Apr 22, 2013

,

Lif tertinggi di dunia (

Assalamualaikum semua
Ok hari ini just nak share entry mengenai
Lift tertinggi di dunia...
Jom kita layaaaaaaaaaaan
 Ini merupakan lif kaca luar bangunan yang tertinggi dan terberat. 
 Ia terletak di kawasan tebing yang tinggi di kawasan Zhangjiajie, China. 
 Ketinggian lif ini mencecah 1070 kaki iaitu lebih kurang 330 meter!
  Ia diberi nama Hundred Dragons Elevator.
 Bestnya
Harap2 satu hari anum dapat naik.. best nie

Share:

49 comments:

  1. kunjungan blas di pg yg ceria buat sis anum.

    ReplyDelete
  2. Tingginya....aku mmg tak sanggup naik, gayat..huhu

    ReplyDelete
  3. lif atas bukit... teror enggineer yg buat ni...

    ReplyDelete
  4. Mia: gayat kan
    Ayu: tp anum nak try gak
    Aiza: best2

    ReplyDelete
  5. weeeeeeee gayat ye nak naik lif nih hahhaha best ye anum kongsi2 gambar pelik2 yg x pernah tonton selama nih kan :)

    ReplyDelete
  6. erkkk...! seram nya Anum..
    tak sanggup akak nak naik lif ni..:)

    ReplyDelete
  7. Izan: hehehe best2
    Atiey: best nie

    ReplyDelete
  8. tinggi gilerssss hehehe

    hi dear... mata akak ni kurang bole baca sket..klo adik tukar font tu kasi jelas lg..maybe sng akak baca entri kt blog adik :)

    cool la blog adik ni~ suka travel yee

    ReplyDelete
  9. Wahida: hehe
    Nurul: hehehe suka2

    ReplyDelete
  10. tersangat la suka kalau ada lift mcm ni. senang sikit kan sebab boleh naik gunung tu tak yah le daki bagai..


    wah harus ku idamkan untuk ke sini

    ReplyDelete
  11. kalua naik,mest akak pejam mata..gayat..:)

    ReplyDelete
  12. perghhhh...gayat dibuatnya......

    ReplyDelete
  13. mak ai...tinggi yea la...
    x sanggup ler nak naik klu cmtu...hihi~rela dok bawah aje...hihi~

    ReplyDelete
  14. EIIII,TAK NAK LA KAK BUI NAIK NI..NGERI...HAHAHA

    ReplyDelete
  15. Salam anum..alamak gayatnya akak intan tgk..hehe

    ReplyDelete
  16. Ya Allah dik..kak zu yang tgk ni pun dah terasa gayat dan kecut perutnya..kamu teringin nak naik lagi..mmg berani betullah kamu ni ya..hehe

    ReplyDelete
  17. Bui: best sis
    Intan: gayat ek
    Zulaikha: best nie sis

    ReplyDelete
  18. tgk pun dah gayat acaner hehehe

    ReplyDelete
  19. huuuuu tingginya...kecut perut. belum naik lagi.

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum anum...ya Allah tingginya mesti rasa gayat x bila menaikinya nanti...?

    ReplyDelete
  21. Mas: best nie sis bleh uji keberanian
    Nora: hehee

    ReplyDelete
  22. tingginya...cm takut je nak naik..hihi

    ReplyDelete
  23. tinggi.. erk tak gayat ke nk naik nie..

    ReplyDelete
  24. Haryati: hehehe
    Diana: gayat ek
    Rohayu: best nie mencabar

    ReplyDelete
  25. salam sis anun
    Dah sarapan ke? Awalnya dtg tempat ta.terima kasih sis anum

    ReplyDelete
  26. Hainom: hehehe
    Bunda: ye la kan

    ReplyDelete
  27. mak aiii tingginyeee..... gayat nk naik!! hoho

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG