Campaigns

Feb 14, 2013

SPONTANEOUS THURSDAY #37

Assalamualaikum semua
Jom layan Spontaneous today
 01
 02
Apa yang Anum nak utarakan kat sini, semua orang sama saja. 
Semua orang pernah melakukan kebaikan dan 
semua orang jugak pernah melakukan kejahatan. 
Tidak salah rasanya jika kita memberi peluang ke-2 
kepada orang2 yang didapati telah melakukan 
kejahatan untuk berubah. 
Pepatah kan ada berkata, sekali air bah, sekali pantai berubah. 

Inikan pulak namanya manusia yang boleh berubah – ubah sifatnya. 
Orang yang jahat, kalau diasah dan dibentuk dengan nilai2 murni, 
Insyaallah dia pasti akan berubah menjadi orang yang baik.

Semoga saya dapat menjadi manusia yang pemaaf
Amin


p/s: Ni entry auto publish yek kawan2..sebab time ni 
Anum tengah Bercuti !!
Share:

29 comments:

  1. Kata2 yang bermakna.....selamat bercuti anum !!!

    ReplyDelete
  2. cukup indah untuk dihayati..
    dan kata2 yang membina diri yang +ve..hehe
    best lah anum ni..

    ReplyDelete
  3. beautiful quotes!

    jelesnya org tu bercuti lagi ehehe..

    ReplyDelete
  4. kita manusia ni kena tahu yg tiada seorang pun dari kita yg sempurna

    ReplyDelete
  5. ye betul... setuju dengan pandangan untuk memberi orang peluang kedua tu...

    ReplyDelete
  6. SETIAP ORG MELAKUKAN KESILAPAN SBB KITA MANUSIA TIADA YG SEMPURNA..^_^

    ReplyDelete
  7. wahhhhh jalan je dia ye....jeles~

    ReplyDelete
  8. tak semmua org baik tu baik. dan taksemuaorg jahat tu jahat kan..

    ReplyDelete
  9. patutlah tak mai akaknyer blog rupanya cuti..nanti jangan lupa masuk blog yerk cerita cutinyer..

    ReplyDelete
  10. thanks pada yang sudi singgah blog anum

    ReplyDelete
  11. Sangat setuju Num.... kadang tu bila ada peluang kedua dia akan jadi lebih baik dari sebelumnya!

    ReplyDelete
  12. terima kasih atas kunjungan sis.

    P/s maaf sis. Ta bru pos semalam lusa sampai la kt umah sis

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum