Campaigns

Jul 8, 2014

# Holiday # Holiday 2014#3

Honeymoon @ Bali # 5

Assalamualaikum semua
Anum sambung lagi entry Anum ya
Selepas lunch di Kintamani kami bergerak ke Ladang Coffee
yang sangat terkenal di Bali iaitu Coffee Luwak

Sampai sudah di ladang coffee Luwak, meh nak share sedikit info
Kopi Luwak adalah seduhan kopi menggunakan biji kopi yang 
diambil dari sisa kotoran luwak / musang kelapa. 
Biji kopi ini diyakini mempunyai rasa yang berbeza 
selepas dimakan dan melewati saluran pencernaan luwak. 
Kemasyhuran kopi ini di kawasan Asia Tenggara 
telah lama diketahui, namun baru menjadi terkenal luas 
di peminat kopi gourmet selepas penerbitan pada tahun 1980-an. 
  dekat ladang nie ada berbagai jenis coffee
  ini la biji kopi, yang selalu korang minum2 tue.
 dalam ladang nie ada tanaman lain selain coffee
action je tue hubby nie..
 ini la dinamakan luwak (luwak nie species musang)
  Biji kopi luwak adalah yang termahal di dunia, mencapai USD100 per 450 gram.

kitaorg dpt try minum coffee free ni secara tenang dan aman hehehe.. 
sbb berdua jer.. dapat la rasa satu satu.. di sebabkan Anum mmg x minat minum coffee.. 
so kenikmatan tu Anum rasa biasa je.. mcm minum coffee yang ada jual kat KL hehe.. 
tp ada gak yang sedap.. ada gak rasanya mcm jamu org bersalin #wahh penah minum ker?

masa try minum tu.. pekeje pekeje kat Kopi Luwak tu 
siap tanya kitaorg pernah try x coffee ini ..
 atas meja ada di sediakan gula, mana la tau kalau kita x leh nak minum pahit ke apa kan   
Hubby memang peminat coffee so dia tau la mane yang sedap dan x sedap kan, 
komen hubby coffee luwak sangat sedap berbanding coffee lain
So lepas try coffee kami pun berjalan keluar, sepanjang jalan nak keluar ada gift shop, 
Hubby pun apa lagi beli la kan, harga kat sini lagi murah berbanding di luar..

Ini la Gift Shop tue, macam2 jenis coffee ada, pilih sahaja
Ok Anum stop kat sini nanti kita sambung next entry ok

22 comments:

  1. bestla dapat rasa pelbagai jenis kopi..suka kopi jugak kalau teringin :)

    ReplyDelete
  2. saya pon suka mencuba rasa kopi tp bukan peminat tegar

    ReplyDelete
  3. ayie xminat sgt kopi..but kalo dah terpaksa mcm nak exam, mmg kne lyn jugalah kan.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Err..kita tak suka kopi..hubby anum blh kawan ngan en hubby kita la...suke kopi jgk dia tu..

    ReplyDelete
  5. ni ke kopi musang tu?? huhu.. xtau

    ReplyDelete
  6. kalau tak sedap takkan ia menjadi kopi termahal.. ;)

    ReplyDelete
  7. alamak! mcm tak lalu je nk minum hasil pembuangan si luwak tu hihihi tapi mahal betul rege nya ye..

    ReplyDelete
  8. nieyl pun bukan peminat kopi... teringat last minum kopi masa study dlu nak exam..nak pulun buka..ha..minum kopi kali pertama..langsung tak tidur..haha~

    ReplyDelete
  9. Friends: thanks sudi singgah semalam anum x sehat

    ReplyDelete
  10. wahhh best nyer ke Bali...erm kite leh minum ke kopi luwak nie...ade yg kate x bolehh...........

    ReplyDelete
  11. akak tak lalu minum kopi luwak nie sebab tahu cara ianya terhasil..hehehe.. tapi dengarnya memang kopi luwak nie adalah kopi terbaik sekali..=D

    ReplyDelete
  12. mcm2 nama kopi..tp dtgnya dari pokok yg sama jgk..

    ReplyDelete
  13. Ros peminat coffee! bestnya kalau dpat rasa satu-satu :)

    ReplyDelete
  14. urmm... semacam lak nak rasa kopi ni Anum.. huhu

    ReplyDelete
  15. mcm jenis kopi yg ada disna..teringin nak rasa..comel ja cawan kcil tu..bole x request bsar skit hihih kidding

    ReplyDelete
  16. sy tk suka kopi. huhu. kalau nescafe tu boleh la lagi...

    ReplyDelete
  17. Reti jugak Anum minum kopi luwak ni yeh....

    ReplyDelete
  18. Nurul,Mimi,Sharine,Afasz & Hainom: try je sebab dah sampai tempat nie kan

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/