Campaigns

Feb 14, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #11

Assalamualaikum semua.. 

Harap-harap korang x bosan membaca entry anum nie.. (x banyak dah lagi 2 entry je lagi tinggal). Sampai di Hotel Aroma kami check in and berehat sebentar, sebelah malam Anum keluar untuk jalan-jalan sekitar hotel. Anum pergi ke Gwangbok-dong Cultural & Fashion Street. Sedikit info mengenai tempat ini 

Terletak di Gwangbok -dong , Busan , jalan ini terletak di tengah-tengah tempat fesyen, seni , budaya di Busan. Lebih kurang macam dekat Myeong -dong di Seoul la, ia bermula dari pintu masuk eskalator ( naik ke Yongdusan Park) dengan Pasar Gukje .
Lebih 100 kedai-kedai menawarkan pelbagai barangan dari pakaian, perhiasan , kamera , elektronik , hasil tangan rakyat busan, dan barang-barang mewah. Kedai baru sering mengadakan acara pembukaan, dan beberapa kedai-kedai menawarkan diskaun barangan pada 20-30 % daripada harga .
Kebanyakan kedai-kedai di buka pada pukul10:00-9:00 Sejak diubahsuai pada tahun 2007 , jalan yang telah menjadi tuan rumah pelbagai acara kebudayaan seperti Gwangbok -dong Festival Kebudayaan Street dan Festival Kebudayaan Pokok Krismas. Dengan tiada kereta di jalan pada hujung minggu, Gwangbok -dong Cultural & Fesyen jalan yang menyeronokkan, tempat yang menarik untuk pelancong untuk melawat di Busan.
 Cantik sangat bag2 kat sini, apa lagi Anum ada sambar satu.. nanti anum masukan dalam next entry ya
Di Busan x sejuk macam kat Seoul..Kami jalan-jalan sekitar kawasan nie , untuk makluman kawasan nie berhampiran dengan Jagalchi Market, Dried Seafood Market, International Market, Yongdusan Park, BIFF Square. Kalau ada banyak masa mau Anum redah semua tempat..
 Jalan-jalan perut dah berbunyi apa lagi kami mencari kedai makan la, Nasib baik ada satu kedai thai.. 
comel kan cara dia present nasi , cute sangat sayang nak makan
 Anum order Nasi Goreng seafood, harga dia 6000 won (cuba la korang x 3.. boleh pengsan kan)
 Kalau makan di Korea ni memang dia akan kasi side order nie free, yang warna merah tue jeruk timun , terkenal di Korea, sedap rasa dia macam korang makan jeruk betik..
 Nie plak Tomyam... Ingat sama macam kat malaysia rupanya 4 kali ganda pedas.. arghhhhhhhhhhhh
 semua dah dapat makanan, so apa lagi jom makan....
Gambar x sabar nak makan nie.. sebagai rumusan air mangga dia sangat power... Ok stop kat sini nanti kita sambung lagi ok


Share:

51 comments:

  1. bestnyer pergi korea...


    #la anum ni ker yang nk shooting hari tu.. kalau tak boleh jmpa blogger anum.. :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum anum. bestnya jejalan sambil shopping. aloo comel nasi teddy bear tu...

    ReplyDelete
  3. sue tak bosan nak baca ni..suke//sebab sue mmg teringin nak G sana..tp tau tak berkesempatan

    ReplyDelete
  4. 4x pedas??
    perghh..
    *pitam*
    hakhakhak..

    ReplyDelete
  5. aduh! beg2 itu Anum..jeles akak..cantik2 semuanya.. bila lah dpt ke Korea ni..hehe

    ReplyDelete
  6. Syawal, Nieyl, Dalila & Atiey: alhamdullilah suka bila dapat share ngan kawan

    ReplyDelete
  7. sure byk hanum shopping ye kt sini

    menu kt kedai thai tu
    mcm best je...
    nasi tu dia present cute je kan
    then jeruk betik tu..rasa cm mn ye..kaler pink lg tu..

    ReplyDelete
  8. Makin berseri-seri muka org di travel ni :) salam Jumaat Anum^^

    ReplyDelete
  9. bestnyer jalan2..
    anum pun dah macam amoi korea dah tuh.. cun hihi

    ReplyDelete
  10. antara entry yang boleh jadikan panduan kalau nak ke Korea.. ;)

    ReplyDelete
  11. MAU BUASIR ANUM,KALAU 4X PEDASSSSS

    ReplyDelete
  12. next entry plssss..best sgt2..saya tumpang gembira :)

    ReplyDelete
  13. bestnyee. comel makanan syg nak makan. hehe

    ReplyDelete
  14. comel pulak cara dier bagi nasi tu hehehe

    ReplyDelete
  15. kalau kat Negara org bila dapat makan apa yg ada kat Malaysia satu nikmat yg tak terhingga...hihihi

    ReplyDelete
  16. alalala.. nasi tu comel sangat.. nak makan pun sayang..

    ReplyDelete
  17. jadinya harga sepinggan nasi goreng tu RM18 lah yea anum, fuhh kena kumpul duit lebat2 kalau akak nak ke sana..mih3 :)

    ReplyDelete
  18. Aizamia3, Knor,Sue,Lollipop,KA,Haryati,Tenku & Cik Viva: best pedas x ingat

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum anum...wah bestnya...:)

    ReplyDelete
  20. Cantiklah handbag dekat situ. Nak satu. Huhu.

    ReplyDelete
  21. aduh anum.. h/bag tu wat akak terguda la..

    ReplyDelete
  22. mesti mahal yerk kos semua makanantu.. seronokler anum dah sampai sanani...

    ReplyDelete
  23. Menyelerakan kedai thai tu anum..i xborinf baca nanri bleh buat reference kalo nk p sana ;)

    ReplyDelete
  24. Anum,org korea bkn x mkn pedas ke?nape tomyam pedas?huhu

    ReplyDelete
  25. mknn nmpk simple tp lehlah buat alas perut..hihi

    ReplyDelete
  26. Been to this place..memang bestkan anum...tapi part thai restaurant tu tak jumpa...nampak sedap!!!

    ReplyDelete
  27. anum....wah-wah syoknye...

    beg merah tu cantik...

    hehe :)

    http://vitaminboutique.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. sedap² gak makanan kat korea ni..at least ada makanan ala² tekak orang malaysia :)

    ReplyDelete
  29. Atiqah,Nuyui,Rdz,Nurulhuda,Azhafizah& Msred: best sangat2

    ReplyDelete
  30. Menarik betul.presentation dorang kan.

    ReplyDelete
  31. Seronoknya! Belum pernah pergi korea lagi. Belum ada kesempatan. Satu hari nnti nak pergi juga :D

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum