Campaigns

Mar 20, 2015

# Fraser Hill # Holiday

Konvoi KSR @ Fraser Hill Part 1

Assalamualaikum semua
Salam Jumaat yang sangat indah
Ok nie cerita dah basi 2 week ago
Baru ada masa nak share
Ok last 2 week kami berkonvoi ke Fraser Hill
Konvoi kali nie meliputi geng KSR from, Ipoh,Kedah,Johor,Melaka, Selangor ,Kuala Lumpur & Thailand.Ok bagi kami di KL bertemu mereka di Kuala Kubu Bahru pada hari sabtu jam 10am.. (7hb March 2015)
Gambar ??? ala x sempat nak snap... 
Ok kami memulakan perjalanan kami menaiki Fraser jam 11am..
 Hentian pertama kami sebelum mamanjat bukit Fraser...
Sempat lagi selfie kan.. hahaha. Ok lebih kurang jam 12pm kami selamat sampai ke atas..
Di Fraser Hill we all sewa 1 banglo ada 9 bilik. Biliknye memang besar..bole memuatkan 10 orang. tapi setiap bilik ada 1 queen bed and bole minta tilam extra. Nama banglo tu.. Rumah rehat Seri Berkat
Ok sampai2 kami lunch jap kemudian terus check in.. Ini la rupa bilik dalam banglo ni
 Sebelum masuk kena baca skit info yang disediakan
 Ruang tamu di bahagian bawah
  Dapur basah
 Pemandangan di belakang dapur
 Ruang tamu di bahagian atas banglo
 Santai habis kan
Ini amaran keras... hehehe jika x patuhi deposit akan di burn (RM500)
 Kami pusing2 tengok keindahan banglo
Senibina zaman colonial. 
Cuaca di Fraser Hil berkabus dan nyaman. Bila malam sejuk sampai ke tulang. Terasa macam di Europe pulak.
 Dah macam2 style hubby aku nie
Cantik kan view dari tingkat atas
Walaupun banglo ni nampak menyeramkan tapi sebenarnya tidak. Penjaga banglo ini tinggal di berek belakang dengan family dia. 
 Boleh tengok harga setiap bilik ya
 Sesuai untuk tetamu dari luar kan
 Ini la satu2nya almari hiasan yang ada dalam banglo sebesar nie
 Ini la bilik keramat aku & hubby..haha
Banglo ni berhadapan dengan pusat latihan Kementerian Pertahanan dan SRJC Fraser Hill. Depan banglo ni ada padang bola so memang sesuai sangat untuk diadakan sukaneka untuk family atau untuk berkumpul kan.

Ok untuk yang berminat datang ke Fraser Hill secara beramai boleh la stay dekat banglo nie ya

Sri Berkat Resthouse 
Rumah Rehat Kerajaan Seri Berkat, 

49000 Bukit Fraser 

03-362 2219

Keseluruhan kami berpuas hati dengan banglo ini..
hehe iklan jap saja nak bagi tau hari ini ada masuk paper metro.. hehe
kalau pandai cuba cari anum.. :)

28 comments:

  1. klu ramai² ok la kan..jimat ckit..:)

    ReplyDelete
  2. cantiknye rumah tu Anum.. besar dan selesa nampaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat selesa dan besar sesuai utk xtvt cm nie

      Delete
  3. Besar dan cantik sangat.
    Nanti boleh bagi pendapat dekat geng Kampung suami..Sebab kitaorang pun selalu keluar lepak2

    ReplyDelete
  4. Nice place... tapi.... errmm... tak ada yang errrm.... lain dari lain ke..... dengar khabar berita tempat situ keras..... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa kami duduk ok je.. mybe banglo yg lain sebab sini banyak banglo

      Delete
  5. Dinding kat ruang tamu bawah tu dah kena cat baru tu...:)

    ReplyDelete
  6. wahh..macam menarik je..besar gedabak banglo tu...

    ReplyDelete
  7. Cantiknya banglow tu.. sewa ikut harga bilik ke atau satu baglow tu anum..

    ReplyDelete
  8. bestnya... kak anum geng bikers rupa nya... banglo pun selesa je :) harga mesti boleh tahan kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. x de la mahal sangat sebab kongsi ramai kan

      Delete
  9. Menarik jugak banglow ni kalau untuk gader gader ngan familykan....

    ReplyDelete
  10. besar ye banglo tu. kalau buat aktiviti kekeluargaan best ni
    wahhh...anum masuk paper lah =)

    ReplyDelete
  11. Boleh sewa bilik or kena sewa 1banglo ye?

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/