.
 Selesai makan, kami bergambar di sekitar kawasan Scholar's Inn
 Selfie tetap ada kan.. abaikan rupa my hubby nie... haha
Alhamdullilah x sampai jam 3pm kami di benarkan check in.. Jom terjah 
Yang ni pulak bilik kitorang..Sy pilih bilik depan, My Mom duduk bilik belakang..
 Ada empat jenis rumah dengan harga yang berbeza, Apartment ni ada 2 bilik, 1 bilik air..
Beza standard dengan deluxe, bilik standard tu cuma ada kipas..yang apartment deluxe tu fully aircond..Yang suit dengan scholar's tu beza perabot..lebih exclusive la..

Scholar's Inn ada beberapa jenis yang boleh anda pilih, Anum memilih jenis Scholar bagi my mom selesa skit kan, sebab perjalanan pun dah jauh kan...

 Yang ni pulak bahagian  dapur, siap ada peti ais.Tapi pinggan, sudu semua xder..yang ada jug dengan beberapa biji gelas jer.. sebab mereka tidak membenarkan sebarang xtvt memasak demi keselamatan
  Macam biasa la ini memang wajib ada la kan, sama gak ngan mana2 hotel kita stay
 Ruang tamu yang cukup selesa dan luas
 Yang ini bilik kedua, selesa kan

Masa chek in ada diberikan sekali kupon makan, 
memandangkan tiada breakfast so mereka kasi kupon makan 
(makan di cafe bawah )
Make up room
 Yang nie kena simpan elok2 sebab wifi 
menggunakan room no  dan reservation no
 Terbaik kan sebab ada wifi
Hehe, jadi macam mana? Okay kan hotel ni?

Jadi pada sesiapa yang bakal masuk ke UTM Skudai nanti,atau yang ada urusan dengan UTM ataupun nak jalan2 sekitar JB. Sila lah tempah bilik di hotel ini. Sebulan sebelum daftar masuk ke universiti, awak dah kena booking tau ! Sebab biasanya lepas tu, bilik dah penuh. Jadi awak terpaksa booking hotel kat luar. (Pastikan kena book awal la kan)


Untuk sarapan  dan makanan tengahari, awak boleh makan kat kafe hotel ni. Tak mahal sangat harganya. Sangat berbaloi tau, untuk makluman lanjut bleh la hubungi mereka di talian;


Scholar’s Inn

Universiti Teknologi Malaysia,

81310 UTM Skudai,
Johor.

Telephone : +607 553 5197, +607 553 6695

Fax : +607 553 6619


26 comments:

  1. wow...cantik lah anum hotel tu...:)

    ReplyDelete
  2. wahh nampak santai sgt hotel ni utk buat persinggahan sementara

    ReplyDelete
  3. Tahniah Anum for your convocation..
    Cozy jer hotel ni Anum..

    ReplyDelete
  4. Tengok je bilik selesa sangat lengkap..

    Anyway tahniah anum_convocation..

    ReplyDelete
  5. tgk pun nmpk selesa.. kemas je.. cntik! tahniah sbb dah convo =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat selesa dan dekat nak ke dewan konvo, tq

      Delete
  6. cantik hotel tu..anum belajar kat UTM skudai eh..
    tahniah ye

    ReplyDelete
  7. tahniah anum..cantik la hotel tu..klu non utm pun still murah lg harga tu..

    ReplyDelete
  8. bagussnya disediakan service macam ni.. xla susah parents dtg jejauh nak stay dekat ngan uni kan.. ehehhe..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/