Campaigns

Dec 10, 2014

Holiday @ Sik Kedah 2014 Part II

Assalamualaikum semua
Hari ini lagi sekali update laju2 sebab last day training
Sambung entry semalam ya
 Setelah penat kami berjalan di kawasan sawah  kami ke Ladang Anggur terbesar di Sik
 Perghhh bila dapat tgk dan lihat sendiri tanaman anggur nie jadi jakun jap
 Mengikut makluman org disini dulu mereka benarkan petik sendiri tapi pokok2 jadi rosak sebab kanak2 x pandai petik dan ada segelintir org dewasa yang merosakkan pokok so mereka x benarkan lagi.. kecewa anum n hubby tau..
 tak dapat petik dapat pengang pun dah cukup la kan
 nampak x muka teruja selalu pengang strawberi je
 yang nie di peringkat permulaan baru nak berbunga
 happynya dapat jejak kaki ke sini
 try guna tripod sat
 ok smile.... alhamdullilah sampai gak kami ke sini
 pintu masuk ke tanaman anggur
 teruja kan muka anum.. hahaha
 tengok tue terbesar di asia ok
Bangga malaysia leh hasilkan anggur sendiri.. terbaik la
ok kawasan nie sangat luas nak tau apa yang ada lagi disini nanti Anum sambung entry ok..

Share:

44 comments:

  1. oh wow... ada juga vineyard anggur yang cun di Malaysia... thanks for sharing!!!

    www.mieranadhirah.com

    ReplyDelete
  2. tak sangka dekat Sik ada tempat menarik macam ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la best tau rasa bangga ada ladang mcm nie

      Delete
  3. As'salam huuuu! menarik sekali view ni...luarbiasa di Kedah..

    ReplyDelete
  4. Anum WAJIB baca serta suami sekali baca tau..tahniah ya..ni link http://madey09.blogspot.com/2014/12/blogger-nurzakiah-hanum-bijak-mengoda.html

    ReplyDelete
  5. tak leh rsa ke buah anggur ni? ke dia ada jual gak kat situ....

    ReplyDelete
  6. bestnya,klu dpt petik buah anggur tu lg best dan seronok.

    ReplyDelete
  7. Tak dapat petik takpe.. sekurang-kurangnya pokok-pokok anggur tu dapat membesar dengan baik dan tidak rosak.

    ReplyDelete
  8. Anum...akak dok kedah pun baru 2 kali kesana hehe

    ReplyDelete
  9. bestnye kak.. tak penah sampai lagi..

    ReplyDelete
  10. acik pernah pi ladang anggur di Perlis je..sik belum sampai lagi

    ReplyDelete
  11. menarik ni, kedah baru 2 kali je jejak, bolelah try explore sik pulak

    ReplyDelete
  12. best jugak kat sini..nak jugak pergi grape farm ni.

    ReplyDelete
  13. jauh perjalanan luas pandangan hihii

    ReplyDelete
  14. Amboi..jauh berjalan tu Anum.Tak habis lagi ye berbulan madu..hehe

    ReplyDelete
  15. bestnya dapat tgk pokok anggur depan mata

    ReplyDelete
  16. yg ini untuk pameran ja tau. yg tmpt tanam anggur ni, ada kat area tempat kerja umi, kg sungai senam :)

    ReplyDelete
  17. sy yg asal kedah pon blm pnah sampai lg ke sini

    ReplyDelete
  18. Ohhhh ladang anggur terbesar kat Sik yeh Num...Seronoknya.....tak curi curi petik ke? hihi

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels