Campaigns

Feb 12, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #9

Assalamualaikum
Jom Shopping time...
Kitorang shopping memang tak ingat dunia..
kat sini saja dah habis beratus2 won..
Rambang je mata tengok kiri kanan kedai2 yang menjual segala macam produk buatan Korea..tapi kita haruslah bersabar.. 
kat korea nie barang2 yang di jual mengikut musim, so kami pergi time winter barang2 shopping kebanyakan semua untuk musim winter.. so kami jalan2 sahaja
Try strawberi coklat sangat sedap di makan, di sebabkan musim sujuk strawberi nie mereka celop ngan coklat panas.. sedap..
Farid bawak kami ke sini..ke kedai Brooch di tingkat atas bangunan kedai di sini..Farid rekemen kami ke kedai brooch di sini..sebabnya..orang yang berniaga kat sini orang Cina dari Malaysia..so boleh la tawar harga dengan diorang..yang bestnya kami siap bayar guna RM...
Aksesori wanita ada di jual di sini..kan sekarang ni orang2 kita tengah suka membeli emas Korea..harganya Anum tak pasti sebab Anum tak beli pun..Tapi tingkat atas bangunan ni kesemua kedai menjual brooch dan aksesori wanita..
Nanti last entry aku upload semua gambar2 apa yang aku sempat grab di Korea..di bangunan sebelah tapi still di tingkat atas Anum memborong Fridge Magnet dan macam2 la barangan yang berupa kraftangan..kat sini je Anum dah habis mencecah 68 000 won..sakan betul aku shopping..

dan kami turun semula ke bawah untuk cari T-Shirt dan barang2 lain yang berkenan di hati..
Kalau guna public transport di Seoul nie memang banyak tangga yang perlu di naik dan turun. hehehe, agaknya sebab tue orang2 Korea sehat
Bargain punya bargain dapat la kitorang membeli T-Shirt dengan harga 3 helai 10,000 won..murahkan..so, aku memang membeli sakan la..sampai 18 helai dengan harga 60 000 won..puas hati betul la..
Dah habis shopping di sini kami meneruskan perjalanan ke tempat lain, cuaca tersangat sejuk sebab sajli baru lepas turun, nak shopping n snap gambar pun x larat sebab sejuk tahap beku. Tapi apa yang best

kat sini banyak kedai2 kecantikan..kedai pakaian..boleh di katakan kat sini pusat fesyen..
 Wajib beli sebab kat sini sangat murah 5000 won dan sangat manis, gemok2 lagi.. sedap sangat
 Buah delima pun sedap....
 Kacang nie pun murah kami dapat harga 3000 won sahaja, murah kan...
 Dah jumpa T-Shirt yang tulis tulisan Korea ni apa lagi beli la
 antara FM yang Anum beli
 Small gift buat saudara mara dan sahabat2
 yang nie plak memang kegilaan Anum kalau travel oversea wajib beli memang Anum pengumpul Mug nie
 FM nie beli masa kat Namsan Tower
 Lupa nak bagi tau masa kat Namsan Tower mereka ada sediakan perkhidmatan bergambar so Anum grab je. sebab gambar dia sangat cantik walau pun mahal 2 keping gambar 30000 won
Antara brooch yang Anum beli... brooch nie pun kira murah sebab sangat berkualiti harga satu set brooch nie 6000 won..
Till Then..

Next Entry : Busan, Korea




Share:

55 comments:

  1. Wow bestnya...shopping sakan...:D

    ReplyDelete
  2. best bila dapat shopping kat blog orang..

    ReplyDelete
  3. Hello. This is my very first time visiting to your very cool blog dear Anum. I have seen some awesome photos of your Korea Trip. I wish I could visit the country.

    Ikhlas tapi Jauh


    Asep Haryono
    Indonesia

    ReplyDelete
  4. walla anum mmg shopping abislah kat sana yer!

    ReplyDelete
  5. Bestnya. Siapa tak rambang mata klo shopping kan.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum anum, bestnya tengok shopping sini. rambang mata tengok gambar2 ni.. adoyaiii lawa2 la souvenier dia kannn

    ReplyDelete
  7. UNTUK KAMU , TQ http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/gamaknyer-blogger-lelaki-tak-minat-baca.html

    ReplyDelete
  8. Cantik2 semuanya Anum... adui! rambang mata tgk brg2 tu..:)

    ReplyDelete
  9. syawal,KA,Atiey & Qaseh: syok2 gak tapi mahal2

    ReplyDelete
  10. best nyer.. ehe.. kasut pink anum tu beli kat korea juga ke.. cantik..

    ReplyDelete
  11. Izan: x la tue kasut dr martin beli kat sini je

    ReplyDelete
  12. nak satu FM tu..hehe
    cantik la gmbr yg kt Namson Tower tu..

    ReplyDelete
  13. rugi lah kalau tak shopping sakan kan..bestnya!

    ReplyDelete
  14. Mood shopping baca entri ni, souvenir tu yang best :)

    ReplyDelete
  15. fuhhhh..kalau sue, lagi banyak habis kot..kami anak beranak je dah berapa org kan..hehehe..verangan dulu..nak pegi ntah bila la..

    ReplyDelete
  16. comelnyer strawberry tu. demok demok. mesti manis kan. sebab yang di jual di Malaysia kalau imprt dari korea semuanya manis manis.

    ReplyDelete
  17. geram tengok gambar2 anum ni..tp tak leh tahan nengok buah stoberi gemuk tu..

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Mrs.Eady, Baby,Sue,Wantie & Kasih: best time shopping

    ReplyDelete
  20. sangat best!!

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. best nya anum sopping...meleleh tengok ...stoberi coklat

    ReplyDelete
  22. Alaaaaaaaa.. jelesnye.. huhu.. best sgt nampak pica2 tu :)

    ReplyDelete
  23. shoping time ! mmg enjoy ! bestnyer..satu hari CN akan ke sana gak ! tak kira ! hehehe

    ReplyDelete
  24. Doakan Umi Qi dpt pi sana nanti...tggu Qi besar dulu hehhe...sonok yer anummmmmmmmm....mmg syurga shoping lah kt sana kan...berbaloi :D

    ReplyDelete
  25. Nurul,Cikgu,Haryati & Umi: yezaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  26. Alamak..cam best je shopping kat sini..one day kalau pg korea, nk kena sampai tmpat ni..

    ReplyDelete
  27. Kena bw byk duit belanja tu br la puas hati kan

    ReplyDelete
  28. Kena bw byk duit belanja tu br la puas hati kan

    ReplyDelete
  29. Sakan shopping yer anum.. kalau akak pn mesti jadi mcm tue jugak.. suka tengok mug tue..cantik! ;)

    ReplyDelete
  30. Mrs: hehe cuma kena bawak duit banyak
    hahhaha

    ReplyDelete
  31. Comel sangat mug starbucks tu. Kawan2 slalu kalau travel, kumpul souvenier hard rock cafe. Tapi hajar kumpul fridge magnet je.

    ReplyDelete
  32. Siti & Cik: sis suka mug & fridge magnet

    ReplyDelete
  33. Bestnya! Jeles ni.. hehe dah lama kempunan nak pergi korea. Barang2 Korea comel-comel la ^^

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum