Campaigns

Mar 11, 2015

Holiday @ Penang Part#19

Assalamualaikum semua
Ok setelah penat kami berjalan2 dalam Mall
Kami terus bergerak menuju ke tempat lain
Nak tau ke mana jom terjah
Jika datang ke Pulau Pinang, tak sah kalau tak singgah ke Penang Time Tunnel yang teletak di George Town. Berikut adalah harga tiket masuk ke tempat ini:

Dewasa : RM22 / Dengan MyKad RM14
Kanak-kanak : RM12 (5-12 tahun) / Dengan MyKad RM7
Pelajar : RM14 / Dengan MyKad atau MyKid RM10 
Walaupun bangunan muzium ini nampak kecil apabila dilihat dibahagian luar, sebenarnya kat dalam adalah luas! 
Pelbagai hasil seni sedia untuk dipamerkan kepada para pengunjung. 
Ada seksyen sejarah Pulau Pinang, 3D Mural Art Street Gallery 
(glow in the dark pun ada) dan lain-lain lagi. 
Setiap pengunjung akan diberikan satu kertas quiz dan jika anda telahpun menjawab semua soalan tersebut, anda boleh claim souvenir kat kaunter pendaftaran masuk. 
Anda juga boleh menyuarakan sebarang komen bagi 
menambah baik servis dan mutu perkhidmatan pihak muzium. 
Sangat excited ketika masuk ke dalam muzium. 
Tak ada rasa bosan kerana setiap dinding dihiasi dengan 
pelbagai lukisan dan fakta dalam bentuk tulisan. 
 Hanya terdapat di Pulau Pinang :-)
Dah macam2 gaya kami
Tidak ketinggalan  Zai, Arif & Baby Arissa
 Rak pingan mangkuk lama
Ini dah gaya Kak limah kalau pandang lama-lama.. serammmmmmmmmm
 Hehe Alhamdullilah My Mom happy
 Style la sangat tue.. haha
Untuk maklumat lanjut boleh layari laman 
web Penang Time Tunnel , the History Museum.
Share:

30 comments:

  1. assalamualaikum anum

    beginilah penang jln smpit ...hiasan masih kekal antik..

    ReplyDelete
  2. kaknoor belum sampai lagi kat sini, yg ada budak naik basikal tu kat sini ke Anum?? hahaa sbb gambar budak tu mmg femes sngt sana sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo rasanya budak naik basikal tue dekat street art.. yang tue kami x pergi sebab dia dekat lorong2 je tp sebab bawak baby x sesuai la panas nak jalan2

      Delete
  3. wahh.. berjalan sakan... seronoknya..

    ReplyDelete
  4. Teringat almari lama rumah atok mcm tulah bentuknya...

    ReplyDelete
  5. almari pinggan mangkuk tu nenek aku simpan lagi weii...legend tu!!

    ReplyDelete
  6. bestnya blog ni. leh cuci mata tengok tuan punya blog jalan-jalan.

    ReplyDelete
  7. tak pernah sampai sini lagi..kalau ke penang nanti boleh pergi sini jugak

    ReplyDelete
  8. Seronoknyeeee nengok Anum n family .. happening sungguh.. bila la nak mai sini.. teruja la plak

    ReplyDelete
  9. Almari lama tu ada lagi dekat kampung wanie... :)

    ReplyDelete
  10. adus maluuuu mcm ni.. CT duk penang x sampai lagi miahaha..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum