Campaigns

Feb 17, 2014

# Holiday # Holiday 2014#2

Travel @ Korea Jan 2014 #12

Assalamualaikum semua
Hari-hari terakhir di South Korea. Hari ini dah nak balik KL dengan flight AA jam 5.00pm. Dari Seoul kami kembali ke Busan dengan KTX. Macam Anum cerita dalam entry lepas. Seperti dalam entry lepas kita sambung je la , ini sahaja hasil yang sempat anum sambar..
Bag macam nie memang sangat popular dekat sini.. harga bag nie 10k Won dan yang warna hijau tue 18k Won, kalau nak tau duit malaysia korang convert la ek.. bleh tahan mahal tapi sebagai buah tangan kan..
Yang nie plak ceritanya Anum ada buat aduan sebab bilik Anum satu lampu x menyala, so staff kat sini minta maaf sebab juruteknik dia sekarang tengah bercuti sebagai tanda minta maaf dia kasi Anum air oren nie
Anum try la lansung x sedap, nak kata masam, x sangat, nak kata manis, lansung x ada.. macam mana tue ek..faham2 sendiri la..hehe
Ini dah selesai mengemas semua barang, sambil tunggu taxi utk bawa kami ke airport so bergambar depan Hotel
 Penat Anum ajak awek korea nie bergambar tp dia memang pemalu .. last2 snap curi2 je..hahaha
 Last Day pakai baju i love korea, beli masa di seoul
 Sampai sudah kami ke airport Busan, kami amik teksi dr hotel , charge dia 20k Won 
Cuaca masa nie sangat sejuk tp x sesejuk di seoul.. horeyyy jom balik malaysia
oh ya nampak x kat belakang tue Busan Tower macam seoul tower la tapi x sempat nak pergi..
Ramai kawan-kawan bertanya, ini la group travel Anum kali ini, apa yang hebat pasal group kali ini sebab mereka bawak anak-anak kecil..macam2 dugaan sebab datang time salji kan.. utk makluman gak ini pertama kali anum travel ngan group nie, before nie Anum travel semua group bujang2.. 
Alhamdulillah kami selamat tiba di tanah air tercinta kira2 pukul 11.00pm..setelah mengambil semua beg di tempat bagasi Anum terus menuju ke stesen bas untuk pulang ke rumah.
Akhirnya kami sampai di rumah kira pukul 2.30pg..alhamdulillah…ini lah kisah percutian kami di korea selama seminggu..berhari2 Anum menulis untuk merakamkan kenangan kami di sana..sangat indah untuk dikenang kerana ketika di sana cuaca sangat sejuk sebab musim salji..banyak kenangan manis juga pahit merantau di negara orang…pertama kali seumur hidup melihat salji turun dan merasakan sejuk yang mencengkam tulang..syukur alhamdulillah diberi peluang bercuti di korea…terima kasih pada semua sahabat sesungguhnya percutian ini merapatkan lagi ikatan kita terutama di saat suka duka kita di negara korea ini…terimakasih pada yang sudi membaca kisah kami ini..apa yg baik ambillah sebagai tauladan yang tidak baik dijadikan sempadan…sekian jumpa lagi di blog bercuti di negara yg lain pula…Bye2


42 comments:

  1. Thanks anum bawa saya ke sana dari sini, memang best dan banyak information yg diperolehi. I love korea too ♡

    ReplyDelete
  2. wah!pasnie klu ke korea blog anum nie boleh di jadi kan rujukan nie..hhehehe:)

    ReplyDelete
  3. terima kasih kerana berkongsi cerita.. akakpun kongsi cerita korea ngan husband mengalahkan kawan akaktu depan mata padahal kawan maya jer..

    ReplyDelete
  4. blog hanum ni bleh jd blog rujukan kalau nk gi cuti2 nnti
    inshaAllah bila tu tk taw la kan
    neway..dpt rasakan cm mn di sn stlh bc blog hanum

    ReplyDelete
  5. Bestnya pi korea. X pernah sampai lagi ni.

    ReplyDelete
  6. Bestnya pi korea. X pernah sampai lagi ni.

    ReplyDelete
  7. Zura ,Sally & Ibu: terima kasih semua sudi baca blog anum

    ReplyDelete
  8. wah mmg pengalaman x boleh dilupakan yer anum

    ReplyDelete
  9. Singgah di pagi Isnin.. eh hampir tengahari ni.. hihi..
    bestnya jalan-jalan.. melihat negara orang :)

    ReplyDelete
  10. wah..best2.. akhirnya balik smula.. pasti takleh lupa kngn ni kan anum..

    ReplyDelete
  11. mmg bestlah...
    klau ada rezqi g sana
    bleh tanya anum kan :)

    ReplyDelete
  12. bestnya.....rasa nak pergi pula lepas nie he heee.....

    ReplyDelete
  13. lawa beg...

    ha.. tu la kan. bawa anak kecil time salji..memang dugaan.

    ReplyDelete
  14. cantik beg tu
    yg minuman tin mermaid tu ingatkan ade tulisan korea..hmm klo mcm tu senang kita nak tahu perisa air tin kan

    ReplyDelete
  15. wah memang kenangan yang tak dapat dilupakan.. terigin jugak nak pegi time salji. =D

    ReplyDelete
  16. Bestkan korea...lupa nak pesan belikan beauty cosmetic atau mask akekkeke

    ReplyDelete
  17. seronok la anum dapat merasa salji... :D

    ReplyDelete
  18. Selamat pagi. Wah, seronoknya pergi Korea. Dulu pernah pergi sekali. tahun 2011. Itupun trip sekolah. :)

    ReplyDelete
  19. waahh seminggu bercuti memang seronok.

    ReplyDelete
  20. teringin nak pergi korea, seriniknya

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Don't Judge A Book By Its Cover

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/