Campaigns

Apr 21, 2015

7 Perangai Keyboard Warrior Yang Buat Korang Naik Angin!

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum nak share dgn korang 7 perangai 
Keyboard Warrior yang buat korang naik angin..
Jom kita terjah satu2..
Teknologi dah canggih, tapi entah kenapa mentaliti kadang-kadang masih ditakuk lama. Bukan merungut, tapi Anum sebenarnya dah fedup dengan 
perangai segelintir keyboard warrior ni.
Eh, korang jangan tak tahu. Bukan artis je yang selalu jadi mangsa diorang ni, kadang-kadang kita pun kena tempias sekali. Hahaha.
Kalau nak tahu, inilah dia perangai keyboard warrior yang boleh buat korang rasa nak hayun semua pinggan mangkuk yang ada kat dapur tu!

Ustaz & Ustazah Jadian
 Ingatkan serigala je yang ada jadian. Rupa-rupanya, ustazah dan ustaz pun dah ada yang jadian. Hmm, nampaknya, semua ustaz dan ustazah 
bertauliah kena buat kad ‘diperakui sah’ la cenggini!
Kalau ya pun nak nasihat, gunalah bahasa elok sikit dik non. Dah tahu lifesytle artis tu bebas dan liar, kenapa masih follow lagi?  Tak fahamlah!

Semua Orang Salah, Dia Je Yang Betul
 Realiti itu memang menyakitkan. Tapi, kalau korang salah seorang keyboard warrior, ini adalah salah satu sikap korang yang tersangatlah membosankan!
Kalau boleh semua apa yang kau cakap tu betul.  Tak nak mengaku kalah sikit pun lebih-lebih lagi kalau dia tersilap beri informasi. Sanggup memerli dari berdiam diri.

Syurga Untuk Aku, Neraka Untuk Kau

Amboi macam dia dah cukup perfect dah untuk tentukan dosa pahala orang lain.  Ni lebih kurang dengan ustaz dan ustazah jadian tadi lah.

Hoax?? They love It Bebeh!
 Kau terbaca informasi kat Facebook, kau cepat-cepat share. Lagi haru, siap gigih tulis dalam blog sendiri, kononnya kau orang pertama yang tahu.

Bercita-Cita Nak Jadi Menteri

 Fuh! Kalau cakap pasal politik, dia yang paling ligat. 
Konon terbeban sangat dengan situasi politik negara.
Eh, macam dia pula yang selalu lepak dengan 
Datuk Seri Najib bincang perihal negara. Hiks!

Luahan Perasaan & Karangan Di Laman Sosial
 Ni satu lagi jenis keyboard warrior yang tak disukai. 
Eh, ada ke keyboar warrior yang baik? Haha!
Ada je masalah sikit, hais satu FB hujah dibentangkan. Kadang-kadang, masalah dalam kelambu pun nak diceritanya kat orang.

Suka Keluar Ayat-Ayat Kesat 
Yang ini paling kami tak boleh terima. Jenis yang suka type dengan kata makian dan cacian.

Eh, tulis benda elok-elok tak boleh ke?

Share:

26 comments:

  1. ngeri tengok keyboard warrior yang suka maki² ni anum..isk..tamo²

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. tue la kan ingat nak buat cm tue la hehe

      Delete
  3. singgah pagi...
    nieyl suka baca je..tak suka komen...

    ReplyDelete
  4. hahaha.. sy pun tak suka keyboard warrior yg lebih2 ni.. menambah dosa shj...huhu

    ReplyDelete
  5. keyboard warrior apaan sih??
    ga ngerti -_-

    salam blogger sajalah

    ReplyDelete
  6. janganlah kita pula yang tergolong dalam 7 golongan ni. hehehe, hanya tahu menaip sahaja

    ReplyDelete
  7. dorang ni mengutuk dlm internet boleh la...cuba depan2, mmg tak berani...huh!

    ReplyDelete
  8. pernah gak ada friend mcm tu kat facebook
    yg sorg ni pendirian dia a, yg sorg lak pendirian dia b
    habis la bertekak, luah perasaan, sampai puas
    kita ni hanya memerhati je, malas nk msk campur
    dah dua2 takmo mengalah

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum