Campaigns

Feb 5, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #4

Assalamualaikum..
Ok hari ini Anum nak sambung lagi entry Korea..Tiada lawatan ke Korea yang lengkap tanpa pergi ke Pulau Nami. Itulah yang dapat Anum taip di keyboard untuk post kali ini. Pulau Nami menjadi destinasi idaman ramai setelah ianya menjadi lokasi penggambaran drama sensasi Korea, Winter Sonata. Untuk makluman dari Seoul ke jetinya lebih kurang satu jam setengah.
 Gambar di atas feri menuju ke Pulau Nami
 Apa lagi yang Anum boleh katakan... sejukkkkkkkkkkk
 Sempat lagi snap gambar.. haha
 Turun- turun je dari feri terus snap gambar kat batu di pintu masuk
Pulau Nami mempunyai wajah yang berbeza pada setiap musim. Bertukar menjadi putih dan syahdu  pada musim sejuk (Dis-Feb). Sesuai bagi rakyat negara yang tiada salji seperti Malaysia untuk menjadi jakun dan bermain baling2 bola salji. Suhu amat sejuk dan pastikan anda pakai pakaian yang sesuai bila melawat nami pada musim sejuk.
Pelbagai aktiviti yang boleh dijalankan di sini termasuk, berbasikal pada musim bunga, bersukan air pada musim panas, merakam foto-foto kenangan pada musim luruh dan bermain salji pada musim sejuk. Di sini terdapat beberapa restoran jika anda ingin menjamu selera.
 Kalau dah sampai Pulau Nami wajib kena try Nasi Goncang
 Nasi goncang nie kita kena goncang sebelum makan , jangan lupa gunakan sarung tangan sebab bekas nasi nie sangat panas
 Ada gaya orang korea x.. hahhaa
 Dalam sejuk2 sempat lagi bermain salji, ye la dah sampai kan x kan nak lepaskan peluang
 seronok sangat-sangat hanya itu yang mampu Anum type...
 Masa kami sampai di Pulau Nami nie sajli tengah turun dengan lebat..
 ada gaya x.. hahaha
 wajib kena bergambar dekat sini  
 Kalau x kerana cuaca yang sejuk beku banyak lagi bleh jalan-jalan sebab Pulau Nami sangat besar
 Ini pun salah satu tempat wajib bergambar..
 Smile......
Ok dah habis entry Pulau Nami... nanti kita sambung entry tempat lain plak ya... sebenarnya ada beribu gambar pening nak pilih.. nak upload..hahhaha


Share:

52 comments:

  1. Bestnya anum.. tempat dia cantik sangat..adoi bila la dapat sampai sana.. =D

    ReplyDelete
  2. wah best nye anum jenjalan di korea...

    ReplyDelete
  3. huwaaaaa..bestnya!!! rasa nak nangis tgk gambar2 ni tau. hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya anum
    kalau akak mesti tak tahan sejuk punyer :)

    ReplyDelete
  5. pulau nami... alamak dah mcam org korea lak pulak anum hehehe

    ReplyDelete
  6. Sue, Wina & Tihara: syukur sangat dpt melawat negara org

    ReplyDelete
  7. anum, nak bz body ckit.. sape jejaka tu? hehehe

    ReplyDelete
  8. mmg teringat citer winter sonata tgk gambar anum kat pulau nami nih

    ReplyDelete
  9. Redza & Izan: hehe kan suka ceta winter sonata

    ReplyDelete
  10. gambar kat pokok tu nieyl suke..sbb member2 nieyl klu d korea..rata2 ada gambar yg same..hehehe~ :)

    ReplyDelete
  11. Selalu nampak Pulau Nami ni kat TV Anum.. mmg cantik kan?bila lah dpt ke sana...:)

    ReplyDelete
  12. Nieyl & Atiey: insya Allah ada rezeki kan

    ReplyDelete
  13. Msred & Are: best kan cantik sangat pulau nami nie

    ReplyDelete
  14. Baby: kasut nie sangat bagus x licin dan x sakit kaki

    ReplyDelete
  15. cntik sgt..

    t upload byk2 jgn ssampai takleh upload sbb habis kuata lak tau anum..

    hihih.

    ReplyDelete
  16. jeles giler tengok anum. rasa nak buat bola bola baling anum ngan salji tu. hahahaha... jahat kan.

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum anum. walawehh best gila. tempat Winter Sonata. anum, sheila dah terliur tengok Nasi Goncang tu.. adoyaiii hari2 tengok Running Man, teringin pula nak rasa masakan Korea (",)

    ReplyDelete
  18. Wantie, Sheila & Fiza: best masakan korea

    ReplyDelete
  19. WAhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh syoknya!!!

    ReplyDelete
  20. Alahai.. Seronoknya! Wishlist saya yg masih belum tercapai lagi - Nak pegi Korea! Bila baca post ni, bertambah lagi rasa tak sabar nak pegi sana. Bestnyaaaaaa!!! Arrgghhh!!




    Dah pernah holiday ke BALI tak?? Jom share experience!! http://aurafiza.blogspot.com/2014/02/great-moment-b-l-i-part-1.html

    ReplyDelete
  21. Aura: jom2, best sangat2 insya Allah ada rezeki awak

    ReplyDelete
  22. wahhh wahh wahhh...sangat2 best... :D

    ReplyDelete
  23. perghh.. bestnyaaa.. kalau lea dapat pi sana..

    ReplyDelete
  24. mmg tk lpskan peluang la kan bergolek atas salji tu..

    mmg tgk muka hanum merah ha..sejuk..hehe...muka hanum pn mcm org korea..hehe

    wahhh ada gaya ceta hero n heroin winter sonata..hehe...

    ReplyDelete
  25. anummmm...
    bestnyeeee... tgk pic pun dh rasa sejuk.. hihih... nice pic nak2 yg cam winter sonata tuh.. main2 salji.. uishhh, heaven!!

    ReplyDelete
  26. Alia,Tenku, Deqla,Zura & Aizu: best sangat2

    ReplyDelete
  27. bestnya kat pulau nami ni..pergi korea memang wajib singgahlah.

    ReplyDelete
  28. Okay..gaya baring & posing kat atas salji tu kn buat sy teringat dlu2 (long time ago lah)..sebb sy pon penah buat camtu mase kt NZ..hahah

    ReplyDelete
  29. best nya pulau nami ni. dah la cantik.

    ReplyDelete
  30. Anummm....sonok yer tgk anum di Pulau Nami...bila lah Umi Qi nak pi sana ek...tingiiin sgt nak pi...anum dh cerita ke detail kos perjalanan pergi dan balik...nak tau

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum