Campaigns

Jan 31, 2012

Mengapa perlu tangisi kenangan lepas…

10:40 AM 56 Comments
Kenangan…

Kau datang tanpa diundang
Berputar-putar semula dikotak minda

Antara manis dan pahit

Masing-masing cuba untuk mengambil tempat tersendiri

Untuk diputar semula

Kenangan…

Manis itu hanyalah sekadar mimpi disiang hari

Bila tersedar lenyaplah ia

Walaupun seketika waktu terbatas

Namun ia sungguh menyenangkan

Kenangan…

Pahit itu yang sering datang

Penuh pergolakkan dan derita

Kesudahannya sangat menyiksakan hati dan minda

Dengan linangan air mata yang sering menemani

Tetapi kenangan itulah

Yang akan mematangkan dan mendewasakan

Tidak perlu menangisi kenangan itu

Ambillah iktibar dengan berfikir

Ada sesuatu Pemberian untuk kita

Yang belum diketahui untuk apa tujuanNYA

Allah tidak pernah merampas sesuatu berharga dan bernilai

Dari hambaNYA

Malah memberi yang lebih baik dari yang asal

Usahlah menangis…

Sesuatu yang buruk itu

Tidak semestinya buruk dimata Allah

Tetapi boleh jadi yang terbaik disisiNYA

Kehilangan, derita, mahupun kekecewaan

Belum tentu buruk pada hidup kita

Tetapi ia adalah ‘antibiotik’ untuk diri kita

Menjadi lebih kuat dan tabah

Pergilah derita…

Pergilah kesakitan…

Pergilah kekecewaan…
Terbanglah dikau bebas bersama masa dan waktu yang lepas

" Kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari, DIA datangkan hujan petir. Kita bersedih dan tertanya tanya ke mana hilangnya matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita pelangi yang indah. " ALLAH berikan kita kesusahan dan rintangan sebab DIA nak berikan kesenangan sekiranya kita tabah dan terus berusaha...."


Jan 26, 2012

Ya Allah pedihnya apa yang kurasa

2:47 PM 55 Comments
Assalamualaikum semua
 I need someone to talk..
Ya Allah besarnya ujian dan dugaan
yang aku hadapi...
rasa tak tertanggung lagi...
   
Terkadang Masa lalu menjadi sebuah kenangan
Terkadang sebuah kenangan menjadi penantian
dan selamanya akan menbekas luka..

Dalam hatiku berkecamuk rasa tak menentu
Dicintai salah mencintaipun juga salah
Terkadang ingin bebas lepas terhempas

Dimana tidak ada penderitaan
Bebas berlari tertawa dan bernyanyi sesuka hati
Tapi duniaku penuh dengan penyesalan…
Titisan air mata dan misteri akan kekejaman

Tempat dimana bertemu dengan orang tercinta
Dia meninggalkanku dengan dendam yang terpendam
Ada rahasia dibalik kehidupannya yang tak pernah kutahu
Perlahan diriku menyadari akan sebuah kemunafikan

kebohongan yang tak dapat kumaafkan..
dia adalah jarum yang melukai hatiku..
pedih menimbulkan derita yang tak reda..
dan semakin membawa luka..


Jan 25, 2012

Disaat Aku Mencintaimu

2:52 PM 48 Comments
Assalamualaikum & Very Good Afternoon
My mood memang x best last week
tetiba minggu nie pun sama, stay in sad mood
jom layan lagu nie

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta


Anum serahkan semua pada
Allah.S.W.T
Anum yakin setiap yang terjadi ada hikmahnya


Jan 20, 2012

Air mata mengalir :(

10:37 AM 38 Comments
Assalamualaikum semua
hye2 blogger sume..


actually entry kali nie Anum dlm moood cdey sgt2..
hanya airmata jatuh ke bumi...
walaupun mood pulang ke rumah tercinta memuncak
tp kedatangan mood kesediahn melampui perasaan gumbira.emmmm


kenapa ia terjadi???

actually bkn la putus tunang,
putus cinta or apa..tp............................................PERASAAN!!!!
Anum terasa diri sangat keseorangan
last 2 day arwah atuk anum meninggal
so masih rasa sedih
tengok muka my mom terus je nangis
harap2 la kekuatan anum akan datang semula
bawala perasaan ini ke dasar lautan
bagi mengembalikan perasaan normal dlm diri ini..
anum minta maaf pada semua
memang betul2 x sempat nak blogwalking

lpe yg sedih datang la kegembiraan..aminnn


Jan 12, 2012

Wish me Luck

9:31 AM 54 Comments
Assalamualaikum semua
Hari ini hari untuk anum membaca..
ni membaca  nak final exam....
harap-harap semuanya okey lah...

Malam tadi ada study skit
yang anum hangin,
asal nak final exam jer..
mata anum cepattttt jer nak terlelap.....
esok mula paper pertama....isnin paper ke-2
next selasa last paper.....

harap-harap aku leh jawab baiiik punya!
kepada warga Utm...selamat menempuh paper final...!!!


hmm sebenarnya banyak anum nak cerita
and banyak gambo nak tunjuk...

tapi camera tertinggal dan
juga laptop tak memberi kerjasama yang sewajarnya......


wish me luck friend

Jan 11, 2012

Wordless Wednesday #21

8:29 AM 60 Comments
Assalamualaikum & Very Good Moning
On Wednesdays all over the internet,
bloggers post a photograph with
no words to explain it on their blog.

Hence the ‘wordless’ title.
The idea is that the photo itself says
so much that it doesn’t need any description.
 01
 02
 03
 04
in memory Dec 2011

Jan 10, 2012

Jan 9, 2012

Awesome Photography

8:43 AM 48 Comments
Assalamualikum semua
mood anum mengantuk hari ini
sebab kena datang awal office
disebabkan ada perhimpunan dekat mahkamah
so secara x lansung office anum kena la
berjaga-jaga.. demi keselamatan semua
pagi ni anum nak ajak layan
gambar2 yang sangat cantik
jom kita layan......
 01
 02
 03
 04
 05
 06
 07
 08
cantik sangat2 gambar nie..



Jan 6, 2012

XPDC Gunung Senyum @ Pahang

10:06 AM 44 Comments
Assalamualaikum semua
hari ini anum nak share
gambar anum dgn kawan2
xpdc kali nie Gunung Senyum
Salah satu Gunung yang banyak
mempunyai gua2...
Jom kita layannnnnnnnn..
 01
 02
 03
 04
 05
 06
 07
 08
 09
 09
 10
 11
 12
 13
 14
 15
 16
Terbaik.. banyak lagi gambar2..
nanti kalau anum free anum share ek..
ada kawan2 yang pernah pergi sini.. best tau

Anum Was Here

Salam Aidilfitri

Salam Aidilfitri
Tangan dihulur maaf dipinta, Erat hubungan sesama kita, Semoga gembira di hari yang mulia ini, Salah dan silap harap dimaafkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin.

Qudut & Anum

Qudut & Anum

♥Google+ Followers ♥

✿YANG RAJIN KOMEN✿

♥ Peminat Anum♥

Labels

Follow Us @ anumkhairil.blogspot.my/