Campaigns

Apr 1, 2014

# Holiday # JJCM

Pantai Bangan Lalang Sepang

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum just nak share cerita 2 week lepas
Sory la x de masa nak buat entry bz ngan keja sekolah
Ok Jom kita cerita skit..
Macam biasa la every weekend Anum akan bz ngan class
Al maklum je la part time student kan, tiba2 last 2 week class
batal so apa lagi peluang jalan-jalan la jawabnya
Call Mr Fiance tanya dia free ke.. ada apa2 plan
Mr Fiance cakap macam teringin nak makan seafood, so plan2 last Kami terjah ke Bangan Lalang. Teringin nak makan seafood dan rasanya sekitar KL & Selangor, Bagan Lalang ini antara lokasi terbaik untuk makan Ikan Bakar dan hidangan Seafood.
sampai-sampai matahari dah nak terbenam memang cantik
 Indahnya Alam Ciptaan Tuhan
 Apa lagi kami kan kaki bergambar..
 Smile... Happy with you 
 Kami jalan-jalan kat pantai kejap je
 snap dua-tiga keping gambar, 
x tahan cuaca sangat panas walaupun dah kul 6pm
Cantik kan matahari ...
 Now kita nak makan plak kan
 Jom Order
 Pilih-pilih, Ikan-Ikan agak segar dan rambang mata dibuatnya
 Ketam nie memang fav kami la
 x mo tamak kan amik 2 je.. sebab x kami dua org sahaja
 Kami pilih udang goreng butter
 Sotong goreng tepung
 Pepahat goreng telor.. sedap2
 Nasi putih la kan...
 Ketam Bakar la...
Overall, memang puas hati menjamu selera di Bagan Lalang ni. 
Layanan memuaskan, harga berpatutan, 
makanan pun sedap. Kalau nak singgah sini, 
disarankan booking dulu, so sampai takdelah 
terkial-kial kalau tempat penuh. Time elok datang, 
sebelum matahari terbenam, viewnya memang marvellous. 
Makan pun rasa lebih berselera.. Ok jom balik

51 comments:

  1. ikan segar2..puas mkan..
    kalau beli kat pasar sekarang ni susah sgt nk dpt yg segar.
    kecur liur

    ReplyDelete
  2. Petak & Nuyui: tue la sebab fresh tue

    ReplyDelete
  3. Tak pernah pulak test ketam bakar.... :)

    ReplyDelete
  4. Singgah pagi..
    baru2 nie pun nieyl makan kat bagan lalang...sbb nyer ptg tu g morib dlu..lepak2..pastu makan kat bagan lalang...:)

    ReplyDelete
  5. dengar je singgah belum lagi kat situ...adoiii bila la nak melantak kat situ kan...hehehehe butter prawn yg tak menahan...kedai melayu eh masak butter prawn tu anum?

    ReplyDelete
  6. Bitt: yup kebanyakan kat sini semua kedai melayu

    ReplyDelete
  7. memang fresh dan sedap..kalau ke banting memang singgah bagan lalang selain pantai morib..

    ReplyDelete
  8. bestnya ketam..buat masa ni kena telan air liur je..hehehh..tunggu dah sihat akak nak bedal semua nih..hahaha

    ReplyDelete
  9. Semua menu sedap2 tu...fresh lagi... ^__^
    Nak try jg nanti...

    ReplyDelete
  10. Diana & Nurul: tue la fresh2 sedap

    ReplyDelete
  11. Subhanallah indah menawan, salam blogging

    ReplyDelete
  12. lama x ke pantai bagan lalang ni.. meriah menu pilihan anum ni !

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum anum, perghh sedap tu seafood. lama tak jalan kat bagan lalang.... hehe singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  14. pepahat tu je belum pernah makan lagi

    ReplyDelete
  15. dah lama tak pergi sana.. kalau teringin, beli kat pasar atau kat kolam, lepas tu buat sendiri kat umah.. nak pergi sana sebab nak je memang tak berbaloilah.. jauh..

    ReplyDelete
  16. Wantie, Aizamia3 & Hainom: best sini anum suka sebab murah makan seafood

    ReplyDelete
  17. teringin nak mkn pepahat, kalu penang x dak
    mmg mavelouslah :)

    ReplyDelete
  18. apa rasa pepahat tu ye?
    tk penah mkn..
    nmpk sedap la menu2 dia..

    ReplyDelete
  19. terliur tgk seefood tu...meleleh rasanya

    ReplyDelete
  20. Nureen, Zura & Rizziela : nyum2 try la sedap gak

    ReplyDelete
  21. Sedap sedap,.butter prawn tu teliur, bestkan rasa nak pegi, jap je sampai, permandangan, pun nyaman.

    ReplyDelete
  22. bestnya :) bila nak sampai ni..

    ReplyDelete
  23. Sedapnya. Dah lama tak mkn ketam.

    ReplyDelete
  24. CN ni nama jer encik suami orang banting, tp tak pernah pegi makan seafood dekat bagan lalang, area mana yer? selalu we all makan seafood dekat sungai rambai jer ;)

    ReplyDelete
  25. Fiza & Cikgu: dekat pantai bangan lalang tue banyak sangat kedai makan seafood nanti try la

    ReplyDelete
  26. akak! sedapnya ketam bakar tuuuu.. kecur air liur nie..hehehehe..

    ReplyDelete
  27. pergh.. 2 je mkn.. tp amik cm 1 family besar mkn.. hehe.. lama xmkn see food.. bajet xde.. hahaha

    ReplyDelete
  28. Aisya, Ftain & Taufiq: haha best sesekali layan seafood

    ReplyDelete
  29. bestnyer... akak nak gi sini tapi tak sempat2 lagi... der sekalijer kot pergi... ni ingat nak repeatler... memang bestler makan kat situ...

    ReplyDelete
  30. macam ada makanan lebih je ni.hehe
    suka tengok pantai yang ada permukaan pasir yang luas ni..

    ReplyDelete
  31. heee..masa ni air surut lagi ye sis?..dulu nana g pun air tengah surut..so dapatla jalan2 ke tengah pantai..dalam hati takut jugak kalau tiba2 air pasang:) haa..nana g pun sebab teringin nak makan seafood!

    nyum2!sedapnya!

    ReplyDelete
  32. Nana: best kan cuma nak mandi x best la

    ReplyDelete
  33. Meleleh air liur tgk pic mkanan

    ReplyDelete
  34. kita pun part time student...hehehehe

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/