Campaigns

Feb 7, 2013

SPONTANEOUS THURSDAY #36

~Al-Fatihah~

MICHAEL JACKSON IS SINGING FOR ALLAH SWT(GOD).  LIVING IN BAHRAIN, MICHAEL JACKSON HAS GONE THROUGH AN AMAZING TRANSFORMATION. HE SINGS "Du'aa" WITH A PERFECT ARABIC  PRONUNCIATION AND THE WORDS, TUNE AND STYLE ARE VERY APPROPRIATE.

Gives Thanks to Allah (GOD)," was sung by Michael Jackson.
Here are the lyrics:

Give thanks to Allah,
For the moon and the stars
Prays in all day full,
What is and what was
Take hold of your iman
Don't give in to shaytan
Oh you who believe please give thanks to Allah.
Allahu ghafur
Allahu rahim
Allahu yuhibbu'l-muhsinin,
Wa-khaliqhuna
Wa-raziqhuna
Wa -huwa `Ala kull ah-sha'in qadir
Allah is Ghafur
Allah is Rahim
Allah is the one who loves the muhsinin,
He is our creator
He is our sustainer
And he is the one who has power over all. 



Share:

53 comments:

  1. salam khamis. have a good day :)

    ReplyDelete
  2. Singgah sini.....Selamat pagi !!!

    ReplyDelete
  3. cha: thanks
    Mia: selamat pagi
    Roslan: hehe

    ReplyDelete
  4. pernah keudara kat radio x? nk dgr..

    ReplyDelete
  5. oooo..ni la lagu yg my husb ckp aritu. bagus jugak lagu2 camni. tapi kesian, MJ disemadikan bkn dgn cara Islam pdhal dia dah convert kan

    ReplyDelete
  6. Belum pernah dengar lagu ni.. berita ttg arwah convert tu betul kot.. cuma sesetengah tak nak hebahkan..

    ReplyDelete
  7. Tak pernah dgr lagi rasanya. Nak kena google nih.

    ReplyDelete
  8. lagu ni memang best. selalu dengar.

    ReplyDelete
  9. BETUL LAH CERITA DIA MASUK ISLAM..

    ReplyDelete
  10. tak tahupun.. kenapa takder hebahan

    ReplyDelete
  11. yer ker??

    selamat bercuti panjang nnt..esok dh jumaat kan

    ReplyDelete
  12. OO..YE KE???BARU TAU..TAPI AKAK TAU LA YANG DIA MASUK ISLAM..CUMA LAGU NI TAK PERNAH TAU PUN ADA

    ReplyDelete
  13. owhhh...tak pernah tahu pun pasal ni...thanks~

    ReplyDelete
  14. baru tau nie..salam khamis, anum :)

    ReplyDelete
  15. kak anum : banyakk nye gambar2 kat tepi blog akak ni.. heee. semua nye adventure!

    ReplyDelete
  16. Allah

    zikir kita masuk sini..

    ingatkan siapa zakiah tadi..klasik namanya..

    ReplyDelete
  17. spi arini nak tau, depa kebumikan micheal jackson cara apa ek??

    ReplyDelete
  18. Bw dan singgah sini...
    Salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Mas: ALLAHUAKBAR
    Knor: heheheh my real name nie
    Cinta: tue la
    Sutera: thanks sudi follow

    ReplyDelete
  20. pernah jgk trdengar pasal lagu ni..klau nbetul dia smpt convert,alhmdulillahlakn....

    ReplyDelete
  21. lagu ni... masa ckj mula2 dgr tak tau la yang MJ yang nyanyi.. bila dpt tau pun cam x caya je.. hehehe...

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

♥Google+ Followers ♥

Happy Moment

Happy Moment
Love u More than u love me

Qudut & Anum

Qudut & Anum