Campaigns

Apr 30, 2015

My Convocation Day Part 2

Assalamualaikum semua
Hari ini nak sambung lagi entry semalam ya
Disebabkan kami sampai hari jumaat, 
so lepas check in semua kami just rehat kat bilik sahaja..
Petang jam 3pm Anum kena pergi UTM amik jubah.. 
Keesokkan harinya baru la kami keluar berjalan-jalan sekitar JB.. 
 Bergambar dengan My Mom
  Ok ready nak jalan-jalan
 Ni adalah shopping complex bebas cukai, so hubby nak beli rokok dia sebenarnya dan boleh beli coklat. Harga mahal sikit dari kedai bebas cukai di airport, tapi masih lebih murah kalau dibandingkan dengan supermarket biasa
 Jalan2 dalam The Zon nie.. Besar kan baju nie
 Hubby pun naik teruja tengok baju size besar nie
 Seluar pun ada, so sesiapa yang punyai size yang comel bleh la datang sini shopping
    Macam2 style baju ada...
 Selesai shopping kami ke Restoran 
Singgah Selalu yang terletak di Jalan Skudai, Danga Bay.
 So, bagi Anum yang menariknya di sini adalah konsep restoran ni yang ada pelbagai jenis makanan.
Jom tengok apa pilihan kami di sini :)
 Menu pilihan My Mom
 Pilihan Hubby
 Kami order set Buah sebelum makan
 Air Bali suam & Ais for me & My Mom
Laicikang for Hubby
Cantonese Mee Hoon for me.. sedap sangat tau
rasa nak order lagi satu, tp takut plak pecah perut kang.. haha
Kami x kemana sangat2 pusing2 sekitar JB je la.. 
Malam balik makan dekat cafe Scholar's Inn je
  Pilihan My Mom 
 Cheese Nan
 Mix Nan (semua rasa ada)
Apple asam boi... dinner for us
Selepas makan kami naik berehat di bilik, 
esok nak kena bangun awal, memandangkan sesi Konvo Anum Sesi Pagi..
Hari ini hari last keja kan.. esok dah cuti panjang sampai isnin (Horeyyy)
Selamat bercuti semua... :)
Share:
Read More

Apr 29, 2015

My Convocation Day Part 1

Assalamualaikum & Very Good Morning All..
Im here is to show some of the convocation pictures that was taken during "UTM Convocation Day" which were held on 25 - 26 April 2015. Oho, but my faculty convocation is on 26th, which means last sunday la kot. Hua2... Enough with the words-talking, cuma nak tunjuk la skit2 gambar convocation yang agak comot. wahahaha(gelak jahat).
 Anum bertolak dari KL hari Jumaat on 24 Apr 2015
 Tempat penginapan kami  selama 3 Hari 2 Malam di Scholar's Inn
Meh Anum terangkan sedikit mengenai Scholar's Inn
The Scholar’s Inn began as a Guest House Unit with 7 units of 2 bedroom houses in 1989 which were scateredly located in a residential college to accommodate UTM visitors. In 1992, to fulfill the growing demand, we renovated 88 units of single rooms as part of our serviced rooms. As part of UTM transformation, in 2004 we have moved to the current building and continue our services as a non-profit public entity that provides on-campus lodging for visiting scholars, guest speakers, parents of UTM students, and other visitors to the campus. Gradually, we improve ourselves to give our guests a memorable stay.

Scholar’s Inn is managed by UTM students as part of the University’s student engagement programme. The programme enhances students’ leadership and decision making skills and forges a sense of community by providing opportunities for students to participate in campus and community life. Nevertheless, we do not compromise on the quality of our service. We aim to make your stay with us as comfortable and pleasant as possible. Please do not hesitate to inform us if our service is not up to your expectations so that we can make it right.
Untuk maklumat lanjut sila ke laman web ni :
 Alhamdullilah perjalanan dari KL ke Skudai memakan masa 4 jam, setibanya kami di Scholar's Inn kami terus menuju ke cafe untuk lunch sementara menunggu waktu check -in jam 3pm.
 Selesai makan, kami bergambar di sekitar kawasan Scholar's Inn
 Selfie tetap ada kan.. abaikan rupa my hubby nie... haha
Alhamdullilah x sampai jam 3pm kami di benarkan check in.. Jom terjah 
Yang ni pulak bilik kitorang..Sy pilih bilik depan, My Mom duduk bilik belakang..
 Ada empat jenis rumah dengan harga yang berbeza, Apartment ni ada 2 bilik, 1 bilik air..
Beza standard dengan deluxe, bilik standard tu cuma ada kipas..yang apartment deluxe tu fully aircond..Yang suit dengan scholar's tu beza perabot..lebih exclusive la..

Scholar's Inn ada beberapa jenis yang boleh anda pilih, Anum memilih jenis Scholar bagi my mom selesa skit kan, sebab perjalanan pun dah jauh kan...

 Yang ni pulak bahagian  dapur, siap ada peti ais.Tapi pinggan, sudu semua xder..yang ada jug dengan beberapa biji gelas jer.. sebab mereka tidak membenarkan sebarang xtvt memasak demi keselamatan
  Macam biasa la ini memang wajib ada la kan, sama gak ngan mana2 hotel kita stay
 Ruang tamu yang cukup selesa dan luas
 Yang ini bilik kedua, selesa kan

Masa chek in ada diberikan sekali kupon makan, 
memandangkan tiada breakfast so mereka kasi kupon makan 
(makan di cafe bawah )
Make up room
 Yang nie kena simpan elok2 sebab wifi 
menggunakan room no  dan reservation no
 Terbaik kan sebab ada wifi
Hehe, jadi macam mana? Okay kan hotel ni?

Jadi pada sesiapa yang bakal masuk ke UTM Skudai nanti,atau yang ada urusan dengan UTM ataupun nak jalan2 sekitar JB. Sila lah tempah bilik di hotel ini. Sebulan sebelum daftar masuk ke universiti, awak dah kena booking tau ! Sebab biasanya lepas tu, bilik dah penuh. Jadi awak terpaksa booking hotel kat luar. (Pastikan kena book awal la kan)


Untuk sarapan  dan makanan tengahari, awak boleh makan kat kafe hotel ni. Tak mahal sangat harganya. Sangat berbaloi tau, untuk makluman lanjut bleh la hubungi mereka di talian;


Scholar’s Inn

Universiti Teknologi Malaysia,

81310 UTM Skudai,
Johor.

Telephone : +607 553 5197, +607 553 6695

Fax : +607 553 6619


Share:
Read More

Apr 28, 2015

Persaraan Abg Amir

Assalamualaikum semua
Singgah selasa sebelum bz kan
Ok hari ini nak up gambar last week (dah basi pun) 
 Kami buat sambutan sempena persaraan Abg Amir
 Bergambar sebagai kenangan terakhir bersama Otai
 Dah macam2 gaya 
  Maklum la kami kan muda2 lagi.. haha
Gift dari kami semua CSE Matrade sempena persaraan Abg Amir
Akhir sekali, selamat bersara Abg Amir, semoga persaraan dijalani dengan penuh kegembiraan dan penuh keberkatan. Inilah masa untuk menyiapkan diri sebelum menemui Illahi kerana tiada lagi alasan untuk tidak berbuat demikian. 
All the best & Amin
Share:
Read More

Apr 23, 2015

SPONTANEOUS THURSDAY #100

Assalamualaikum semua
Hari ini just nak share hebatnya bulan Rejab




Selamat beramal semua.. oh ya esok Anum akan bercuti- sehingga Isnin, kepada mereka yang sudi singgah blog Anum, nanti Anum buat kunjungan balas ya.. Nak tau Anum ke mana tunggu next entry ok.. Bye2 salam rejab

Share:
Read More

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels