Campaigns

Jul 14, 2014

Honeymoon @ Bali # 9

Assalamualaikum semua
Tak habis2 lagi Anum dengan cerita honeymoon di Bali
Bukan apa terlampau banyak gambar yang Anum snap
Kali ini Anum berada di kawasan cliff di kawasan Uluwatu
Kawasan ni berhampiran dengan tempat 
persembahan Kecak Dance yang popular tu...
 Macam biasa la sebelum masuk kena beli tiket kan
Ini la dia Pak ketut (our tourist guide), sangat baik orangnya, 
sesiapa nak ke bali bleh la menggunakan 
perkhidmatan Pak Ketut, sangat di syorkan
Sementara menunggu masa untuk menyaksikan Kecak Dance tersebut, 
Pak Ketut (tourist guide) kami bawa ke sini untuk 
melihat pemandangan dari cliff, Tingginya bagi mereka yang gayat, 
dinasihatkan takyahlah datang atau ke mari... 

Seperti biasa, larangan masuk untuk pelancong
Cuma orang2 tertentu sahaja yang dibenarkan masuk
Bukan untuk pelancong... Harap maaf..
Bagi mereka yang memakai skirt atau seluar pendek 
akan di berikan kain untuk di pakai, macam Anum dah 
pakai seluar panjang so just ikat kain kat tepi je la
Yang struktur di hujung cliff di seberang sana adalah sebuah 
temple dan di situlah juga kami akan menyaksikan persembahan 
Kecak Dance tu nanti... Tinggi gilerkan dari paras air laut...
Yang ini pulak di luar tembok yang dibina... 
Kami keluar dari tembok tersebut untuk snap gambar pantai di bawah tu... 
Seram sejuk jugak kaki... Lagi2 angin agak kuat jugak masa tu...
 Bermulanya Kecak Dance
Orang tua ni kiranye ketua @ pawanglah kot disepanjang persembahan... 
Dia akan membuat upacara pembukaan dan juga penutup...
Terdapat cerita sepanjang persembahan ini berlangsung
Ada Puteri Raja, Dewa2, Si Hanuman, Penglipur Lara 
dan beberapa watak lagi... Dalam bercerita tu mereka menari 
menceritakan kisah purba mereka...
Moga apa yang Anum paparkan dan ceritakan ini dapat menjadi panduan bersama bagi mereka yang merancang untuk bercuti atau honeymoon di Pulau Bali ini... 
Nanti sambung lagi ek




Share:

27 comments:

  1. suka permandangan kat laut tu..cantik sangat.gayat jugak kalau dah tinggi camtu

    ReplyDelete
  2. X jemu baca.. gud info.. kot la nk ke sana nnt kan.. heheh

    ReplyDelete
  3. bagus share pengalaman gi sne...seng nak buat rujukan

    ReplyDelete
  4. Banyak patung kat Pulau Bali ni yek Num

    ReplyDelete
  5. Mimi & Hainom: kebanyakan memang patung2

    ReplyDelete
  6. macam seram je nak tengok tarian camni

    ReplyDelete
  7. kain yg lilit kat pinggang tu apa...?

    ReplyDelete
  8. Nuyui, Mar & Uncle: tue la nie cerita pasal kebudayaan mereka

    ReplyDelete
  9. Assalam...lama tak singgah sini...alamak..!...ada yg tertinggal keretapi ni...

    ReplyDelete
  10. dapat tengok sunset tak anum..sunset kt sini cantik! =D

    ReplyDelete
  11. dapat tengok sunset tak anum..sunset kt sini cantik! =D

    ReplyDelete
  12. dapat tengok sunset tak anum..sunset kt sini cantik! =D

    ReplyDelete
  13. Bestnya..wa pun belum pernah sampai lagi kat bali tu..

    ReplyDelete
  14. Penat tak nak daki sampai ke atas tu? Hehe

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels