Sep 12, 2013

SPONTANEOUS THURSDAY #60

Penggunaan sosial media seperti Facebook, Twitter & Instagram jika digunakan sebagai medium mendekatkan diri dengan peminat bukanlah satu perkara asing buat selebriti tempatan.
Namun banyak kontroversi yang berlaku di kalangan artis berpunca daripada cara penyampaian yang penuh emosi & tidak cermat.
Peminat pula terbahagi kepada 2 : Tegar & Haters. Tiada salahnya untuk artis berkongsi hal peribadi. Tetapi, artis perlu tahu apa yang patut dikongsi dan tak patut dikongsi dengan peminat.
Share:

54 comments:

  1. Setuju dengan itu... perkongsian ada hadnya.

    ReplyDelete
  2. Tidak semua benda sesuai dikongsikan... :)

    ReplyDelete
  3. not only for celebs. org biasa like us pun also kena ada limit when sharing something kat social media.

    ReplyDelete
  4. betul tu sbb ada fanatic n hater
    yg hater ni pantang sket.
    ade je nk putar belit ..huhu

    ReplyDelete
  5. Ayu: betul2
    Kakcik: sangat2 setuju

    ReplyDelete
  6. Nur: setuju
    MG: betul2 bleh jadi gaduh kan

    ReplyDelete
  7. Setuju ! ada yg patut disimpan utk diri sendiri jak. :-)

    ReplyDelete
  8. x leh arr kongsi semuakan.. harus la rahsiakan jugak hehe

    ReplyDelete
  9. fikir-fikirkan sebelum kongsi sesuatu

    ReplyDelete
  10. Betul tu. Klo nak berkongsi pon ada batasnya.

    ReplyDelete
  11. Kisah: sangat2 betul kan
    Carlos: sabar je la
    Mia: yezaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. Nureen: terutama bila dah terkena
    Redza: betul2
    Fiza: setuju

    ReplyDelete
  13. bila kena hentam dgn peminat,mula minta maaf..konon menyesal..pastu buat semula...
    ada jugak yg kata,akaun kena godam..mcm2 la alasan..

    ReplyDelete
  14. berpada2 dan bersederhana dalam apa juga pun kan !

    ReplyDelete
  15. kita yang tak femesni pun kena hati2 nikan pulak dah terkenalkan.. semua orang nak tau.. so hati2lah.. ingatan untuk diri sendiri gak..

    ReplyDelete
  16. Kamsiah: no komen for me.. hehe
    KA: betul2
    Cho: ye la manusia nie banyak ragam

    ReplyDelete
  17. dah jadi kebiasaan kalau kontroversi berlaku.. pandai-pandailah artis tu nak handdle kan.. tapi ada jugakyg jenis peminat yang asyik nak kritik je.. hihi..

    ReplyDelete
  18. kena pandai2 lah nak berkongsi pun..jgn termakan diri sendiri sudah lah

    ReplyDelete
  19. Ros: tue la x baik la nak komen je
    Kucha: setuju2

    ReplyDelete
  20. tak semua blh dikongsi...kan anum...

    ReplyDelete
  21. eh blog dh len la..nmpk sgt lma tak singgah.hehe

    ReplyDelete
  22. eh blog dh len la..nmpk sgt lma tak singgah.hehe

    ReplyDelete
  23. Golongan artis sepertimana manusia biasa, ada yang berperangai attention seekers. Nak dapatkan perhatian yang terlebih dari masyarakat. Lagipun, most artis kat Malaysia ni, nak tonjolkan diri diorang je yang lebih. Work diorang takda la pulak diorang kisahkan pasal kualiti.

    Peduli apa diorang tentang kualiti, asal famous, muka selalu keluar paper, majalah, TV, kira orait lerr tuewww.

    ReplyDelete
  24. Lama tak singgah blog Cik Hanum, lain dah rupa dia, comel! haha...

    ReplyDelete
  25. artis sepatutnya jgn la terlalu open, sampai sume benda nak share..dah la kat luar haters same byk dgn peminat..

    ReplyDelete
  26. Setuju Anum..
    berpada-pada lah bila nak meluah sesuatu kt laman sosial ni...

    ReplyDelete
  27. Sylarius: no komen
    Hanih: terima kasih
    Al Kisah: hehe
    Cik Viva: x semua leh share
    Nea: betul2
    Atiey: sama la

    ReplyDelete
  28. yer..sepatutnya mcm tu la..
    bukan setakat artis jer..semua org..haha..

    ReplyDelete
  29. setuju... sian retis kan..dorang pun manusia jugak.

    ReplyDelete
  30. deqla yg xde hanyalah twitter..hihi

    ReplyDelete
  31. Wantie: ye la kan
    Deqla: semua pun ada
    Aizu: hehe

    ReplyDelete
  32. kita yang tak artis pun kadang2 dikecam.,.apa lagi kalau artis..pengikut nya ramai yang memerhati

    ReplyDelete
  33. sbb tu yak payahlah jadikan artis2 tu idola. hal yg baru2 ni...taktaulah nak salahkan siapa. teknologi dicipta patutnya lebih memudahkan kita, bukan merumitkan suasana & bhn utk menambah dosa.

    ReplyDelete
  34. betol tu...malas nk ambil kisah isu artis yg cenggini :)

    ReplyDelete
  35. betul tu...klu tk perlu post jan post...

    ReplyDelete
  36. hurmmm susah kan jadi artis? x boleh nak live life like normal ppl

    tapi kite nie pun sama terkena tempias teknologi canggih ni..kena hati² huhuu..

    ReplyDelete
  37. kena amik iktibar bhw tak semua kita perlu sharing, perlu berpada-pada.

    ReplyDelete
  38. Bwtul.. Bukan artist je sebernarnya, kita sekali. Huhu.

    ReplyDelete
  39. gunalah media sosial ni secara berhemah...

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Note: Only a member of this blog may post a comment.

NUFFNANG