Sep 30, 2014

Manisnya Cara Fouziah Gous Sambut Anniversary. Love Is In The Air!

Assalamualaikum semua
sedar x sedar hari ini hari tearkhir bulan sep 2014
cepatnya masa berlalu kan.. Ok hari nie nak share mengenai artis lagi
Tarikh perkahwinan merupakan sesuatu yang amat bermakna bagi pasangan yang berkahwin. Betul tak? Ia merupakan hari dimana termeterainya ikatan sah antara suami isteri.
Haa, disinilah terletaknya nilai sentimental buat setiap insan yang sudah berkahwin. Seperti pasangan lain, pelakon jelita Fouziah Gous turut tidak ketinggalan menyambut ulangtahun perkahwinannya yang pertama.
Wah, sweet sangat pasangan ni tau! Masing-masing kelihatan seperti baru berkahwin. Kalau korang nak tahu, Fouziah siap buat video demi merakamkan detik manis bersama suami tercinta.
Melalui video yang dibuat khas itu, dapat Anum rasai perasaan Fouziah yang berdebar menunggu saat dia bakal memberikan surprise buat suaminya.
Iyalah, dalam hati mesti tertanya-tanya adakah si suami suka akan kejutan yang diberikan. Nak tahu apa hadiahnya? Haa, kenalah tengok video tu sendiri. Tak syoklah kalau semua Anum nak beritahu kan. Hehe.
Selain meraikan anniversary berdua, difahamkan, pasangan ni turut menganjurkan majlis kesyukuran yang turut dihadiri keluarga dan teman rapat. Baguslah begitu, dengan doa dari insan lain, bertambah berkatlah rumahtangga. InsyaAllah.
Sekadar imbas kembali, Fouziah Gous dan suaminya Md Zhafran Md Yusof  telah diijabkabulkan pada 21 September 2013 di Dewan Masjid Tengku Ampuan Jemaah, Bukit Jelutong, Selangor.

Masih belum mempunyai cahaya mata, namun Anum doakan pasangan ini akan cepat-cepat dikurniakan anak-anak yang comel! Apapun, jom tengok video khas anniversary mereka. Kita layan aje~
Pada yang nak tengok Video bleh la terjah Instagram Fouziah ek.. so sweet

Sep 29, 2014

Syoknya Eina Azman & Suami Berbulan Madu Di Maldives!

Assalamualaikum semua
Apa khabar di pagi isnin? Mood anum macam biasa la hari isnin kan
hehe, ok hari nie nak sharing keindahan Maldives
Ha.. biasanya bagi rakyat marhaen seperti kita hanya mampu bermimpikan bulan madu paling jauh pun ke Pulau Bali sahaja, tapi lain pula ceritanya dengan Eina dan pasangan yang memilih Pulau Maldives untuk menyulam cinta.
Menerusi foto-foto tersebut, jelas kelihatan bahawa pasangan yang diijabkabulkan pada 31 Ogos yang lalu ini sedang seronok menikmati percutian bulan madu mereka.
Berapalah agaknya kos mereka berbulan madu di syurga dunia tu ya? Tapi, apabila mengenangkan status suami Eina yang bergelar Datuk Paduka tu, Anum rasa bajet bulan madu itu bagaikan ‘tutup sebelah mata’ je.
Mana taknya, wang hantaran yang diterima oleh Eina di majis pernikahannya dahulu pun sudah bernilai RM77,000. Malah, suaminya juga menghadiahkan Eina sebuah kereta Chevrolet Camaro tau!So, setakat bercuti di Pulau Maldives ni, tiada masalah pun!
Buat anda semua yang hanya mampu berangan-angan mahu ke sana, apakata kita cuci mata terlebih dahulu dengan gambar pasangan sejoli ini. Mana tahu nanti rezeki kita pula ke sana kan? Huhu.
Ini salah satu tempat impian Anum nak pergi.. dengar cerita kat sini guna USD.... 

Sep 26, 2014

#Throwback Artis Lelaki, Dulu & Sekarang

Assalamualaikum
Anum pasti ada antara anda yang tidak pernah terbayang untuk melihat wajah-wajah selebriti ketika masih muda, kan? Yang anda tahu hanyalah wajah mereka yang kacak dan digilai wanita.

Jadi, apa kata kita lihat wajah 10 orang selebriti yang dipilih ketika muda selepas ini ya!
 Jom Saksikan wajah mereka
 Ada gak yang comel zaman kanak2nya
 Yang mana satu korang suka ek..
Selamat menjamu mata..hehhe
*Hari ini Anum Half Day sebab kena pergi Melaka
WHY, WHY , WHY???
Nanti Anum update ek
Pada kawan2 yang sudi singgah Blog Anum, 
nanti Anum  buat kunjungan balas isnin ya
\



Sep 25, 2014

SPONTANEOUS THURSDAY #93

Assalamualaikum semua
Perkara biasa kalau dilihat di Instagram, macam-macam jenis orang boleh kita lihat. Dari yang nak jadi ustaz atau ustazah sampailah kepada mereka-mereka yang ingat diri tu sangatlah suci sampai tak boleh ditegur.Mari lihat beberapa jenis orang yang paling annoying di Instagram ya!
 
Macam2 perkara kan
5 Perkara Paling Annoying Oleh Followers Instagram Artis

Sep 24, 2014

Wordless Wednesday #125

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
  Top 10 Selebriti Wanita Tanpa Make-Up 
Mana satu menjadi pilihan
Korang pernah tak terfikir macam mana agaknya wajah diorang tanpa secalit bedak pun? Kali ini Anum sharekan Top 10 Selebriti Wanita Tanpa Make-Up khas untuk korang! Macam mana, cantik ke idok?

Sep 23, 2014

Bila Gangster Nak Jadi Pelakon, Huru-Hara Semua Benda!

Assalamualaikum semua
Nak tahu tak macam mana bila seorang gangster vateran jadi pelakon popular. Hehe. Macam mana pula tu kan? Anum pun pelik bila dengar pertanyaan begitu dari seorang kawan.
Bertambah pelik bila rakan iols tu kata gangster tersebut adalah Awie. Eh, bila masa pula Awie ubah karier jadi gangster? Selama ni, iols kenal Awie sebagai pelakon dan penyanyi saja.
Rupa-rupanya, kawan iols tu bercerita mengenai filem terbaru lakonan Awie yang bakal ditayangkan tak lama lagi. Nak tahu filem apa? Haa, kenalah baca lagi.
Kalau korang nak tahu, lakonan Awie dalam filem ‘Dollah Superstar’ ni betul-betul kelakar. Mana taknya, cuba korang bayangkan seorang gangster ubah kerjaya untuk jadi superstar. Matilahnakkkk!Haha
Tapi, dengar2 filem ni ada adegan tembak menembak tau. Kesan bunyi yang dihasilkan pun boleh tahan!
 Tadaa! Sharnaaz pun ada tau.
Malah, filem ini dijangka bakal hit dengan kehadiran pelakon utama seperti Sharnaaz Ahmad dan Fizz Fairuz. Woohoo! Semuanya memang dah biasa berlakon jadi gangster ni.
Okaylah, sebenarnya filem ini mengisahkan gangster veteran, Dollah (Awie) yang sering berangan-angan untuk menjadi pelakon terkenal.
Suatu hari, Dollah mendapat peluang keemasan apabila seorang pelakon popular, Shah Dazzle (Sharnaaz Ahmad) meminta Dollah menjadi mentornya dalam sebuah filem aksi. 
Haa! Apa lagi, kehadiran Dollah yang sememangnya seorang gangster telah membuatkan set penggambaran bertukar menjadi huru-hara.
Nak tahu apa kesudahan Dollah ni? Kenalah tengok filem Dollah Superstar dipawagam pada 2 Oktober 2014 nanti. Sementara tu, apa kata tonton trailer dulu. Cari mood kata orang. Hehe!

Sep 22, 2014

Awal, Scha & Lara Alana Di Perth, Australia

Assalamualaikum semua
Selamat hari Isnin hari yang paling malas ek
Anum memang x berapa ada mood, ye la semalam
semester baru dah bermula so balik dari class dah penat kan
Hari ini just nak share gambar couple n babynya bercuti
 Comelnya si Lara nie
 Sweet sangat mereka berdua, Anum adalah salah seorang peminat Scha
 Lebih mesra dan bertambah kasih sayang antara mereka ya
 Scha sangat slim ok, apa rahsia dia nie... ermmmmmmmmmmm
 Tengok gambar macam cuaca sejuk kan... tahan ke si Lara nie
Selamat bercuti kepada Awal, Scha dan Lara Alana. Jalan elok-elok terutamanya kesihatan si Lara itu. Kalau nampak tak sihat mungkin boleh berehat seketika. Apa pun, Lara Alana memang comel sangat-sangat. Geram dibuatnya. 

Sep 19, 2014

Alif Satar Kini Sah Suami Kepada Sha Dila

Assalamualaikum semua
Hari ini just nak share gambar Alif Satar
 Selain mas kahwin bernilai RM80, Alif Satar turut memberi wang hantaran sebanyak RM19,000 beserta 5 dulang hantaran. Pengantin perempuan membalas dengan 7 dulang hantaran. 
Comel sangat pasangan nie. Anum x berapa minat sangat Alif nie just share je la
Selamat mendirikan rumah tangga

Ala weekend nie semester baru dah start so no more enjoy in weekend!!
rasa nak nangis plak.. Tapi Anum kena kuat sebab tinggal semester nie je
lepas nie insyaallah akan tamat belajar sebagai pelajar part time doakan Anum ya

Sep 18, 2014

SPONTANEOUS THURSDAY #92

Assalamualaikum semua
Just for share..

1.    If you feel complete, you don't have to show off
2.  Proses mendidik anak bermula sebelum kita kahwin dalam mencari pasangan yang beriman dan bertaqwa
3.  Macam mana suka pun kita dengan seorang lelaki yang nak kahwin dengan kita. ALWAYS hormat pandangan wali
4.  Selain food, security, education etc, sentuhan dan kata-kata sangat penting untuk pembesaran anak2
5.  3 Cinta u should have to be orang yang bahagia: cinta pada Allah & Rasulullah SAW, cinta pada manusia kerana Allah & benci benda Allah benci
6.  Don't be people whom lives happen to them. Be one of those whom lives happen through them
7.  We always use the mirror to see what other people think of us. Change that!..Use it to look at yourself and muhasabah
8.  Be interested, don't be interesting
9.  Always smile at everyone at least for 7 seconds untuk sampai kat hati dia. 7 sec tu syarat wajib more than that sunat hehehe
10.               5 golongan manusia yang masuk syurga (3:133 to 135)
11.    2 tips for happy family: jemaah 5 waktu parents & anak2 and makan sama2 [[my note: of course the men lagi lagi lagi lagi afdal jemaah at the masjid but u know...]]
12.               Always say, everytime "saya gembira dan bersyukur"
13.               Jangan betulkan atau communicate dengan anak2 time anak buat salah sahaja. Sentiasa communicate, nasihat, and puji bila perlu - don't overdo the puji but do it
14.               Jangan aim jadi terbaik tapi aim untuk jadi di kalangan yang terbaik
15.               Indahnya jadi solehah bilamana kau sudah ada ciri keibuan sebelum kahwin lagi
16.               Wanita solehah indahnya dari perwatakannya, sifat keibuannya sifat prihatin yang mendatangkan bahagia pada yang bergaul dengannya
17.               Wanita solehah pandai mengurus pergaulan dengan lelaki. Hanya bila perlu dan ada urusan baru berkomunikasi include SMS, FB, Tweet, Skype etc
18.               Jasa seorang ibu dikenang sampai akhir hayat. Oleh itu ciri keibuan untuk membentuk wanita solehah sangat penting!
19.               Cara nak pupuk sifat keibuan selalulah berjumpa, bergaul dengan kanak-kanak
20.              Wanita solehah bijak jaga keterampilan. Baju yang dipakai, cara berjalan, body language, jalan sopan santun jangan sombong!
21.               Jangan takut buat salah tapi lagi takutlah jika tak sempat meminta maafatas kesalahan kita
22.              Kalau anda seorang wanita dan permah bercinta, ketahuilah anda telah menodai hati anda :(
23.              Solehah perlu tegas untuk bercinta dengan lelaki yang hanya akan jadi suaminya nanti.
24.              Jangan buka gelanggang I miss you, gelanggang asmara jika anda tak ready untuk mengahwininya sebagai suami/isteri yang sah [[ love this one! ]]
25.              Rindu pakwe makwe kalau tak jumpa even 1,2 hari. Rasulullah SAW kita rindu nak jumpa tak?
26.              Wanita solehah sentiasa bersedia berjumpa dengan sahabat teragung iaitu kematian
27.              Wanita solehah meletakkan cinta paling atas kepada Allah SWT dan Rasulullah di hatinya
28.              Semua wanita wajib berdakwah kepada muslim and not yet muslim di mana sahaja!
29.              You have to be critical and reflective if you want to be a daie!
30.              Dakwah ini perlu untuk memenuhi keperluan hidup kita
31.               Nak jadi keluarga 5 bintang: mampu urus emosi, jadi contoh teladan kepada masyarakat, mampu berkomunikasi dengan baik, mampu buat keputusan
32.              Kite kene bimbang dengan keadaan masyarakat di luar. Ibu bapa kena bimbang kerana anak2 nanti bergaul dengan masyarakat jadi berdakwahlah!
33.              Jangan dakwah pada keluarga saja!!! The ummah needs you!!! Please help the ummah. you ready to answer when Allah asks you 'why tak dakwah??'
34.              Adakah aku seorang muslimah yang menjaga Islam sepenuhnya, tidak membenarkan Islam difitnah melaluiku [[say you wear tudung but ketat2 baju and cakap kuat2 and peeps are like eh, macam ni ke Muslim women. Macam ni ke orang ISLAM...]] atau ambil separuh2 sahaja? Renungkan
35.              Sabar itu senjata wanita...
36.              Gunakan bakat yang kita ada untuk memajukan, membangkitkan Islam. Gunakan bakat yang kita ada untuk menyebarkan Islam! Setiap orang, SETIAP orang ada bakat
37.              Yang ada bakat filem buat filem dakwah. Yang ada bakat nyanyi, nyanyi yang berhikmah
38.              Nice doa "Ya Allah jadikanlah aku menyintaimu lebih dari aku menyintai air sewaktu dahaga"
39.              Cari pasangan yang boleh bawa kita ke syurga
40.              Cantik itu pada hati bukan pada luaran bukan pada pakaian
41.               Jangan terus leka jangan terus lalai kita kan nak meniti titian ke syurga...
42.               ‎We emphasize so much on our physical self. But Allah says- the best cloth is taqwa. Purify our hearts with taqwa -Wardina Safiyyah




Sep 17, 2014

Wordless Wednesday #124

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
  
We smiled when we were kids......
 To be beautiful when you grow up
 Even the beauty faded...but still  they look so happy
No matter what bad things happen to you 
But Keep A Smile on your face..
PLEASE KEEP SMILE
Because you look beautiful when smile.

Wish you a similing day!

* Anum duty @ PWTC today thanks pada yang sudi singgah umah anum, 
esok anum buat kunjungan balas ya*

Sep 15, 2014

7 Cara Untuk Tingkatkan Keyakinan Diri Dengan Semulajadi & Percuma

Assalamualaikum semua
Ini cadangan kami untuk anda para gadis di luar sana yang mahu meningkatkan keyakinan diri di dalam dunia yang penuh dengan cabaran & pancaroba — juga jejaka kacak untuk ditawan.
1. Amalkan Pemakanan Sihat (Serius?)
Ya, kami serius. Dengan mengamalkan makan buah buahan & sayuran setiap hari anda anda mempunyai lebih tenaga dan percayalah tenaga semulajadi ini akan membuatkan anda lebih yakin dengan diri tanpa anda sedari. Dan ianya juga baik untuk kesihatan jangkamasa panjang.
2. Jadikan Rutin Untuk Bangun Awal Pagi
Jangan panggil enteng kesan bangun awal pagi kepada diri anda. Sains menunjukkan otak kita akan mengalami fasa optimum 2 jam selepas bangun tidur, jika anda bangun lebih awal, lebih cepat untuk anda merasa lebih yakin untuk bertemu dengan rakan sepejabat atau pun di kolej.
3. Pastikan Anda Bersenam, Setiap Hari
Walaupun hanya 10 minit berjalan kaki sekitar kediaman atau hey, sekadar mengemas rumah. Ianya akan membantu diri anda secara mental & fizikal sekaligus meningkatkan keyakinan anda hari demi hari. Cara ini paling kami sarankan.
4. Baiki Postur Badan, Gaya Jalan
Ini akan mengambil sedikit masa (seperti tips yang lain sebenarnya), jika anda fokuskan diri anda untuk mempunyai postur badan yang lebih baik dan berjalan dengan gaya peragawati di atas pentas fesyen, anda akan nampak lebih kurus dan berkeyakinan. Dari jauh pun orang lain boleh hidu, so tighten your core, stand or sit up straight.
5. Luang Masa Bantu Orang Lain
Paling mudah ahli keluarga atau rakan rapat anda sendiri. Jika anda luangkan masa dan tenaga membantu orang lain yang memerlukan, ianya akan membina keyakinan diri anda. Membantu orang lain tunjukkan diri anda yang tidak pentingkan diri dan personaliti yang baik. Lagipun, ianya satu perkara yang mulia ‘kan?
6. Jaga Kecantikan Diri, Kulit Muka
Bukanlah kerana dunia ini penuh materialistik tetapi lebih kepada membina kepercayaan & keyakinan diri untuk berhadapan dengan sesiapa sahaja. Anda pastinya tidak mahu bertemu si dia yang diminati dengan wajah kusam ‘kan?
7. Senyum!
Mulakan hari anda dengan senyuman dan hey, jangan kedekut senyuman dengan sesiapa pun. Kajian menunjukkan jika anda suka senyum dan positif dalam hidup, kejayaan akan datang bergolek dan pastinya anda akan lebih berkeyakinan.
So apa lagi jom ikuti semua tips ini..hehe di jamin berkesan ya



Sep 12, 2014

Ada Apa Dengan 7 Lukisan Ernest Zacharevic Di Ipoh?

Assalamualaikum semua
Topik kali ini lebih ‘menggoda’ dan langsung tidak melibatkan kolestrol okay? Ia lebih berseni, bermakna dan abstrak. Apa lagi kalau bukan 7 lukisan karya Ernest Zacharevic. Tapi, apa yang menarik sangat dengan lukisan jalanan tersebut?
Ini pula Evolution. Kreatif kan?
Secara peribadinya, Anum menggemari dua buah lukisan iaitu Old Uncle With White Coffee dan Evolution. Bagi Anum, kedua-dua lukisan itu tampak begitu lively dan selari dengan budaya kehidupan bandar Ipoh.
Jika anda seseorang individu yang gemarkan lukisan, mungkin anda lebih bijak untuk menilai karya kreatif Ernest. Bagi Anum pula, semua lukisan memang cantik dan tafsiran daripada mata Anum mungkin sahaja berbeza dengan pakar-pakar lukisan sekalian.
Lukisan mural kanak-kanak menaiki kapal terbang kertas
Tunggu  apa lagi? Jika anda tiada aktiviti hujung minggu ini, apa kata anda lawati kesemua 7 lukisan Ernest di Ipoh ini. Kalau kurang jelas di mana lokasinya, anda boleh rujuk peta di cafe Old Town White Coffee cawangan Ipoh Padang. 
Salah satu mural yang diberi nama sebagai Trishaw
Sebelum bercerita dengan lebih lanjut, suka untuk Anum kongsikan kepada anda semua bahawa lukisan mural di Penang juga adalah hasil kerja tangan Ernest tau!
Baiklah. Kembali kepada cerita di Ipoh. Anum juga pada mulanya tertanya-tanya apakah sebenarnya keunikan sentuhan jejaka muda yang berasal dari Lithuania ini.
Hummingbird, Old Uncle With White Coffee, Paper Plane, Girl With Stool and Bird Cage, Kopi-0, Trishaw dan Evolution adalah nama yang diberi untuk kesemua lukisan tersebut, masing-masing membawa mesej yang tersirat.



Sebelum itu, jangan lupa ambil foto banyak-banyak dan kongsikan pendapat anda tentang lukisan-lukisan tersebut .. Selamat berhujung minggu

♥Google+ Followers ♥

Flickr Gallery

✿YANG RAJIN KOMEN✿

Find us on facebook

Popular Posts

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum