Campaigns

Mar 29, 2013

Rumah berbentuk terowong

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum nak share gambar rumah yang 
sangat unik
Jom kita layaaaaaaaaaaaaaaaaaan
 01
 02
 03
 04
 05
 06
Pada tahun 2007, dua orang artis Dan Havel & Dean Ruck 
telah merekabentuk sebuah rumah berbentuk 
terowong seperti seolah-olah ditelan “Black Hole”, 
mereka mendapat idea ini beberapa bulan sebelum 
rumah ini dimusnahkan dan rumah ini sudah tiada untuk di lihat secara live

Share:
Read More

Mar 28, 2013

Mar 27, 2013

Wordless Wednesday #67

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
 01
 02
 03
 04
 05
Panjang umur kan :)

p/s: Ni entry auto publish yek kawan2..sebab time ni 
Anum tengah Bercuti !! 
Share:
Read More

Mar 26, 2013

Kanak-kanak 8 tahun kahwini ibu anak lima

Assalamualaikum semua
Hari ini Anum baru masuk keja
Esok cuti lagi sebab nak siapkan keja sekolah anum
Ok jom kita layan gambar2 nie ok
 Seorang kanak-kanak yang berusia lapan tahun bernama 
Sanele Masilela telah mengahwini seorang ibu anak lima, 
Helen Shabangu berusia 61 tahun kerana dipesan oleh nenek moyang-nye.
 Ibu kepada Sanele berkata, perkahwinan ini adalah yang pertama 
berlaku dalam keluarganya sambil memberitahu bahawa 
nama anaknye itu diberi sempena nama atuknya. 
Sebelum moyangnya meninggal dunia, 
dia telah berpesan pada ibu Sanele supaya anaknya itu berkahwin. 
 Maka kerana dek takut balasan yang akan ditimpa jika tidak laksanakan. 
ibu Sanele telah mengahwinkan anaknya.
 Sanele memilih ibu anak lima ini kerana dia cintanya dan berjanji akan 
belajar rajin-rajin dan berusaha keras supaya apabila 
dia dewasa nanti dia boleh mengahwini gadis sebayanya. 
 Macam2 kan dunia sekarang nie...
:)

Share:
Read More

Mar 25, 2013

Bagaimana Zirafah tidur?

Assalamualaikum semua..

Mungkin ramai yang tak mengetahui cara zirafah tidur. 
Yela, orang zaman kita ni tengok zirafah pun dalam zoo je. 
Haha. Ok zirafah tidur seperti gambar di bawah, 
malah ada sesetengah kes zirafah tidur berdiri dan ia pernah direkodkan.
Zirafah tidur 4.6 jam sehari bukan macam kita manusia 
yang perlukan tidur selama 8 jam sehari tapi ada juga yang tidur 14 jam sehari.
 01
 02
 03
cian plak anum tgk ... macam x selesa je kan...

p/s: Ni entry auto publish yek kawan2..sebab time ni 
Anum tengah Bercuti !! 
Share:
Read More

Mar 22, 2013

My Memory ..:)

Assalamualaikum semua
Hari ini x sempat nak update
banyak .. so nak ajak layan gambar2
simpanan anum je...
 01
 02
 03
 04
 05
 06
 07
 08
Layannnnnnnn... mood banyak assignment now

Share:
Read More

Mar 21, 2013

Mar 20, 2013

Wordless Wednesday #66

Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description
 comelnya dia
 x macam mak orang kan..
 mesti ramai yang suka dia
 sweet
 remaja nampak....
HB Nora

Share:
Read More

Socialize

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum

Labels