Campaigns

Jul 9, 2014

Honeymoon @ Bali # 6

Assalamualaikum semua
Hari ini nak sambung lagi entry honeymoon kami
Selepas menikmati coffee luwak, kami meneruskan
perjalanan ke Tanah Lot. Apa ada di sana jom kita terjah
Nak  masuk ke dalam Tanah Lot ni seakan ada tol yg kena 
byr sebelum kenderaan masuk ke kawasan ni.  
Fee entrance dia IDR30k seorang dan IDR5k untuk parking. 

Tanah Lot merupakan salah satu objek pelancongan terkenal di Bali. 
Tempat ini tepatnya berada di Desa Beraban, Kediri, Tabanan, Pulau Bali. 
Untuk sampai ke tempat ini, anda memerlukan masa sekitar 1 jam 
memandu dari lapangan terbang antarabangsa Ngurah Rai, Bali. 
Dengan pelbagai keindahan yang ditawarkan Tanah Lot sepertinya memang tidak berlebihan jika kawasan ini begitu disukai oleh para pelancong tempatan dan luarnegara. 
Salah satu yang menjadi daya tarik Tanah Lot adalah dua buah pura yang sangat cantik. 
Salah satu pura terletak diatas bongkah batu karang yang besar, 
dan yang satu lagi terletak diatas tebing yang bentuknya 
hampir sama dengan dengan Pura Uluwatu.
Pura Tanah Lot merupakan sebahagian dari pura dang Kahyangan yang menjadi tempat pemujaan untuk para dewa-dewa penjaga laut.
Tanah Lot adalah keindahan pantainya yang mempesona. 
 Rasa x puas bergambar di sini pemandangan sangat cantik

Terdapat hamparan pasir putih yang halus dan juga pemandangan sunset yang memikat hati. Maka tak hairan jika menjelang senja hari, banyak para pelancong yang melawat tempat ini hanya sekadar untuk menyaksikan matahari tenggelam . 
Apa yang Anum rasa kesal sedikit sebab masa kami pergi nie air naik, 
so x dapat nak jalan ke satu lagi Pura untuk bergambar, just amik dari jauh je la
 Sepatutnya bleh berjalan ke seberang .. sayaaaaaaaaaaaang
 Smile happy sangat dapat datang cini, serius memang 
cantik terpengun dengan keindahan tempat ini  
Gambar dari belakang, ramai yang datang untuk upaca agama mereka
    We are in love :)

 Hari dah semakin senja..

Dah puas bergambar kan, hari pun dah nak senja, jom kita balik hotel
tapi before balik hotel kita dinner dulu k, sambung next entry

Share:

44 comments:

  1. anum..cantik gambo..pakai camera DSLR ke..pandai amik angle....cantikk

    ReplyDelete
  2. mmg cantik...
    klau g sana mmg semua tempat cantik2 mcm ni wajib singgah kan

    ReplyDelete
  3. Ogy & Nureen: ye la sebab kenangan kan

    ReplyDelete
  4. wah seronoknyaaaaa

    tak pernah sampai lagi ke sana

    ReplyDelete
  5. mmng mendamaikan..bila la nk smpi ke sana....

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum anum.. rindu nak BW sini.. bestnya anum dan suami honeymoon bali. tak sabar nak plan ke sana.. hiewhiew.. sheila singgah menabung lazada sini~~~

    ReplyDelete
  7. Mrs, Baby,Nurul, Nor & Kopi: insyaallah ada plan tue sampai nanti

    ReplyDelete
  8. sweet je berdua.. best dapt agi sana..

    ReplyDelete
  9. Cik Asma & Nurashikin: yezaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. Cantiknya pemandangan! Kalau waktu matahari terbenam, confirm lagi cantik pemandangannya. Teringin pulak nak pergi Bali. :D

    ReplyDelete
  11. Arol: tue la cantik sangat view nie

    ReplyDelete
  12. honeymoon berdua je ye...agak2 sapa ambil semua gambar ni..

    ReplyDelete
  13. Knor & Tihara: hehe guna tripod je

    ReplyDelete
  14. Seronok jenjalan berdua kesini.. honeymoon lak tuu.. fuhhh :p

    ReplyDelete
  15. wah! seronok nya ANum.. enjoy your honeymoon tau.. :)

    ReplyDelete
  16. Cantik tempat ini. patut ramai yang nak pergi sanakan akak.

    ReplyDelete
  17. Mcm seram pulak OKje bila ada upacara agama tu Num

    ReplyDelete
  18. Pokok,Mimi & Hainom: ye la memang cantik

    ReplyDelete
  19. Wahh masih merah inai di jari...tahniah...singgah blogwalking di sini... salam perkenalan dari Germany... jemput menjenguk ke:

    http://jindrisska.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. menarik. terasa macam diri sendiri pula pergi ke bali.

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum