Campaigns

Oct 2, 2014

# Holiday # Holiday 2014#4

Travel @ Melaka Part 1

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum nak cerita skit kenapa Anum ke Melaka last week
Sebenarnya tujuan utama ke Melaka untuk teman Hubby main Dart @ UTEM Melaka.
My Hubby wakil jabatan (MATRADE), seramai 8 team yang berjuang ke pertandingan Dart ini. Ok kami bertolak pada petang jumaat yang lepas pada jam 3.00pm, amik time-off sebab takut jalan sesak, faham2 la selalu hari jumaat memang teruk jam kan. 
Kami travel by car la kan, sebab Melaka x la jauh mana macam nak balik kampung anum je, bezanya tol mahal skit dari Temerloh..Alhamdullilah jam 6.30pm kami selamat sampai, nie pun kira lambat sebab sangkut kat sungai besi, memang dah x leh lari jalan lain kan terpaksa la bersabar. 
Untuk penginapan Anum memang dah booking dari awal, macam biasa la gunakan khidmat Agoda yang mana bagi Anum sangat bagus, jangan x percaya Anum dapat semalam RM90 termasuk sarapan utk 2 orang, murah kan, sebab Anum dah book awal2

Kenapa hotel Permaisuri yang menjadi pilihan Anum sebabnya Anum memang cari hotel yang berhampiran dengan UTEM ayerkeroh, x silap Anum UTEM nie ada 2 kat Melaka ikut fakulti. Untuk pertandingan Dart diadakan di UTEM Ayer Keroh, so memang jarak Hotel ini dengan UTEM x sampai 10 minit sangat dekat.
Sampai sahaja di Hotel terus check-in. Dan ini la rupa bilik yang kami dapat. Bagi Anum sangat berbaloi la sebab just nak tido je pun kan. Kami rushing skit la sebab kami nak kena keluar plak nak ke mana ya..
Ok kami nak ke Cowboy Town, dah alang2 datang Melaka kan Anum pun beli je la tiket Cowboy Town nie yang happy sangat tue sebab time nie la ada promo tiket so apa lagi tanya Hubby, dia pun on,beli la kan..Oh ya pertandingan Dart tue pada hari sabtu, so kami kan sampai jumaat malam so memang x de apa nak buat itu yang Anum sambar tiket Cowboy Town nie..Ok untuk cerita selanjutnya mengenai Cowboy Town nanti Anum sambung ya..nie Raya Haji korang balik mane? Anum insyaallah akan balik ke Temerloh esok malam.Ok jumpa di lain entry k...byeeeeeeeee

So

39 comments:

  1. Salam Anum ... murah juga bilik tu ye. Kitaorang pun balik kg juga raya haji ni :)

    ReplyDelete
  2. hihi~oklah tuh..
    Sambil2 bercuti..:)

    ReplyDelete
  3. Mar, Nieyl & Nuyui: tue la alang2 kan

    ReplyDelete
  4. Sekaligus balik Kg lah kan Anum..murah juga hotel tu RM90 sekali sarapan :)

    ReplyDelete
  5. murah tuu..yg penting selesa kan...rezeki hanum tu...

    ReplyDelete
  6. raya haji tak balik kampung.. huhuhu

    ReplyDelete
  7. rindu melaka... rindu asam pedas... argghhh.... nak pegi la bawak qausar. qausar tak penah sampai melaka lagik.

    ReplyDelete
  8. Emma,Ros & NMO3: ok la kan dekat je pun

    ReplyDelete
  9. wah bestnya jenjalan.. cowboy town mmg best kan anum..=D

    ReplyDelete
  10. Kat melaka memang banyak tempat menarik kan? Salah satunya cowboy town la kan?

    ReplyDelete
  11. baru perasan, gamba header,baru ek? cantiknyee wane pink lawan hijau..hihi

    ReplyDelete
  12. murahnya book guna agoda. jakun jap. maklumla tak pernha guna agoda. hukhuk

    ReplyDelete
  13. Imm & Cik: try la guna best sangat agoda nie

    ReplyDelete
  14. cpt2 buat entry sal cowboy town . nak tahu .

    ReplyDelete
  15. okay jugak hotel ni kan anum..murah lah tu sesuai dengan pakej :) selamat jalan jalan melaka

    ReplyDelete
  16. First time dgr agoda tu... nanti boleh la try cari hotel thru agoda. Cowboy town tu xde la byk sgt mainannya... tapi boleh la... heheh

    ReplyDelete
  17. kami pun suka travel..love it..follow blog ni..moga bahagia selalu ya..^^

    ReplyDelete
  18. Have a good trip... looking forward to reading your stories.... hehehe....

    ReplyDelete
  19. Aswa,Azhafizah,Nora,Erika & Miera: tq all

    ReplyDelete
  20. booking awal dan thru Agoda mmg murahkan Num

    ReplyDelete
  21. hai kak anum. Eka pun aritu stay kat MITC Permaisuri ni jugak.

    Eka booking kat agoda jugak. Masa tu dlam RM 83.00 je. Hehehe

    ReplyDelete
  22. best kalau semua berjalan lancar...ada bunga api kat cowboy town masa saya pergi dulu...skang ada lgi ka?

    ReplyDelete
  23. Salam Jumaat. Sesuatu untuk kamu di blog KA . TQ http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2014/10/re-publish-n3-pendek-tentang-adik-tapi.html

    ReplyDelete
  24. cik abang dah botak ye..

    cutilah sekali alang2 kata org..

    ReplyDelete
  25. besar bilik tu anum. harga pun mmg murah. mmg puas hati klo dpt harga mcm ni. selamat berhoneymoon u olls

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/