Campaigns

Feb 10, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #7

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..Entry kali ni tak nak cerita panjang2 sebab tak banyak cerita sangat kat sini..Lepas je kitorang sampai di Namsan Tower nie, dah beli tiket so kami masuk dalam tower nie.Kitaorang gerak ke sini menaiki bas..Agak jauh perjalanannya dan jalannya agak berbukit..Kalau di sini aku nak korang bayangkan kalau korang pegi Penang..Jalan nak ke Batu Feringgi..macam tu lah keadaan jalannya yang berbukit2 tu..nasib dapat duduk dalam bus..bila bas tu membelok kitorang pun sama membelok..hehehe..bila bas dah berhenti, kami ingatkan dah sampai betul2 depan Namsan Tower..rupanya tidak sama sekali..jauh lagi rupanya..Bas hanya berhenti di perhentian bawah sahaja..kami terpaksa mendaki lebih kurang 10-15 minit untuk sampai ke Namsan Tower..penatnya boleh tahan la..jalan berbukit..Bila dah sampai..penat tu terus hilang..Cantik betul tempatnya..
Kalau korang nak naik atas ni korang perlu lah ke kaunter tiket untuk membeli tiket dengan harga 14 000 won untuk dewasa..Kitorang beli tiket ni pakej sekali masuk Teddy Bear Musuem..Kalau nak naik N Seoul Tower ni korang perlu bayar hanya 8000 won sahaja..Tp sayangnya kami x pergi pun Teddy Bear Musuem sebab keadaan cuaca sangat sejuk sampai nak berjalan pun x larat kaki tangan semua kebas
 View dari teropong...cantik kan..semuanya putih 
Jom tengok view Seoul
Kat sini korang boleh dapatkan kunci cinta korang untuk korang lock kat bawah tu nanti..Kat sini pelbagai souvenir di jual..
Anum tak ketinggalan membeli souvenir untuk bawak balik sebagai kenangan
Banyak sangat memory dan kata-kata manis untuk di lekatkan di sini..
Dah pusing2 semua dan dah ambil gambar ..dah puas pusing2 kat atas ni..Jom kita turun ke bawah..
bila dah sampai kat bawah tu korang keluar dari bawah Tower tu korang terus naik tangga kat luar terus ke atas sini..
Korang tau tak ni apa?bagi sapa2 yang pernah tengok cerita Korea mesti korang familiar dengan benda ni..Gambar yang korang tengok kat bawah ni adalah Kunci Cinta..Korang boleh la tulis apa2 yang korang nak kat Kunci Mangga korang ni..untuk di abadikan di sini..Selalunya pasangan yang bercinta yang selalu ikat cinta diorang dengan lock mangga diorang kat sini sebagai tanda cinta mereka untuk kekal abadi selama2nya..
Tapi bukan setakat pasangan bercinta je yang boleh nak lock cinta kat sini..sapa2 pun boleh..relationship untuk kawan2, keluarga dan sapa2 saja yang korang nak abadikan di sini..
  Walau bagaimanapun Anum rasa bersyukur sangat2 sebab dah sampai sini.
Yes..dapat duduk bergambar kat sini..kat atas kerusi yang dipatahkan di tengah2nya..Nak tau tak story kerusi ni patah kat tengah2..Kononnya ada seorang perempuan dan lelaki duduk di hujung kiri dan kanan kerusi..Teddy Bear ni nak sangat diorang ni bertegur sapa..so teddy bear ni duduk kat tengah2 kerusi ni dan menghempap dengan kuat dan kerusi tu patah kat tengah..bila teddy bear tu bangun maka lelaki dan perempuan tadi menggelongsor la ke tengah..so mereka mula bertegur sapa dan akhirnya bercinta..
Jom balik korang..letih dah ni..
Selamat Tinggal Namsan Seoul Tower..
Ok korang..nanti kita sambung cerita lagi.

Share:

53 comments:

  1. Salam pagi Anum, amazing view kan, memang anum bertuah dapat ke sana, anum buh message cinta? Share la.:)

    ReplyDelete
  2. bestnya part citer pasai kerusi patah tu kan

    ReplyDelete
  3. pemandangan dari tower tu betul2 cantik..untung anum dah jejak kaki kat situ

    ReplyDelete
  4. salam pagi Isnin...perjalanan yang menarik,bertuah dan beruntung dapat pergi ke sana.jauh perjalanan luas pandangan.

    ReplyDelete
  5. syawal, Sue & Khairul: alhamdullilah

    ReplyDelete
  6. selamat pagi..
    wah..mengantok nyer di pagi isnin nie..tapi dok tgk gambar2 yg cantik2 kat korea nie...terbeliak mata..hehe..:P

    ReplyDelete
  7. Nieyl: hahhaa sampai terbeliak nie :)

    ReplyDelete
  8. sweet jak cite kerusi patah tu...hehe

    ReplyDelete
  9. best dapat tengok tempat orang

    ReplyDelete
  10. mmg comel dan sweet je cerita pasal kerusi patah tengah tu. hehehehe. terus terbayang teddy bear tu wat camne. kikiki

    ReplyDelete
  11. seronok dapat melawat tempat orang kan.. ;)

    ReplyDelete
  12. cantiknya view salji kat korea ni.teringin haihh nak jejak kaki kat sini.

    ReplyDelete
  13. kunci cinta...unik dan jadi produk pelancungan...

    ReplyDelete
  14. bestnyaaa.. tengok gambo pun dah terasa nak gi sana..

    ReplyDelete
  15. cantik kan time winter ni,
    kalau akak mesti tak tahan sejok punyer :)

    ReplyDelete
  16. ooo thanks info kerusi patahtu.. ada tengok kat profile kawan akak di fb.. tertanya2 gak awat kerusinyer gitu..
    memang syiokler anum gi sana.. kena repeat lagini.. cari musim tak sejuk ngat...

    ReplyDelete
  17. wow...wow sejuknya..nak jual peyek kat sanalah anum..

    ReplyDelete
  18. bestnya Anim....

    cantik....sejuk pula tengok salji tu....

    ReplyDelete
  19. wow... cantiknya Korea ni.. yg view tgk dr teropong tu cantiknyaa...:)
    tmpt kunci tu pernah tgk kt TV..hehe

    ReplyDelete
  20. pergi musim winter syok le.
    menarik je citer pasai kusi tu. hihi

    ReplyDelete
  21. Nak pi lah sana.nak kunci vinta gak.ahaksss

    ReplyDelete
  22. Best nya Korea..hasrat hati nak ke Korea tahun ni tak kesampaian..huhu..sedih ni.

    ReplyDelete
  23. Bitt, Atiey,Qaseh, Nurfaezah, Hainom, Jamian & Wantie: best sangat2 dah sampai tmpt nie

    ReplyDelete
  24. sweetnya cerita psal kerusi patah tu anum..

    ReplyDelete
  25. Mcam awek korea dah...hehe
    Sweetnye cite pasal kerusi patah tu...

    ReplyDelete
  26. Cantik. Snowing. My favourite season. Teknik kerusi cm tu pun ade kat russia. Tapi dia buat versi katil.

    ReplyDelete
  27. hahaha. unik sangat cerita kerusi patah tengah tu. aww.

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels