Campaigns

Feb 7, 2014

# Holiday # Holiday 2014#2

Travel @ Korea Jan 2014 #6

Assalamualaikum ...
Siryes Anum rasa otak Anum mengalami kelembapan yang maha agung sepanjang Anum berada di sana. Kalau kat mesia konon pandailah amek medic. Kat Korea hampeh, Anum bukan sahaja tak tau baca, malah tak tau bercakap dan mengira! Boleh tak kau bayangkan tahap kebebalan Anum?hahaha, ok hari ini nak sambung entry lagi. Kali ini Anum nak share pengembaraan Anum ke Namsan Tower plak, ini ada sedikit info pasal Namsan, kawan-kawan leh baca ok..

Namsan terletak dipuncak sebuah bukit di daerah Jung-gu di bandar Seoul. Berketinggian 262 meter yang dulunya dikenali sebagai Mount Mongmyeok tetapi kini lebih dikenali sebagai Namsan. Ia menawarkan pelbagai aktiviti riadah seperti mendaki, rekreasi dan menjadi pelantar tinjau bagi menikmati pemandangan indah bandar raya Seoul.
Namsan adalah sebuah bukit yang menjadi pusat riadah seluruh penduduk Seoul. Keindahan pohon-pohon sakura di situ pasti menggamit pandagan anda. Kalau sudah dinamakan bukit, anda akan memanjat bukit sejauh lebih kurang 50 meter selepas anda turun dari bas 
(Jika anda menaiki bas ke Namsan). 
 Ok jom mendaki, boleh di katakan semput gak dengan cuaca sejuk, gigil...
Yang depan Anum tue Guard untuk hari ini, Nama dia Farid, student final year kat seoul, x sabar nak habis katanya
Di sebabkan anum datang time winter so semuanya putih, tp anum x habis2 ucap syukur pada Allah S.W.T kerana bagi peluang Anum sampai ke sini..
 Ini la rupanya Namsan Tower
 Ok dah sampai atas kita beli tiket dulu untuk masuk dalam ek..
 Bersama Mr Farid.. horeyyyyyy
 sebelum masuk kita snap lu gambar...
Namsan akan meriah pada hujung minggu kerana ramai warga Seoul termasuk pelancong asing melawat destinasi pelancongan wajib ini. Oleh itu, jika anda melawat Seoul, jangan sekali-kali lepaskan peluang berkunjung ke sini serta merakam foto yang indah-indah.

Ok nanti sambung lagi mengenai Namsan Tower ok...

43 comments:

  1. Semua pun diliputi salji...cantik dan mesti sejuk gilerr kan.. :D

    ReplyDelete
  2. bestnya..tu yang mampu cakap.....nak G mmg susah kot

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum anum, subhanallah. cantiknya. best anum merasa salji disana..

    ReplyDelete
  4. fuhhhh..tgk pun dah tau sejuk yg amat. sue mmg x tahan sejuk ni..gigil ketar semua ada

    ReplyDelete
  5. akak tengok dah rasa sejuknyer.. syukur jugalah duk di Malaysiani ... tapi cantik yerk walaupn putihjer nampaknyer...

    ReplyDelete
  6. Sue & Cho: tue la indah sangat view dr atas, putih je, sejuk memang tersangat la

    ReplyDelete
  7. Ish...mesti sejuk gler nie kan...

    ReplyDelete
  8. entah bila la dapat main salji. I jelez tau.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah..
    hanum dpt menjejaki negara salji ni
    kita entah la bila kan

    ooo ada sambungan ye naik Namson Tower tu?
    ok2..tggu

    ReplyDelete
  10. dapat bayangkan blur anum time tu..hihi..ape pun sangat best view kat sini.lagi² musim salji kan. team running man ada buat game show ni. :)

    ReplyDelete
  11. Kat sinia da apa lagi selain tower namsan tu?

    ReplyDelete
  12. hohoho..siyoknyee..cantik je pemandangan..semua disaluti salji..best anum dpt pengalaman mcm ni..

    ReplyDelete
  13. bab2 snow nilah yang paling best kan anum !

    ReplyDelete
  14. seronoknya tengok anum jalan jalan tempat sejuk ni...

    ReplyDelete
  15. Wah bestnya.... saya insyaAllah akan ke sana hujung tahun ni, backpackers... bleh bagi sedikit panduan tak...

    ReplyDelete
  16. beshnye anum dah sampai ke korea...

    ReplyDelete
  17. dh tak tau nk komen apa anum..akak tgk gambar dan cuba bayangkan ada di sana...huuhuh... best nyer sejukk je... di musim panas kat sini sekarang nie

    ReplyDelete
  18. Sukanya tengok salji, cantik tak banyak warna :)

    ReplyDelete
  19. bestnya dapat pergi korea.
    teringin jugak nak jejakkan kaki ke sana :)

    ReplyDelete
  20. Pokok,Wantie,Zura,Azhafizah,Msred, Dalila,Isabel,KA, Ayu,Linda,Haryati,Izan,Baby, Nurul & Cikgu: syukur sangat2 bila da sampai sane..sesiapa nak tip leh emel anum k

    ReplyDelete
  21. mesti sejuk gile..kat sini flake je turun dah sejuk sangat...

    ReplyDelete
  22. cntik pemandangannya walaupon nampak putih je kan.. bila le nak smpai sana.

    ReplyDelete
  23. Namsan tower ni yang ada byk mangga kat atas menara tu kan..

    ReplyDelete
  24. kompem sejuk giler...ntah oshin mampu tahan ke tak kesejukkan dia huhu sedangkan kat sabah punya sejuk pun da menggigil satu badan :p

    ReplyDelete
  25. namsam tower ni tempat kunci2 tu kan? heee

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/