Campaigns

Feb 6, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #5

Assalamualaikum
Bertemu kembali..Aktiviti  kali ini adalah ke Insadong Antique Street dan Makan Ikan Bakar. Dari Station Myendong Seoul Metro kami ambil train ke Station Chungmuro ( Line 4 ) dan selepas itu transfer ke Line 3 dan turun di Anguk Station. Di Anguk Station ambil Exit 6 dan jalan terus lebih kurang 200 meter dan pergi ke kiri. Di situlah Insadong Antique Street. Di sini terdapat art galleries, traditional restaurant dan Traditional Tea House. Terdapat juga kedai-kedai yang menjual kraftangan dan barang-barang antik Korea. Apabila membeli belah di sini  perlu berhati-hati kerana  terdapat juga kraftangan dari Negara China yang dijual di sini. Anum x shopping sangat sebab cuaca tersangat sejuk, so just jalan-jalan je.
 Bergambar di tempat love card...
 Nampak x dalam gambar nie salji turun dengan lebat.. 
 tak tahan dengan cuaca sejuk kita minum coffee jap. 
untuk makluman di seoul nie banyak sangat cafe2
Cantik kan lagi cute.. sayang nak minum. 
kalau datang ke seoul musim sejuk cafe2 
macam nie la jadi tumpuan sebab dapat haba panas 
dalam kedai, rasa nak lepak lama2
Selepas penat berjalan-jalan perut pun dah berbunyi, 
adik Solehah bawak kami makan ikan 
bakar yang terkenal di korea.. Jom serbu
 Gambar depan kedai
free jer side dishes nie
 terdiri dr kimchi, pickles and others simple vegetable 
 Nasi kat korea kalau makan cepat kenyang sebab macam nasi pulut
 ini la ikan bakar yang kami order, 
sedap sangat2 sory Anum x ingat nama ikan dia
 Adik solehah kata kena try makan sotong dia, 
memang betul sangat sedap
konsep makan kat korea nie ,all bowls and cawan semua dari besi, 
sudu panjang and chopstik besi
 ini plak macam tomyam la.. Anum x leh makan sebab sangat pedas, 
untuk makluman makanan korea kebanyakan pedas2..
Ok selesai makan , kami balik guesshouse, sempat lagi bergambar bersama adik solehah sebelum balik,,
so Anum close sampai sini.. sambung next entry ya...

Share:

52 comments:

  1. Best3...ikan bakar tu macam style kat Malaysia juga kan...:D

    ReplyDelete
  2. wah seronoknya.. dapat rasa suasana salji... hikhikhik... makanan nya pun nampak cam best je...

    ReplyDelete
  3. wahhh..syoknyer g korea..teringin sgt nak g..tp future husband ajak g jepun sebab dia nak tgk gundam..huhu

    ReplyDelete
  4. seronok dapat jalan2 di negara orang kan..

    ReplyDelete
  5. Deqla & Hainom: anum pergi ramai 10 orang

    ReplyDelete
  6. lagi anum..best ni..macam2 tempat boleh tgk ni..tak dapat G...tgk pon jadi la

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum anum, huawaaa tak tahan nafsu makan tengok makanan korea! bestnya pedas2 ni.. selera sheila tu. hihi. anum bawa salji balik malaysia tak? kihkih ^^

    ReplyDelete
  8. Sheila: bawak2 , sampai airport dah cair
    hehe

    ReplyDelete
  9. bile la nak merasa winter ni... :)

    ReplyDelete
  10. wahh! makanan semuanya menggoda kan Anum?.. ikan bakar tu nampak sedap..:)

    ReplyDelete
  11. wah pengalaman x leh lupa lah ni kan anum !

    ReplyDelete
  12. Atiey, KA & Are: tue la best gila ikan bakar n sotong nie

    ReplyDelete
  13. Bestnye gi jenjalan kat korea.. take care and happy holiday :)

    ReplyDelete
  14. wah nampak salji tuu..napa tak bawa balik malaysia.. hihih..
    sedap gak nampak menu tuu.. ehe.. best tgk anum kat sana...

    ReplyDelete
  15. Izan: dah bawak balik cair sudah
    hahahaha

    ReplyDelete
  16. hmm..lagi2 gambar..syok plak tgk gambar :) hihihi

    ReplyDelete
  17. bestnya..terbaiklah anum! next next entry pls. hehehe

    ReplyDelete
  18. Nieyl & Sue: hehe nanti anum masukkan ya

    ReplyDelete
  19. bestnya Anum... teringin jugak nak melawat ke negara orang :)

    ReplyDelete
  20. teringin nak pergi kat tempat love cards tu..sweetnye lah kalau dapat jejak..btw,makanan pun sedap²

    ReplyDelete
  21. so tak masukler laginikan... ehm kediani pun selalu gak orang ceritakan... ehm nampak seleratu...

    ReplyDelete
  22. lepas jejalan sopping minum hot cofee mmg best..

    anum...nak sebenier korea...hik hik... bawak balik cnblue ke...

    ReplyDelete
  23. bestnya baca entry anum pasal korea :)

    ReplyDelete
  24. Redza, Msred,Nay & Tihara: hehehe best jalan2 negara org

    ReplyDelete
  25. kalau sejuk pekena kopi. pas tu mkn yang bakar bakar then sup panas panas. memang best....

    sotong tu mcm sotong kangkung la nampak. cuma tak de kangkung je lepak kat tepi.

    ReplyDelete
  26. mkanan2 kt sn pedas sbb dorang sn cuaca sejuk agaknya kan..

    then byk cafe lg plak...mmg sesuai la utk memanaskan bdn..

    fuyoo..salji trn ngan lebatnya..rasa cm mn ye salji tu hanum? mcm hujan ke?>

    ReplyDelete
  27. Wantie, Zura & Mazliza: mybe la salji turun macam hujan cuma beza hujan basah salji x basah sangat sebab dia x cair lagi

    ReplyDelete
  28. Bestnya boleh merayau2 kat sana dan merasa salji.. Nak jugak! Hihi. Yeap, makanan korea mmg pedas2..

    ReplyDelete
  29. bestnye korea,,1st n last pg thn 2008 kot..huhu da lame..teringinnye nak pg lagii..
    sotong tu memang sedap,,waa kecur ailio..huhuhu

    ReplyDelete
  30. Vee, Imm & Mrs: best sangat sotong nie

    ReplyDelete
  31. bestnyer..... syok weiii guling2 atas ayaq batu. hehehe

    ReplyDelete
  32. Oloo..comelnya kad2 tu..ikan bakar sana simple tapi mesti sedap kan..

    ReplyDelete
  33. perghhh. oshem sangat makanan die. terliur kite!

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels