Campaigns

Dec 23, 2014

Weekend XTVT Part I

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum nak share apa xtvt weekend kami
Anum & Lovely Hubby memang kaki mancing
So last week kami pergi memancing dekat Jugra, Banting
Jom layan gambar2 semasa memancing 
   Nie gambar selfie kami otw nak pergi Jugra, Banting
 Alhamdullilah rezeki pertama
 Rezeki kedua...
 Rezeki ketiga...Alhamdullilah
 Rezeki keempat.. ni dah masuk jam kedua
 Kami lepak sini lebih kurang 4 jam..
 Total semua ikan yang kami dapat
Tengok la aksi my hubby nie.. ada je idea dia.. Untuk makluman Kolam nie mengenakan bayaran masuk RM5.. Ikan2 yang kita dapat akan ditimbang kilo, harga ikan ikut pasaran, macam kami dapat Ikan Siakap sekilo RM17 & Ikan jenahak sekilo RM36.. Total kami habis RM180.00 untuk semua ikan.. Alhamdullilah rezeki...Kami memilih kolam ini kerana x rasa larat kalau x dapat ikan, sebab bayaran masuk murah kan, selalu kami pergi dekat Port Klang masuk je untuk 3 jam dah RM80, kalau x dapat ikan bleh nangis, hehe.. nk tengok total hasil kami dapat... nanti Anum up entry lain ya
Share:

35 comments:

  1. Murah giler..biase kolah mancing masuk memang mahal kan..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya anum..besar besar ikannya

    ReplyDelete
  3. banyak nya ikan..besar2 pulak tu..best nya..tapi akak bosan memancing...kejap2 boleh la..makan jam memang pengsan..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke.. anum dulu cm tue gak bila dah minat nie hehe anum plak ajak hubby

      Delete
    2. mudah sangt terpengaruh Anum ni...hahahah...Tapi kan dulu suami akak minat memancing..lepas dia tengok bini nya tak minat terus dia pun tak mau memancing dah,.hahahah

      Delete
  4. ooo macamtu dapat ikan kena bayoler juga yerk...
    kalau dapat tak nak bayo boleh anum... ha..
    akak ni langsung takder pengalaman memancing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat x mo bayar lepaskan semula ikan senyap2
      hehe
      teknik kotor.. tapi selalunya x de org mancing x mo ikan kan

      Delete
  5. Memang best kan dapat makan ikan fresh macam tu.. ;) segar dari kolam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezaaaaaa x de rasa tanah pun sangat fresh

      Delete
  6. Bestnya alahai...tu semua ikan feveret saya hehe...masak sweet sour or bakar sedap tu...

    ReplyDelete
  7. ooo, baru tau kalau dpt ikan kena bayar . igt kan free jer.

    ReplyDelete
  8. besttt nye banyak tu bleh masak steam 3 rasa sweet sour hehehe

    ReplyDelete
  9. eh baru tau kalau dapat ikan kena bayar

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah. besarnye ikan tu anum. puas hati sgt klo dpt ikan kan. lama dah x memancing. kat tempat anum tu mmg best. ikan besar2

    ReplyDelete
  11. Eh! hanum..kene bayo ke kalo nak bwk balik ikan tu... alaaa... dpt ikan sume best2... sdap tu ikan2.. kolam kat Jugra ni mcm2 ada ikannye yea... takpela.. moga Rezeki Anum n darling husband sentiasa murah..Amiin...

    ReplyDelete
  12. bestnya memancing..banyak pulak tu dapat ikan

    ReplyDelete
  13. dekat kampung sawah kan? encik suami selalu ke sini, tapi dia cakap dekat port klang lagi best berbanding dekat kampung sawah ni,entahlah, cn sekali jer ikot ke kampung sawah ni, lepas tu sibuk merayu-rayu ajak balik..hehe

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum