Campaigns

Jan 12, 2015

Jom layan Gambar2 Instagram#10

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum kuatkan diri nak up entry gambar Banjir Di Kampung Anum
Ye la sepanjang Anum hidup dah 32 tahun ini first time keluarga Anum terpaksa berpindah, sebelum nie kalau air naik pun setakat atas jalan raya, teringat cerita arwah Abah last rumah kami kena banjir tahun 71, so ini adalah suatu kenangan pahit dan manis bagi family Anum.
 Hanya Gambar yang mampu di kongsi
 Sekitar kampung Anum
 Bandar Temerloh
Keadaan di rumah Anum (Hanya mampu berdoa sahaja)

 Gambar sekitar bandar Temerloh
 Masa ini air sungai semakin naik
 Perkembangan demi perkembangan
 Jelas kelihatan kampungku
 Sangkar ikan patin banyak yang hanyut di bawa air (Kerugian puluhan ribu)
 Kedai masih beroperasi walaupun paras air semakin naik
 Hanya mampu berdoa kepada Allah S.W.T
 Tinjauan orang kampung 
 Permulaan air sg Pahang menunjukkan semakin meningkat
 kawasan kebun keluarga kami 
 Apabila air sungai melimpah
antara rumah jiran yang telah di naiki air sungai ... Gambar pun dah x tersusun sebab banyak sangat, x mampu nak ceritakan detik2 ini lagi
Perasaan masa nak up entry nie hiba sedih,. nanti anum dah ready Anum akan kongsikan keadaan rumah Anum ya.. Kami pasrah dengan ujian dari mu Ya Allah..

Share:

36 comments:

  1. Semoga dipermudahkan segala-galanya.....aminnn

    ReplyDelete
  2. Semoga Allah SWT memberikan ganti yang lebih baik lagi... InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. Sabar la wahai anum..
    berat mata memandang..berat lagi yg memikul...
    Segala yang berlaku pasti ade hikmahnya...
    InsyaÁllah...akan di gantikan dengan yang lebih baik...
    nieyl doakan semoga segalanya kembali lebih baik..Amin....

    ReplyDelete
  4. semoga mangsa mangsa banjir dan keluarga anum tabah menghadapi ujian ini. Moga Allah permudahkan segalanya..aminnn

    ReplyDelete
  5. berat mata memandang berat lagi bahu memikul..takziah anum..bersabar ye..

    ReplyDelete
  6. ada hikmah di sebalik musibah..in sha Allah akan dapat ganjarannya..
    moga terus tabah ye

    ReplyDelete
  7. memang tak terkata tengok gambar yang anum kongsikan..

    ReplyDelete
  8. teruk banjir kali ni moga mangsa2 banjir n family anum dlm lindungan Allah...

    ReplyDelete
  9. semoga keadaan kembali pulih seperti biasa
    pada anum dan keluarga, bersabar ye...Allah menduga umat2nya yang kuat. semoga anum sekeluarga tabah dan kuat menghadapi dugaan ni.

    ReplyDelete
  10. Anum kena pindah jugak ke masa banjir tu??banyak tak barang rosak??

    ReplyDelete
  11. dahsyat sungguh banjir di Temerloh yer... tak sangka... ingatkan yg rosak teruk di Kelantan jer... harap Anum bersabar... musibah adalah ujian Allah yg ingin kita lebih bertenang untuk rezeki hebat kemudian nanti

    ReplyDelete
  12. Hanum.. My wifeckat temerloh taman semantan. Naik gak. Letih mengemas.. Huhu. Smga sabar n tabah..

    ReplyDelete
  13. kaknoor simpati dengan keadaan di Temerloh tu, memang agak terok, kesian rumah Anum, apa pun redo ye dik, semuanya dari Allah Insya Allah akan ada waktu surut air tu bersabar ya :(

    ReplyDelete
  14. Rasa cam dah komen entry Anum ni.... Ujian Dari Allah swt buat anum n keluarga.. sabar yea Anum..

    ReplyDelete
  15. Semoga semua kembali reda seperti sediakala.

    ReplyDelete
  16. allahuakhbar..semoga semuanya selamat..kuasa allah swt kita mampu berdoa sahaja..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum