Campaigns

Feb 13, 2014

Travel @ Korea Jan 2014 #10

Assalamualaikum...

Hari ini Anum akan ke Busan pulak. Dari Seoul ke Busan kami naik KTX, kami sengaja memilih KTX berbanding Bus, sebab nak jimatkan masa.Perjalanan dari Seoul ke Busan amik masa dalam 2 jam setengah sahaja, kalau naik Bus amik masa 4 jam ..

Sampai di Busan, kami terus cari hotel. Hotel kami dah tempah siap2. Banyak hotel budget kat area Busan ni. Kene explore sikit la. Kami pergi survey dua tiga hotel je masa nak beli tue, Anum cari yang dekat dengan town sebab senang nak jalan-jalan. 
Bye-bye Seoul (Bergambar depan Guess House kami di Seoul) 
 Di dalam KTX , Anum teruja sangat dengan susu n air mocha nie, sedap tau
 Nie la KTX yang akan Anum naik untuk ke Busan
 Setelah mengambil masa 2 jam setengah, Anum tiba di Busan
 Bergambar di depan stesen KTX Busan
lupa nak bagi tau sampai sahaja di Busan cuaca ok skit dah kurang sejuk
untuk makluman salji x turun di Busan
 Salah seorang rakan yang join trip kali ini...
seronok sebab dapat lihat matahari, tp walaupun ada sun cuaca tetap sejuk
Siap Anum sediakan peta nie..mana la tau kan korang nak pergi nanti
Ini la rupanya Hotel kami di Busan, Nama hotel nie Aroma Hotel.lupa plak nak bagi tau dari KTX Busan kami hanya mengambil teksi untuk ke Hotel, x jauh pun dalam 5-7 min dah sampai Hotel, Tambang plak 6200 Won.
Bilik sangat selesa dan Luas, di Hotel ini wifi hanya dekat loby sahaja, dalam bilik dia kasi pc sekali internet.. apa lagi masa nie la Anum gunakan untuk
tengok drama Ariana Rose yang terlepas beberapa episode kan..hehe
sedikit info mengenai hotel ini, ianya terletak di kawasan yang indah di Jung-gu / Stesen KTX Busan, Aroma Hotel menikmati posisi megah sambil berjalan-jalan, membeli-belah, restoran-restoran di Busan. Dari sini, tetamu boleh menikmati akses mudah kepada semua bandar yang meriah. Persekitaran yang terjaga dan kedudukan berhampiran dengan Stesen Nampo, Jalan Budaya & Fashion Gwangbok-dong, Taman Yongdusan memberi hotel ini daya tarikan istimewa.

Di Aroma Hotel, segala usaha dilakukan untuk membuatkan tetamu berasa selesa. Oleh yang demikian, hotel ini menyediakan perkhidmatan dan kemudahan yang terbaik. Untuk menamakan beberapa kemudahan di hotel ini, terdapat lif, tempat letak kereta.

Jejak ke salah satu dari 39 bilik untuk melarikan diri dari tekanan harian anda dengan pelbagai kemudahan seperti pengering rambut, televisyen LCD/skrin plasma, air botol hadiah ikhlas, pendingin hawa, jubah mandi. Di samping itu, pihak hotel menawarkan aktiviti rekreasi untuk memastikan anda mempunyai perkara untuk dilakukan sepanjang penginapan anda. Temui gabungan yang menarik antara perkhidmatan profesional dan pelbagai kemudahan yang ada di Aroma Hotel.
 apa yang best siap ada heater air lagi dalam bilik senang la 
anum nak masak megi..hehe
 Bilik air punya la luas siap ada jakuzi lagi..( x sabar nak berendam) 
Shower Gel & Shampoo siap kasi sebotol besar.. hehehe
Ok Anum stop kat sini , nanti kita sambung lagi
Next Shopping @ Busan




Share:

51 comments:

  1. Busan ni famous jugak kan Anum.. sllu tgk kat TV..mmg kena pegi Busan klu ke Korea..:)

    ReplyDelete
  2. seronok la kat busan ni kan....next entry anum, nak tau lagi ni..best la

    ReplyDelete
  3. tq anum berkongsi gambar dan pengalaman..dapatlah akak tgk.. best nyer...

    ReplyDelete
  4. tq anum berkongsi gambar dan pengalaman..dapatlah akak tgk.. best nyer...

    ReplyDelete
  5. tak sabaq tunggu next n3 . ;)

    ReplyDelete
  6. x sabar nak tunggu next entry. hehehe

    ReplyDelete
  7. mahai gak tiketnya ek...


    bak gambar awek korea..=)

    ReplyDelete
  8. oo..Busan ni tk de salji ye
    tp tetap sejuk ye hanum

    hotel dia best lah..
    siap ada jakuzi lg..
    lgkp..selesa la gitu..

    ReplyDelete
  9. amboi mmg jelajah korea betullah anum yer !

    ReplyDelete
  10. hehehe~ariana rose x tinggal :P

    ReplyDelete
  11. mak ai.. hotel harga murah.. siap ada jakuzi agi tu.. terbaik la Anum.

    ReplyDelete
  12. wah.. besarnye shampoo n shower gel tu.. bleh bwk blik x?.. hihi

    ReplyDelete
  13. Nuyui: hahaha tau x pe dapat la layan ceta malaysia

    ReplyDelete
  14. adoi nak pi cari ticket nak holiday jugakk, nampak selesa hotel room tu, makin comel anum ye.

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum anum...mmg best betul la...:)

    ReplyDelete
  16. Timekaci share pica.. enjoy yr vacation :)

    ReplyDelete
  17. wahh best jugak hotel kat sini..puas hati la stay

    ReplyDelete
  18. akak dengan kak izan selalu verangan lebey nak pi korea..hihi
    muka anum pun dah macam orang korea..sweet :)

    ReplyDelete
  19. NAMPAK BAYANG2 ambik gambar tu,,heheh

    ReplyDelete
  20. Fyza,Nurul,Azhafizah,Tihara,Diana & Eira: best kan alhamdullilah sampai gak sini

    ReplyDelete
  21. japp.. nak komen pasal jakuzi jea.. i likeee.. hi3

    ReplyDelete
  22. Bestnya Num.....siap boleh tgk Arianna Rose lagi hehe

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum