Campaigns

Feb 27, 2015

Hadiah Untuk Follower Yang Ke 800

Assalamualaikum semua
Akhirnya Anum dapat jugak
mencari Follower Anum yang ke 800...
Alhamdulillah dah ada 800 follower...
heheh...so nak cari 900 ratus plak lah....
huh jauh lagi tu..x pe ada impian insyaAllah akan tercapai kan
Ok pagi ni Anum nak wat entri khas dan
bagi hadiah pada follower yang ke 800 ni...
sebelum tu anum nak kenalkan lah blogger ni kan..
Hi Cik Siti anda bertuah kerana menjadi follower bertuah Anum yang ke 800
Nama blogger ni Cik Siti
Link blog Cik Siti adalah Cik Siti
So klik kat nama dia ni akan terus ke blog dia...
Blog dia sekarang under construction
so x dapat nak tau lebih lanjut mengenai Cik Siti ni, 
apa pun tahniah sebab menjadi follower bertuah untuk blog Anum
Sila email pada Anum details awk seperti berikut;
Nama penuh
Alamat
No H/P
Add email Anum adalah satanic.soap@gmail.com
Anum akan kasi reward..
Adiah anum akan pos secepat mungkin
Terima kasih

Share:
Read More

Holiday @ Penang Part#11

Assalamualaikum semua
Sekejap je masa berlalu sedar2 dah hari Jumaat kan
Ok la entry Penang masih banyak lagi
So jangan buang masa Anum kasi up ok
Gambar dari pemandangan atas... cantik kan
Amboi happynya
Smile for our holiday
 My mom & Zai + Arissa
Nape nak nangis nie
Santai2..
Dah terpikat ngan kuda plak.
ok nak tau lebih lanjut nanti kita sambung next week
happy weekend

Share:
Read More

Feb 26, 2015

Holiday @ Penang Part#10

Assalamualaikum semua
Ok hari ini agak bz so laju2 up entry ya
Destinasi kami pada pagi ini adalah Bukit Bendera
Jom kita terjah 
 Ok hari kedua kami di Penang kami menyewa kereta Toyata Inova dengan charge RM300 sehari, kami amik 2 hari sahaja, ngam dgn percutian kami (4hari 3 malam)
 Ok dah ready kan semua Jom kita terjah 
 Hubby sempat lagi tunjuk peace
  Sengaja amik kereta ini sebab ngam2 keluarga kami

Bukit Bendera ialah tempat paling popular di Penang di kalangan pelancong asing dan tempatan. Jika Kuala Lumpur ada KLCC sebagai ikon, Penang mempunyai Bukit Bendera sebagai tempat wajib tuju.
Ok sampai di sini kami cepat2 beratur untuk mendapatkan tiket
Tadaaaaaaaaaaaaaa dah dapat tiket
Bergambar sebelum menaiki keretapi
Dah macam2 gaya nie.. haha
  Uik apa my hubby wat tue... nasib kami agak baik sebab kami datang awal, kalau lambat comfirm lagi ramai la beraturnya.. selamattttttttt
Baby Arissa macam x de mood mybe sebab bangun pagi kan..
  Last pict sementara tunggu keretapi sampai.Namun begitu masa beratur boleh mencapai sehingga 45 minit jika anda mengunjunginya pada waktu cuti sekolah. Dan oleh kerana tiada sistem untuk memastikan semua pengunjung beratur, anda mungkin berhadapan dengan pengunjung yang memotong barisan.
 Ok alhamdullilah dah selamat naik.. tempat duduk dikhaskan buat my mom la kan
 Kami yang muda2 berdiri je bukan apa nak tgk pemandangan
  Selfie tetap kena ada.. haha
Bukit yang diteroka oleh *Francis Light sebagai tempat menanam strawberry dan sebagai tempat penjajah British melarikan diri dari kepanasan Penang ini bakal memberikan anda panorama Georgetown dalam iklim sejuk bukit.
Dengan suhu kira-kira 21 darjah Celcius, duduk minum kopi atau makan kacang putih di atas bukit sambil melihat kawasan bandar dan laut Penang memang melekakan.
Kalau pada zaman penjajah, kuda dikerah membawa penjajah ke atas, anda kini boleh naik mudah dengan menaiki kereta kabel buatan Swiss yang moden dan berhawa dingin. Ada jalan lain ke atas bukit, tetapi untuk yang berkeluarga, kereta kabel adalah cara yang biasa digunakan. 
 Nampak kan ketinggian tue (seram gak, tp dah naik x rasa apa2)
Di sini terdapat sebuah hotel, muzium burung hantu, kedai makan, kuil dan masjid kecil untuk anda lawati. (Anum akan masukkan entrynya nanti ya)
 Pengawal yang memantau sistem cable sistem 
Tempoh perjalanan : 5 – 7 minit
Jadual berlepas : Setiap 30 minit.
Sebelum berjalan2 di sini kita snap beberapa keping gambar sebagai kenangan
 My sister (Kak Mon)
 Jangan2.. hehhee saje la usik hubby
ooo patut la baby x de mood mengantuk rupanya.. ok jom kita terjah apa ada kat atas ini..
Share:
Read More

Feb 25, 2015

Holiday @ Penang Part#9

Assalamualaikum & Very Good Morning all
Apa khabar semua hari ini? dah sarapan?
Anum macam biasa la sarapan roti bakar.
ok x mo buang masa hari ini nak sambung entry Penang
Salah satu tempat menarik untuk dikunjungi di Pulau Pinang adalah Batu Ferringhi Night Market. 
Ketika bercuti di sini sempatla singgah Pasar Malam ini.  
Tempat ni memang meriah especially kalau time cuti sekolah or hujung minggu.   
 Jom kita shopping
 Macam2 barang ada, pilih sahaja apa nak
 Oh ya lupa Anum nak bg tau daripada Homestay kami jarak pasar malam ini x jauh mana cuma mengambil masa 5-8 minit berjalan kaki utk sampai
Pelbagai barangan dijual di sini. Pasar Malam yang dibuka setiap hari sehingga pukul 12malam+. 
 Masa ini la sesuai untuk membeli buah tangan kan
 Untuk hari pertama kami di sini, kami hanya berjalan sekitar Homestay sahaja
Macam Anum info Hard Rock Hotel hanya berhadapan dengan Homestay kami
Apa lagi jom bergambar la 
With My Mom 
Penat bershopping kami balik untuk rehat, esok banyak lagi tempat menarik yang akan kami terjah,
Share:
Read More

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum