Campaigns

Mar 9, 2015

# 2015 # Holiday

Holiday @ Penang Part#17

Assalamualaikum semua
Cepatnya masa berlalu kan
Ok la banyak plak rasanya entry Penang nie
Bila nak habis kan.. x pe la sebab utama menulis memang 
untuk dijadikan kenangan kami untuk masa hadapan.. 
hahaha dan dapat berkongsi dengan semua blogger tentang percutian kami :)
Ok hari ini kami plan nak jalan2 sekitar town (dah ready my driver hehe)
Sempat lagi bergambar sementara tunggu yang lain bersiap
 Love my mom... 
    Ok semua dah ready jom kita gerak.. nak tau ke mana... baca lagi ya
Restoran Kapitan antara restoran yang aku recommend untuk korang cuba kalau datang ke Penang Pulau Pinang. Restoran Kapitan terletak di Lebuh Chulia , Georgetown.
Jika anda melalui Jalan Masjid Kapitan Keling dengan Masjid Kapitan Keling di sebelah kiri anda, terdapat lampu isyarat di hadapan anda. Sila belok kanan dan perlahankan kenderaan. Restoran Kapitan terletak di sebelah kanan. 

Antara menu yang terdapat dekat Restoran Kapitan. Memang banyak pilihan makanan dekat sini.
  Sampai2 je Kak Mon & My Mom cepat2 amik nasi campur.. x tahan lapar katanya, ye la sebab kami keluar dah dekat jam 11 tanpa makan sarapan tadi...
  Kak mon & My mom memilih nasi campur sebab lapar sangat katanya
 hehe abaikan gambar my mom kat belakang ya..  mereka dah sedap makan tue.. kami punya x sampai lagi nie.. so apa lagi snap time
Sementara menunggu makanan sampai

Tengok la aksi my mom ini namanya sedap betul kan

Layan je la gambar2 kami sekadar kenangan kan

Seronoknya bila dah dapat makan ( sabar je la kakak i nie)

Anum order Cheese Nan dengan ayam tandoori yang sangat sedap ni.
Tandoori Ayam dengan Nasi Briyani. 
Menu my sister (Nasi Campur)
Yang nie plak pilihan My mom... sedap sangat udang & sotong sangat fresh kata my mom..
Selain daripada makanan di atas tu, Restoran Kapitan, Penang ni terkenal dengan kesedapan Roti Naan nya (macam yang Anum cuba tue). Anum cadangkan korang order set cheese naan yang didatangkan sekali dengan ayam tandoori. Ayam tandoori dekat sini memang terbaik. Masih lagi ada juicy dan tidak kering seperti kebanyakan kedai mamak yang lain. Bentuk roti naan dia pun lain daripada yang biasa Anum tengok. 
Nak tahu korang kena cuba la ye.

Alamat Restoran Kapitan, Penang :-

93, Lebuh Chulia
Georgetown
Pulau Pinang


Nombor Telefon : [04] 264 1191
Waktu Operasi : 24 jam

38 comments:

  1. betul!betul! kapitan memang sedappp!!

    ReplyDelete
  2. terbaik la Anum...mmg mebeles makanan kt situ

    ReplyDelete
  3. Nampak sedap .. mak Anum pun hepi jak .. :)

    ReplyDelete
  4. semua makanan kat atas tuh nampak mmg sedap pun...:)

    ReplyDelete
  5. too dia... part 17 sudah...

    ReplyDelete
  6. nasi beriani tu sedap nampak..terliur saya.teringin pulak hati ni nak melancong
    http://pariparimalaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Amboii Anum, cheese nan tu mengancam habess..

    ReplyDelete
  8. hahaha..spoting la mak anum ni..:)

    ReplyDelete
  9. Fuh kari kapitan mmg terbaik anum...syokkkk

    ReplyDelete
  10. nyam nyam.... sedap nampak... terasa lapar pulak... huhuhu

    ReplyDelete
  11. memang sedap sesangat... alahai buat akak teringin bebeno nak ke Penangnyer...

    ReplyDelete
  12. seronoknyaaa jalan2 cari makan...hehehe

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/