Campaigns

Feb 4, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #3

Assalamualaikum

Hi kawan2 yang cantik lagi kacak. Hari ini kita akan sambung kembali entry ke Korea yang korang semua nantikan yay! See how thrilled I am when we talk about Korea weeeeee. Ok selepas balik dari melawat Istana Anum meneruskan destinisi ke Pulau Nami tempat idaman semua orang kalau ke Korea. Untuk makluman guard yang Anum amik nie student malaysia yang study kat Korea so pakej mereka semua mengunakan public transport, kalau yang bujang2 dan kuat berjalan boleh amik pakej students nie, tapi bagi yang berfamily kurang sesuai sebab ye la nanti susah kan nak kena tukar2 subway and bus, untuk makluman jika anda ingin mengunakan public transport di korea ini sangat banyak tangga boleh tahan penat turun naik tangga.
Semasa tunggu subway untuk ke Nami
Cuaca masa ni sangat sejuk rasa nak beku
Dari jauh dah nampak bendera Malaysia di samping bendera Jepun, Thailand, Singapura dan lain-lain dikibarkan di feri dan pelabuhan. Mungkin sebagai penghargaan ramai pelancong dari negara tersebut yang datang ke sini. 5 minit sahaja dah sampai. Feri setiap 20 minit.
Bergambar di hadapan pintu masuk.. nie tempat beli tiket untuk menaiki feri.
 Akhirnya sampai... alhamdullilah
Pulau Nami terletak di daerah Chuncheon dan merupakan lokasi paling digemari oleh pelancong untuk dikunjungi termasuk saya sendiri. Tidak lengkap perjalanan anda di bumi Korea sekiranya tidak mengunjungi lokasi penggambaran Winter Sonata ini.

Pulau Nami atau nama tempatannya 남이섬 (Namiseom) merupakan sebuah pulau kecil yang berbentuk bulan separa terletak di sebatang sungai. Jarak antara pekan Gapyeong dengan Pulau Nami adalah sejauh 3.8km dan pulau ini berkeluasan 4 km persegi.
Pada musim winter di Pulau Nami nie akan ada banyak ungun api, sebab cuaca sangat la sejuk gigil sampai tulang, tangan kaki semua kebas
 Comel kan
 Suka sangat tengok 2 bear nie..hehehe
 Nampak x muka anum nie sangat ceria (padahal sejuk gila -11)
Ceria kan kami.. hehehe, ok ada banyak lagi gambar kat Pulau Nami nanti ptg atau esok Anum sambung lagi ya.. nak buat kerja jap.... sabar ya kawan2


Share:

57 comments:

  1. dah macam org korea pulak nina nengok anum dlm pic ni. hehehe comel

    ReplyDelete
  2. alahai seronoknya..bila la sue dapat G sana kan

    ReplyDelete
  3. asalamuaaikum
    wah..syoknya..
    x sabar nak pergi jugak ni...

    ReplyDelete
  4. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  5. alamak bestnya....feeling winter sonata sekejap...hehe

    ReplyDelete
  6. syawal & Cheqna: kumpul2 dan plan insya Allah dpt pg

    ReplyDelete
  7. tumpang gembira tgk Anum bergembira kat sana...(dlm hati jeles,bila la mampu kesana hehe)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum anum...wah seronoknya berada di Korea...teringin nak pi la...:)

    ReplyDelete
  9. bestnye!!
    ni br tgk gmbr je..blm pegi lg..

    ReplyDelete
  10. bestnyer yerk .. tapi memang nampak sangat sejukler... muka anum dah menampakkan.. pulau cinta idaman kalbu kalau ke sana...

    ReplyDelete
  11. bestnya main salji..fiza suka kasut anum.pink!

    ReplyDelete
  12. nasib lah beruang tu...tak hidup....kalau tak....mesti dia geram tengok Anum....

    ReplyDelete
  13. Cho, Azhafizah & Yan: hehe best sangat2

    ReplyDelete
  14. Kalau ke sana.mesti ke tempat mangga tu kn...

    ReplyDelete
  15. Kalau ke sana.mesti ke tempat mangga tu kn...

    ReplyDelete
  16. sgt2 best.. tompang sronok bleh....
    jelesnya tgk anum main salji...
    tambah n3 yg lepas buat bola salji best3x...

    ReplyDelete
  17. jelesnya kita..hehehe. seronok tgk anum happy dan ceria je bersama si dia. terbaiklah header anum. romantik gitu!

    ReplyDelete
  18. Comelnya semua pic, oh best jugak ada pakej guide student, kalau betul2 nak pi bole tanya anum :)

    ReplyDelete
  19. Best nyer..nieyl pun mmg de simpan citer2 nak g holiday kat korea nie..tapi x taw la bler nak pegi nyer...

    ReplyDelete
  20. waa best yee :D
    byk tmpt awk travel kn .. cool

    ReplyDelete
  21. tgk muka hanum mmg sejuk sgt lah
    terasa smpi sini la hanum
    bahkan kt sini rasa sejuk ekon je ni..haha...

    ReplyDelete
  22. Zacky & Zura: hehe memang suka travel

    ReplyDelete
  23. best! bila agaknya saya nak sampai sana

    ReplyDelete
  24. wow!!! best giler tengok pic anum ke korea ni..nasib baik tak bawa balik orang korea yer..hihi..

    ReplyDelete
  25. Wah bestnya.. mmg nampak anum enjoy sangat kat sana yer.. =D

    ReplyDelete
  26. Redza, Salina, Ohpanduan,Razi & Mrs: best sangat2

    ReplyDelete
  27. sekali tengok Anum dah nampak mcm korean girl.

    ReplyDelete
  28. rupa dah macam gadis korea tu.. hee

    ReplyDelete
  29. bestnyer ke korea...
    mesti masuk list ni hihihi.. tp not this year lah kut

    ReplyDelete
  30. Anummmm....cantik yer kt korea...nak ikut jejak langkah anum lah nanti...

    ReplyDelete
  31. Winter sonata sangat kan..unggun api pun bentuk love..eheheh

    ReplyDelete
  32. nampak sangat sejuk gila sebab muka anum macam takde darah. huhu. canoo la kite nk g sane. huhu

    ReplyDelete
  33. Cik: hehe tue memang sejuk tahap beku

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum