Aug 20, 2013

,

Meriahkan Hari Raya Dengan Dikir Stail

 Sambutan Hari Raya anda semestinya kurang meriah jika tidak diserikan dengan program-program menarik di kaca televisyen. Betul, kan?
Demi memahami kehendak penonton, maka TV3 sekali lagi menyediakan pelbagai rangkaian program khas bersempena Aidilfitri pada tahun ini.
Para penonton akan disajikan dengan kemunculan istimewa One Nation Emcees, Black, Alyah dan Aizatmelalui program muzikal raya istimewa berjudul Dikir Stail yang akan ditayangkan pada raya kedua nanti.
Alyah berduet dengan Aizat Amdan
Menariknya mengenai program ini, ia bukan sahaja menampilkan pemuzik dan penyanyi generasi baru di atas satu pentas, malah Dikir Stail juga turut dijayakan oleh kumpulan dikir barat yang diterbangkan khas dari Kelantan.
Untuk pengetahuan anda, kesemua artis jemputan ini akan menyanyikan lagu raya lama yang pernah dipopularkan penyanyi-penyanyi terkemuka suatu ketika dulu.
Tambah istimewa lagi, penonton juga dapat menyaksikan sebuah muzik yang indah menerusi gabungan antara rentak moden dan tradisional. Antara lagu raya yang bakal dipersembahkan adalah seperti Dendang Perantau, Suatu Hari Di Hari Raya, Seloka Hari Raya dan banyak lagi.

Note: siapa ada tengok? anum x dapat saksikan sebab bz sangat2

Share:

43 comments:

  1. Raya kali ini kakcik tak sempat tengok tv... :)

    Apa fesyen Aliah tu?

    ReplyDelete
  2. Selamat pagi Anum....singgah sini (^_^)

    ReplyDelete
  3. Kakcik: la ye ke
    Mia:thanks sudi singgah

    ReplyDelete
  4. sue tak tgk pon...pon BZ ngan anak2

    ReplyDelete
  5. Syawal: ye la semua bz masa raya nie

    ReplyDelete
  6. kejap je tengok..pastu dah pi beraya...sempat tengok alyah jer anum..hehe

    ReplyDelete
  7. Kisah: tue la bz ngan raya kan

    ReplyDelete
  8. saya xtengok..raya ke 3 baru buka tv itu pun sbb nak tgk harimau malaya lawan barcelona

    ReplyDelete
  9. tak tengokpun num... cam tak sempatjer tengok raya tahunni...

    ReplyDelete
  10. kelakor pulak tengok turban Alyah tu. nape tinggi bebenor...

    ReplyDelete
  11. Wantie: tue la fesyen baru kot

    ReplyDelete
  12. Tahun nie x menyempat sungguh nak tonton rancangan yg best2 kat TV..

    ReplyDelete
  13. selamat pagi anum..nak ke afternoon ni..

    ReplyDelete
  14. rasa cam takmo kuar bila duk melepek depan tv.. rileks je rase hehe

    ReplyDelete
  15. x sempat layan , sibuk beraya lah anum !

    ReplyDelete
  16. KA: sama la kita
    Deqla: hahaha

    ReplyDelete
  17. ada gak tengok masa kat TV ritu

    ReplyDelete
  18. baru perasan..raya aritu tak sempat pon tgk tv..haha..

    ReplyDelete
  19. aritu sempat la gak tgk.. tp x minat, trus tukar chanel.. hihi

    ReplyDelete
  20. Hainom: best ke?
    Diana: ye la kan
    Mama: hehe
    Aizn: ye ke

    ReplyDelete
  21. liya raya ni mmg tk sempat langsung nk dok ngadap tv... kesiannnn kan hehe

    ReplyDelete
  22. Izan: sama la
    Fiza: sama la kan
    Liya: bz2

    ReplyDelete
  23. mak aii tinggi betul turban dia mau tunduk kalau lalu pintu kat Mlaysia ni :)

    ReplyDelete
  24. tahun ni akak layan semua rancangan kat tv sebab dok dlm pantang, tak pi mana pun time raya....

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG