Oct 23, 2012

,

Apabila orang terkenal di portraitkan di jari

Assalamualaikum semua
Ok entry hari ini nak ajak
kawan-kawan tgk gambar2
yang telah dipotraitkan 
sangat comel kan...
jom layaaaaaaaaaan
01 
02
 03 
 04
 05
 06
Seorang artis seni daripada Itali bernama 
Dito Von Tease telah mencipta “Ditology”, 
satu projek di mana mempotretkan wajah orang terkenal, 
sebenar atau fiksyen, pada jari manusia. 
“Dito” diterjemahkan kepada “jari” dalam bahasa Itali.

Semuanya bermula apabila Dito Von Tease, 33, 
sedang mencari avatar yang bersesuaian 
untuk digunakan sebagai gambar profil di Facebook.
 Maka beliau telah memilih jari sebagai gambar
 profil kerana beliau tidak berminat untuk mendedahkan identitinya. 


Share:

55 comments:

  1. ape pun tak boleh... hehehehe

    ReplyDelete
  2. agak2 klu die lukis gambar kite cantik x?hehehe~

    ReplyDelete
  3. NMO2: hahahahha
    Mrs.Eady: yezaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. wah sgt2 menarik ni

    ReplyDelete
  5. hahhaha, serius comey. sama lak tuh...

    ReplyDelete
  6. Cintazulaikha:tomei kan
    Shima: yezaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. Xde yg mcm anum pun.......
    Hehehe

    ReplyDelete
  8. Ada aje idea diakan Anum..... kalau nak cari org Melayu yg reka hasil ni semua.... memang jarang!

    ReplyDelete
  9. Lady Ayu: ada je idea kan sis
    Hainom: betul tue

    ReplyDelete
  10. Selamat Pagi Kak Anum..
    mcmne klu muke kite2 lak yg dijarikan??haha

    ReplyDelete
  11. hahaha macam2lah.... potret kt jari pun boleh ^_~

    ReplyDelete
  12. nuyui: kreatif kan
    nisa: Selamat Pagi.. tue la comfirm comel kan.hehhe

    ReplyDelete
  13. are_lin: yezaaaaaaaaaa
    Nur: unik

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum anum..haha..lucunya tengok..lawak la..macam2 rupa ibu jari yg berkepala ye..kreatif juga tu..

    ReplyDelete
  15. dulu kecik2 suker main macam ni..lukis muker kat ibu jari pastu siap pakaian tudung bagai..heheh

    ReplyDelete
  16. comel2 walaupun semuanya xde hidung kekeke

    ReplyDelete
  17. Kaish: kreatif kan
    Aty: ye ke, best kan

    ReplyDelete
  18. maszmadi: cute kan
    redza: hahahahha

    ReplyDelete
  19. Gedek: ye ke.. uncle kan terror
    Titisan Hujan: yezaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  20. KREATIF TAHAP GABAN DIA NI..^_^

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum anum...cantik2 kreatif betul la siapa yg membuatnya...:)

    ReplyDelete
  22. cantik dan kretif betul.....suka tengok...

    ReplyDelete
  23. maszull: tue la idea yang hebat
    MulutPayau: like2

    ReplyDelete

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih

NUFFNANG