Campaigns

Jul 22, 2013

Despicable Me 2: Malaysia Catat Jualan Tiket Tertinggi

Assalamualaikum...
Walaupun baru seminggu ditayangkan, Despicable Me 2 telah berjaya mencatat rekod jualan tiket yang tertinggi hingga memperoleh gelaran Number One Biggest Opening Weekend untuk filem animasi di Malaysia.
Malah, Despicable Me 2 juga nampaknya telah menewaskan pemegang rekod sebelum ini, Kung Fu Panda 2.
Meskipun filem itu mula ditayangkan pada hari Khamis dan bukan sekitar musim cuti persekolahan, ianya langsung tidak menjadi masalah buat peminat yang telah lama menunggu kemunculan sekuel Despicable Me.
Gru dan Lucy dalam Despicable Me 2
Bukan setakat itu sahaja, demam Minion juga sudah mula melanda sebaik sahaja Despicable Me 2 mula ditayangkan. Malah ada yang sanggup mencari patung mainan Minion untuk dijadikan koleksi peribadi.
Pengarah Urusan United International Pictures (Singapura & Malaysia), Nicholas Yong menyifatkan karakter Minion merupakan salah satu punca kejayaan filem Despicable Me 2.
Minion mempunyai daya tarikan yang tersendiri terhadap kanak-kanak, remaja dan orang dewasa. Lawak jenaka, “minion-speak” dan faktor kecomelan yang ditonjolkan oleh Minion membuatkan ia mampu diterima oleh seluruh masyarakat tidak kira usia dan bangsa.
Bagi yang masih belum menonton Despicable Me 2, jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi sebahagian daripada fenomena hangat Minion.
Bawalah anak, adik-beradik mahupun anak saudara anda ke pawagam berhampiran pada hujung minggu ini sementara ia masih ditayangkan.
Kalau anda inginkan pengalaman menonton yang lebih menarik, Despicable Me 2 juga ditayangkan dalam versi 2D dan 3D. Selamat berhujung minggu dengan Minion!
Share:

41 comments:

  1. tak minat hihi..selamat hari isnin

    ReplyDelete
  2. memang fenomena sekarang ni..

    ReplyDelete
  3. nureen nk bwk anak tgk crita ni la.. tp x kesampaian lagi

    ReplyDelete
  4. Aizamia3: :)
    Nureen: nanti beli cd tau

    ReplyDelete
  5. anum,
    nureen try email detail td, tp fail la..
    nureen x dpt baca betul kot add email anum tu, sbb tulisan tu susah nk baca huhuu...
    plz bg add email kat box komen nureen

    ReplyDelete
  6. hmmm xberkesempatan nk tgk citer kat pawagam..huhu

    ReplyDelete
  7. Hainom: selamat pagi
    Cik Moon: ye ke

    ReplyDelete
  8. Lady Ayu: hehehe oh ye ke
    Wahida: best tau

    ReplyDelete
  9. sejak ada anak ni aku x penah lagi p tgk wayang hehe tunggu syaza besa br dpt g tgk kot

    ReplyDelete
  10. ramai yag kata menarik citer ni yer

    ReplyDelete
  11. saya nak tunggu onlien punyala..hehehehhh, mana ada masa nak p wayang dah

    ReplyDelete
  12. Mesti best cerita ni kan Sis..
    belum tgk..:)

    ReplyDelete
  13. Akak tak tengok lagi cite ni..tapi mmg teruja nk tengok!

    ReplyDelete
  14. best..tapi kitaorg tak tengok lagi...hehehe

    ReplyDelete
  15. Aine: hehehe
    Wantie: terbaik
    Atiey: best

    ReplyDelete
  16. NMO3: yezaaaaa
    Nea: best tau
    Bitt: hahaha

    ReplyDelete
  17. sy pun ada menonton filem ni, pada saya biasa2 je.. mayb sbb filem ni lebih kepada konsep kekeluargaan

    ReplyDelete
  18. sy pun ada menonton filem ni, pada saya biasa2 je.. mayb sbb filem ni lebih kepada konsep kekeluargaan

    ReplyDelete
  19. best sangat ke ni citer nih... hummm

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels