Campaigns

Sep 23, 2014

# awie # Filem

Bila Gangster Nak Jadi Pelakon, Huru-Hara Semua Benda!

Assalamualaikum semua
Nak tahu tak macam mana bila seorang gangster vateran jadi pelakon popular. Hehe. Macam mana pula tu kan? Anum pun pelik bila dengar pertanyaan begitu dari seorang kawan.
Bertambah pelik bila rakan iols tu kata gangster tersebut adalah Awie. Eh, bila masa pula Awie ubah karier jadi gangster? Selama ni, iols kenal Awie sebagai pelakon dan penyanyi saja.
Rupa-rupanya, kawan iols tu bercerita mengenai filem terbaru lakonan Awie yang bakal ditayangkan tak lama lagi. Nak tahu filem apa? Haa, kenalah baca lagi.
Kalau korang nak tahu, lakonan Awie dalam filem ‘Dollah Superstar’ ni betul-betul kelakar. Mana taknya, cuba korang bayangkan seorang gangster ubah kerjaya untuk jadi superstar. Matilahnakkkk!Haha
Tapi, dengar2 filem ni ada adegan tembak menembak tau. Kesan bunyi yang dihasilkan pun boleh tahan!
 Tadaa! Sharnaaz pun ada tau.
Malah, filem ini dijangka bakal hit dengan kehadiran pelakon utama seperti Sharnaaz Ahmad dan Fizz Fairuz. Woohoo! Semuanya memang dah biasa berlakon jadi gangster ni.
Okaylah, sebenarnya filem ini mengisahkan gangster veteran, Dollah (Awie) yang sering berangan-angan untuk menjadi pelakon terkenal.
Suatu hari, Dollah mendapat peluang keemasan apabila seorang pelakon popular, Shah Dazzle (Sharnaaz Ahmad) meminta Dollah menjadi mentornya dalam sebuah filem aksi. 
Haa! Apa lagi, kehadiran Dollah yang sememangnya seorang gangster telah membuatkan set penggambaran bertukar menjadi huru-hara.
Nak tahu apa kesudahan Dollah ni? Kenalah tengok filem Dollah Superstar dipawagam pada 2 Oktober 2014 nanti. Sementara tu, apa kata tonton trailer dulu. Cari mood kata orang. Hehe!

35 comments:

  1. klu tgk para pelakon mcm best je..

    ReplyDelete
  2. haha..mesti best ni Anum.. tak sabar nak tgk:)

    ReplyDelete
  3. Nak kena pi tengok nie..mesti best!!! sebab minat awie.. heee

    ReplyDelete
  4. Nuyui,Mrs & Knor: ooo anum emmang peminat awie hehe

    ReplyDelete
  5. Mcm kelakar jln ceritanya juga .... :)

    ReplyDelete
  6. kalu dorang berlakon, kompem cite klakar kan. huhu

    ReplyDelete
  7. walaupun x minat awie,,tp suke tgk die blakon dlm cite lawak camni..hahah

    ReplyDelete
  8. Tihara,Cik &Imm: tue la mesti lawak bodoh dia

    ReplyDelete
  9. Mesti kelakar cite ni..nanti anum gi tengok pas tu cerita kat k wa k... he he

    ReplyDelete
  10. macam best je cite ni..nak tgk nantiii..hehe

    ReplyDelete
  11. cam bes ajer.. suka suka ngan fiz fairuz... maksud akak dr segi lakonan dia ... tingat lagi dia berlakon dalam filem mat tudong

    ReplyDelete
  12. Jum kita tunggu filemmya kat pawagam..

    ReplyDelete
  13. Ramai orang kutuk Awie, tapi bab berlakon dan nyanyi, akak tetap sokong dia..hahahaha

    ReplyDelete
  14. Dollah tu mcm nam bukan gengster jer hehe

    ReplyDelete
  15. Awie memang versatile..apapun boleh buat..mesti kelakar nih..

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/